«Το ντέρμπι εξαρτάται από την τύχη»

«Το ντέρμπι εξαρτάται από την τύχη»

Συνέντευξη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, παραχώρησε ο Γιάννης Ματζουράκης και μίλησε για το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο έμπειρος προπονητής τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο πιο τυχερός θα κερδίσει το συγκεκριμένο ματς.

Για τη σημασία του ντέρμπι: «Είναι το ντέρμπι με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Ελλάδα, ανάμεσα σε όλα τα άλλα. Είναι οι δύο ομάδες που δίνουν πιο συχνά τη μάχη για τον τίτλο. Ανάμεσα σε όλα τα ντέρμπι αυτό είναι το πρώτο».

Για τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο αντιπάλων:
«Οι δύο ομάδες παρουσιάζονται με καλή ισορροπία στην ομοιογένεια. Κυρίως στα προβλήματα. Λίγο-πολύ καμία δεν έχει. Θα χρησιμοποιηθούν οι παίκτες που έπαιζαν όλον τον τελευταίο καιρό και θα έχουν ομοιογένεια. Δεν θεωρώ ότι ο Μπουμσόνγκ ήταν κάποιος που ήταν σταθερά στην 11άδα, κυρίως στις αρχές της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός έχει πιο σταθερή αμυντική συμπεριφορά, αν και τελευταία έχει βελτιωθεί και ο Παναθηναϊκός σε αυτόν το τομέα. Ο Ολυμπιακός χρησιμοποιεί συνεχώς την ίδια αμυντική τετράδα, ενώ ο Παναθηναϊκός κάνει πιο πολλές αλλαγές. Ο Παναθηναϊκός δεχόταν εύκολα τα γκολ στις αρχές, κάτι που έχει αλλάξει στα τελευταία ματς.

Στη μεσαία γραμμή ο Ολυμπιακός παρουσιάζει και εκεί μεγαλύτερη σταθερή, αν εξαιρέσουμε κάποιους τραυματισμούς, αντίληψη, χρησιμοποιώντας σχεδόν πάντα την ίδια τριάδα στα τελευταία 10 ματς. Εκεί βέβαια έχουν τα λιγότερα προβλήματα και οι δύο ομάδες. Και σε αυτή τη γραμμή θεωρώ ότι υπερέχει ο Ολυμπιακός. Η ομοιογένεια είναι ταυτόσημη με την εμπειρία, είτε αυτή είναι χρόνων, είτε παιχνιδιών. Είναι ένα στοιχείο που μετράει πολύ στα μεγάλα ματς.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού παρουσιάζεται στην επίθεση. Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος είχε μια συγκεκριμένη και πολύ καλή συνταγή. Έπαιζε 4-2-3-1 με Μιραλάς στην κορυφή και είχε καλή λειτουργία, με σχετικά καλή ταχύτητα, ενώ ήταν και απρόβλεπτος. Γι’ αυτό είχε και τα περισσότερα γκολ.

Τώρα κάνει πιο πολλές αλλαγές και ο Μιραλάς που έχει αποδειχθεί δεινός σκόρερ, μετατοπίζεται στα άκρα. Στο ματς με τον Άρη πήρε μια πάσα καταπληκτική, αλλά επειδή ήταν στα πλάγια, μακριά από την εστία έχασε τη φάση.

Με βάση την εικόνα, τότε και τώρα, ήταν καλύτερος στις αρχές με τον Μιραλάς στην κορυφή, απ’ ό,τι τώρα. Αφήνει ερωτηματικά η επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός παρότι δεν έχει πρόβλημα στην ομοιογένεια γενικώς, έχει λιγότερη σταθερή συμμετοχή παικτών. Τελευταία έχει αρχίσει και δείχνει βελτιωμένη εικόνα και έχει περισσότερη υπομονή να αλλάξει την μπάλα.

Στον πρώτο γύρο, επειδή ήταν πιο ενισχυμένη η προσωπικότητα του Σισέ, όλοι έψαχναν αυτόν. Αυτή η βιασύνη αφαιρεί άλλους μηχανισμούς και φέρνει προβλεψιμότητα, η οποία ήταν η κύρια αδυναμία του. Η προσπάθεια βελτίωσης του καινούργιου προπονητή φαίνεται. Έχει περισσότερες ιδέες στο παιχνίδι του και σκοράρει πιο εύκολα. Και οι δύο ομάδες θα πρέπει να έχουν διεισδυτικούς μηχανισμούς. Σε αυτό το σημείο νομίζω ότι υπερέχει ο Ολυμπιακός».

Για το πού θα κριθεί το ματς: «Το ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Το ντέρμπι εξαρτάται από την τύχη. Όποια από τις δύο έχει μεγαλύτερη τύχη θα νικήσει. Όποια φτάσει πρώτη στο γκολ έχει και το προβάδισμα, αφού έχουν και οι δύο την εμπειρία να κρατήσουν το προβάδισμα».

«Το ντέρμπι εξαρτάται από την τύχη»



Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved