Κοστακούρτα: «Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Κοστακούρτα: «Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα βρέθηκε στην χώρα μας για να κανονίσει έναν αγώνα παλαιμάχων της Εθνικής ομάδας με την αντίστοιχή της Ιταλίας και σχολίασε τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα στη Real Sports:

Για ποιον λόγο βρίσκεστε στην Ελλάδα;

«Με την Ελλάδα έχω δεθεί. θέλω να διοργανώσω, σε συνεργασία με Έλληνες και Ιταλούς παλιούς ποδοσφαιριστές ένα φιλικό παιχνίδι για φιλανθρωπικό σκοπό. Θέλω να δέσω ακόμα περισσότερο την ελληνοϊταλική φιλία. Στόχος είναι να συμβάλω, μαζί με παλιούς μου συμπαίκτες ώστε να ξεπεραστεί η κρίση που περνά πρώτα η Ελλάδα και μετά η Ιταλία».

Στην Ιταλία έχετε αισθανθεί την οικονομική κρίση;

«Ζω στο Μιλάνο, που είναι μία πλούσια πόλη. Παρ όλα αυτά, όμως όπως κι εδώ στην Ελλάδα, έχουμε αισθανθεί και στην Ιταλία την οικονομική κρίση και αυτός είναι ένας λόγος που θέλουμε να δώσουμε χαρά στους Έλληνες με τη διεξαγωγή ενός τέτοιου φιλικού αγώνα»

Πού θα διεξαχθεί το παιχνίδι, εφόσον όλα πάνε καλά;

«Θέλουμε το φιλικό να γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Είναι φανταστικό. Το επισκέφτηκα. Μας συνόδεψαν και είδαμε όλους τους χώρους. Διαπερνά μέσα σου η ιστορία του Καλλιμάρμαρου, ο αέρας αυτού του Σταδίου».

Έχετε προσεγγίσει παίκτες οι οποίοι ενδεχομένως να βρεθούν το καλοκαίρι στην Ελλάδα;

«Δεν θέλω να πω τα ονόματα των παικτών που θα συμμετάσχουν. Να είστε σίγουροι, πάντως ότι προσπαθώ να φέρω πολύ μεγάλα ονόματα».

Προλάβατε να παρακολουθήσετε κάποιον αγώνα ελληνικής ομάδας κατά την παραμονή σας στη χώρα μας;

«Ναι, παρακολούθησα το ματς του Ολυμπιακού με τη Μέταλιστ και μπορώ να πω ότι ήταν πολύ άτυχος. Κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, όμως δεν τα κατάφερε. Έπαθε μπλακ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο και το πλήρωσε. Μπορώ να πω ότι στενοχωρήθηκα, γιατί φαινόταν από το πρώτο ματς ότι μπορούσε να προκριθεί στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Πιστεύω πολύ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν και μερικοί δεν είναι της ίδιας άποψης».

Η Μπαρτσελόνα είναι η επόμενη αντίπαλος της αγαπημένης σας Μίλαν για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τι πιθανότητες δίνετε στους «ροσονέρι»;

«Αυτή τη στιγμή, πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη είναι n Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα. Μόνο η Μίλαν, όμως πιστεύω ότι μπορεί να «ενοχλήσει» αυτές τις δυο ομάδες. Οι υπόλοιπες είναι ένα σκαλί κάτω. Η Μίλαν είναι σπουδαία και φέτος και δεν είναι τυχαίο που η Μπαρτσελόνα ήθελε να την αποφύγει στην κλήρωση».

Ποια είναι η άποψη σας για τις Εθνικές ομάδες της Ιταλίας και της Ελλάδας, οι οποίες ετοιμάζονται για το Euro 2012;

«Η Ιταλία δεν πιστεύω ότι μπορεί να χτυπήσει τον τίτλο, όπως και η Ελλάδα. Κάθε τόσο, όμως συμβαίνουν εκπλήξεις το ξέρετε καλό κι εσείς από το 2004. Η Ισπανία δείχνει να είναι πολύ δυνατή, μαζί με τη Γερμανία. Δίνω πιθανότητες και στους Γερμανούς για το τρόπαιο».

Έχετε σταματήσει το ποδόσφαιρο εδώ και περίπου πέντε χρόνια, αλλά δεν έχετε ασχοληθεί σοβαρά με την προπονητική. Σας ενδιαφέρει αυτή η προοπτική; Δηλαδή, να κοουτσάρετε κάποια ιταλική ή ξένη ομάδα;

«Κάντε μου διαφήμιση! Θέλω να αναλάβω προπονητής και η ερώτηση σας κάνει καλό σε μένα. Η Ελλάδα και η Αθήνα μου αρέσουν πολύ. Έχω φίλους εδώ και αγαπώ πολύ τη χώρα σας. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει»



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved