Κλωναρίδης: «Η ΑΕΚ με έκανε ό,τι είμαι…»

Κλωναρίδης: «Η ΑΕΚ με έκανε ό,τι είμαι…»

Την επιθυμία του να συνεχίσει να φορά τη φανέλα της ΑΕΚ και να πανηγυρίσει και άλλους τίτλους μετά το περσινό Κύπελλο εξέφρασε ο Βίκτωρας Κλωναρίδης, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως σκέφτεται να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα.

«Ευχής έργον θα ήταν να λυθούν τα προβλήματα και να συνεχίσω στην ΑΕΚ, αφού είναι η ομάδα που με έκανε αυτό που είμαι», τόνισε χαρακτηριστικά ο νεαρός μέσος της Ένωσης στην εφημερίδα «Real News», όπου δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να αναφερθεί στα χρόνια που πέρασε στην Αφρική, σε άγνωστες πτυχές της ζωής του, στα προβλήματα της ΑΕΚ, αλλά και στις προσωπικές του φιλοδοξίες.

«Δεν ήταν αυτό που ήθελα. Ζούσαμε σ' ένα ωραίο σπίτι, ο πατέρας μου είχε καλή δουλειά, όμως εγώ ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο και στην Ουγκάντα οι ευκαιρίες δεν θα ήταν πολλές. Την Ελλάδα την σκεφτόμουν, ζει μια θεία μου εδώ και είπα "δεν έχω τίποτα να χάσω". Δεν ήξερα πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τηλεφώνησα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό για να δοκιμαστώ, μου απάντησε πρώτη η ΑΕΚ και αυτό ήταν. Μπορείς να το πεις και τύχη», τόνισε αρχικά ο Κλωναρίδης για τα (15) χρόνια που πέρασε στην μακρινή Ουγκάντα, συμπληρώνοντας: «Στην αρχή δεν πίστευα σ' εμένα, στις δυνατότητές μου. Σιγά σιγά έγινε αυτό. Ο Ιησούς μου ενέπνευσε δύναμη και αυτοπεποίθηση».

Όσο για το νούμερο («77») που επέλεξε να φορέσει στη φανέλα του:  «Το 7 είναι ο αριθμός του Θεού και τα δύο επτάρια κάνουν ακόμη μεγαλύτερη την θεϊκή παρουσία»…  

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Ίσως επειδή είμαι πολύ νέος δεν θέλω να σκέφτομαι μια άσχημη κατάσταση. Αυτό που με νοιάζει είναι να παίζω, να βελτιώνομαι, να κερδίζω εμπειρίες. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2014 και είμαι αφοσιωμένος εδώ. Φυσικά ευχής έργον θα ήταν να λυθούν τα προβλήματα και να συνεχίσω στην ΑΕΚ, αφού είναι η ομάδα από την οποία ξεκίνησα, η ομάδα που με έκανε αυτό που είμαι και εκείνη με την οποία θέλω να κατακτήσω κι άλλους τίτλους μετά από το Κύπελλο πέρυσι».

Για την ελληνική υπηκοότητα (σ.σ. έχει βελγική, ασχέτως αν δεν έζησε ποτέ εκεί): «Νιώθω Έλληνας, έχω ελληνικό όνομα και, ναι, είναι πιθανό να αποκτήσω ελληνική υπηκοότητα. Είναι κάτι που το σκέφτομαι καιρό, ωστόσο θέλω λίγο χρόνο ακόμη για να το αποφασίσω οριστικά».

Ακολούθως αφού στάξει… μέλι για όλους τους προπονητές που ασχολήθηκαν μαζί του, από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα, αλλά και για τον μάνατζέρ του που «τον στήριξε σε κάθε του βήμα», μιλά για τις συνήθειές του: «Πάω σπίτι, τρώω και μετά βγαίνω για καφέ με τους φίλους μου».

Για την ομάδα που υποστηρίζει στο εξωτερικό, παρά το γεγονός πως θαυμάζει τον Αντρές Ινιέστα: «Η Άρσεναλ είναι η ομάδα των ονείρων μου πραγματικά. Την έβλεπα από μικρός, μ' αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει και την έχω στην καρδιά μου, θα ήθελα κάποτε ν' αγωνιστώ εκεί».



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved