Σπυρόπουλος: «Δεν παίξαμε όπως έπρεπε στα ντέρμπι»

Σπυρόπουλος: «Δεν παίξαμε όπως έπρεπε στα ντέρμπι»

Ο Νίκος Σπυρόπουλος παραδέχτηκε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του δεν είχαν την απόδοση που θα έπρεπε στα ντέρμπι με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Ο αμυντικός των «πράσινων» μιλώντας στην κάμερα της NOVA αναφέρθηκε στην ευκαιρία που έχασε ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ μίλησε και για την κρίσιμη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Σπυρόπουλου:

Μονάχα μαθηματικές ελπίδες μένουν στον Παναθηναϊκό για τον τίτλο και ο σύλλογος περνά δύσκολες στιγμές. Ποιες είναι οι σκέψεις σας αυτές τις μέρες που ακολούθησαν του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

"Τα τρία τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, μας έβγαλαν ουσιαστικά εκτός στόχου, που ήταν το πρωτάθλημα. Πρέπει να συνεχίσουμε, πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και ο καθένας από τους ποδοσφαιριστές πρέπει να κοιτάξει το μερίδιο ευθυνών που του αναλογεί. Όμως δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές αυτοί που έχουν ευθύνες.

Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι που είναι με τον ΟΦΗ, πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, να επανέλθουμε στα θετικά αποτελέσματα και να παρουσιαστούμε με όσο το δυνατόν καλύτερη βαθμολογική διαφορά από τους αντιπάλους μας στα πλέι οφ."

Προλαβαίνει ο Παναθηναϊκός να συνέλθει, μετά από όσα συνέβησαν;

"Σίγουρα προλαβαίνει. Μέχρι τα πλέι οφ, υπάρχουν ακόμα πέντε παιχνίδια. Υπάρχει χρόνος και να δουλέψει η ομάδα και να επανέλθει ψυχολογικά. Αλλά αυτό πρέπει να το κάνει άμεσα, γιατί τα παιχνίδια τρέχουν και πρέπει γρήγορα να ανακάμψουμε και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στον αγώνα που ακολουθεί με τον ΟΦΗ".

Έχετε αναλογιστεί τι δεν πήγε καλά τον τελευταίο μήνα;

"Η ομάδα ως την 22η αγωνιστική ήταν πρώτη, από εκεί και πέρα ήρθαν τα ντέρμπι. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στα ντέρμπι, συνέβησαν και κάποια περίεργα πράγματα που δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε και τελικά η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει τους βαθμούς που ήθελε, για να παραμείνει στην κορυφή και να έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα".

Έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς, το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αναζητώντας τον τρόπο για να αντιδράσετε εντός γηπέδου μετά τις τελευταίες αγωνιστικές;

"Βέβαια. Οι μεγάλες ομάδες στα δύσκολα πρέπει να φαίνονται. Πρέπει να αντιδράσουμε και πρέπει να κερδίσουμε, ώστε να μπούμε στα πλέι οφ με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή".

Ποια είναι η γνώμη σου για τον ΟΦΗ;

"Ο ΟΦΗ πιστεύω ότι είναι μια από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Έκανε πολύ καλό ξεκίνημα, ουσιαστικά κατάφερε να σωθεί από τον πρώτο γύρο και να έχει βλέψεις για πιο ψηλά. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ σφικτή και δεμένη ομάδα, ξέρει να αμύνεται πολύ καλά και να παίζει στην κόντρα. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και μόνο και να παρουσιαστούμε όπως ήμασταν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και σε λίγα ματς του δεύτερου γύρου".

Το πάθος είναι αυτό που έλειψε;

"Και το πάθος είναι ένα από τα στοιχεία που μας έλειψε λίγο στα τελευταία παιχνίδια".

Υπάρχει πλέον πίεση μέχρι και τα πλέι οφ;

"Σίγουρα τα ματς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, ίσως δεν είναι τόσο σημαντικά για τον κόσμο, αλλά για εμάς είναι πολύ σημαντικά. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι δεν μας αξίζει αυτό που μας συνέβη στα τρία τελευταία παιχνίδια. Θέλουμε να ανακάμψουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και τουλάχιστον να έχουμε τον πρώτο λόγο για τον τελευταίο στόχο που μας έχει απομείνει αυτή τη σεζόν, που είναι η έξοδος μας στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Αισθάνεστε ότι είναι...χρέος σας η εξασφάλιση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα;

"Φυσικά. Νομίζω ότι είναι χρέος όλων των ποδοσφαιριστών να πάρουμε τη δεύτερη θέση και να σώσουμε κατά κάποιο τρόπο την χρονιά".



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved