«Μπορούσε το κάτι παραπάνω φέτος ο ΠΑΟΚ»

«Μπορούσε το κάτι παραπάνω φέτος ο ΠΑΟΚ»

Αξιοσημείωτη σταθερότητα δείχνει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δημήτρης Μάρκος, ο οποίος πιστεύει ότι ο «δικέφαλος του βορρά» θα μπορούσε να κατακτήσει κάποιον τίτλο.

Μιλώντας στα «Σπορ του Βορρά», ο Δημήτρης Μάρκος αναφέρθηκε αρχικά στον ΠΑΟΚ των τελευταίων χρόνων: «Ο ΠΑΟΚ μου δείχνει πως η ομάδα έχει μια αξιοσημείωτη σταθερότητα και αυτό μου αρέσει. Ειλικρινά πιστεύω ότι θα μπορούσε να πετύχει ο ΠΑΟΚ το κάτι παραπάνω και εννοώ την κατάκτηση ενός τίτλου, όμως τηρουμένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ομάδα και αυτό που κατάφερε, είναι αρκετό. Και εγώ θα ήθελα ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα, όμως δεν είναι τόσο εύκολο, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα σωρό οικονομικά προβλήματα. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια, πιο ισχυρούς οικονομικά αντιπάλους και αναφέρομαι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό».

Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, είπε: «Η φετινή πορεία στην Ευρώπη μου άφησε μία ευχάριστη γεύση. Εκείνο που με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο είναι η σταθερότητα τα τελευταία 4 χρόνια και η ανοδική πορεία της ομάδας στην Ευρώπη. Αυτό κυρίως έχει να κάνει με το σύνολο. Υπάρχουν βεβαίως και έμπειροι παίκτες, οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά. Ακόμη και από αυτούς που έφυγαν πάντως και αναφέρομαι στον Βιεϊρίνια και τον Κοντρέρας, ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει τη δύναμή του.

Απλά στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάζει ορισμένα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Υπάρχουν έμπειροι παίκτες, όπως είναι ο Χαλκιάς, ο Γκαρσία, ο Σαλπιγγίδης, οι οποίοι βοηθούν σε αυτή την προσπάθεια. Πάντως επειδή δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου και γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες και φυσικά στον ΠΑΟΚ, θα πω ξεκάθαρα πως η ομάδα παλεύει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της και οι παίκτες προσπαθούν για το καλύτερο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Λάζλο Μπόλονι: «Παρακολουθώ τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, βλέπω τις κινήσεις μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν θα ήθελα να εκφράσω ξεκάθαρη άποψη για τον Μπόλονι, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για τη δουλειά του Μπόλονι στην ομάδα».

Όσον αφορά στον Φερνάντο Σάντος, τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ έχει κρατήσει ορισμένα στοιχεία από το παιχνίδι του Σάντος. Και αυτό είναι λογικό, γιατί ο Σάντος ήταν προπονητής της ομάδας επί τρία χρόνια και είναι λογικό να άφησε το στίγμα του. Από ό,τι διαπιστώνω υπάρχει μία επιθετική φιλοσοφία του ΠΑΟΚ από τον Μπόλονι, όμως κάποια βασικά στοιχεία παραμένουν αναλλοίωτα από το παρελθόν. Επαναλαμβάνω πως εκφράζω μια προσωπική άποψη».

Ενώ για τα play offs, είπε: «Εφόσον ο ΠΑΟΚ φτάσει στα play offs, κάτι που του εύχομαι, πιστεύω ότι έχει τη δυνατότητα να τερματίσει στη πρώτη θέση του μίνι πρωταθλήματος. Έχουν προβλήματα τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός, ισάξια ή μεγαλύτερα από τον ΠΑΟΚ. Θα φανεί εάν ο ΠΑΟΚ έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει. Πάντως δεν θα το θεωρήσω υπέρβαση, εάν φθάσει ο ΠΑΟΚ πρώτος στα play offs του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ υστερούν σε ρόστερ, σε σύγκριση με το ρόστερ που είχαν οι δύο ομάδες τα προηγούμενα χρόνια. Χρειάζεται θάρρος και θράσος στα play offs. Και αυτό το θάρρος και το θράσος πρέπει να δείξουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ για να μπορέσουν να κερδίσουν τους βαθμούς που είναι απαραίτητοι μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και αμέσως μετά στη διαδικασία των play offs».

Σχετικά με το Κύπελλο που είχε κατακτήσει με τον ΠΑΟΚ, είπε: «Έχει άλλη βαρύτητα να παίρνεις ένα τρόπαιο με τον ΠΑΟΚ. Έχω κατακτήσει συνολικά δέκα τρόπαια στην καριέρα μου, όμως αυτό το κύπελλο του 2003 που πήραμε στον τελικό με αντίπαλο τον Άρη θα μου μείνει αξέχαστο. Έχει άλλη βαρύτητα να κερδίζεις το κύπελλο με τον ΠΑΟΚ».

Τέλος, για τον κόσμο, τόνισε: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα μέχρι το τέλος. Χωρίς έκτροπα, γιατί δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση την προσπάθεια των παικτών. Αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να βοηθούν συνεχώς την ομάδα».



Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved