Ροτζέριο στο Onsports: «Ετοιμοι να γράψουμε ιστορία…».

Ροτζέριο στο Onsports: «Ετοιμοι να γράψουμε ιστορία…».

Η ιστορίας μιας ομάδας πέραν όλων των άλλων, γράφεται με το ανεξίτηλο μελάνι των επιτυχιών της. Στην Τρίπολη ξέφυγαν φέτος από την... ρουτίνα των τελευταίων ετών και φιλοδοξούν να γράψουν την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του Αστέρα με την πρόκριση στο ξέφωτο του τελικού του Κυπέλλου. Ο Ροτζέριο Μάρτινς μίλησε στο Onsports με την… πένα ανά χείρας!

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μας εξηγεί πόσο εξαρτημένος είναι αυτός και οι συμπαίκτες του από το… ναρκωτικό της συμμετοχής στον μεγάλο τελικό του ΟΑΚΑ και γιατί όχι, της διεκδίκησης της κούπας που εφόσον κατακτηθεί, θα μπει δίπλα από το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Αρεως στην Τρίπολη.

- Πόσες πιθανότητες πρόκρισης θεωρείς πως αναλογούν στον Αστέρα, μετά την ισοπαλία (0-0) στον πρώτο ημιτελικό ;

«Νομίζω πως έχουμε περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης από τον Ατρόμητο, από την στιγμή που το παιχνίδι διεξάγεται στο σπίτι μας. Όλα όμως παραμένουν ανοιχτά. Παίξαμε το πρώτο και τώρα ακολουθεί το δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα είναι σωστά προετοιμασμένη και μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία και στις απαιτήσεις του επαναληπτικού».

- Ποια στοιχεία θα πρέπει να κρατήσει και ποια να αποβάλει ο Αστέρας από αγωνιστικό του προφίλ, συγκριτικά με το πρώτο ματς;

«Σίγουρα θα πρέπει να κρατήσουμε την εξαιρετική εμφάνιση του β΄ημιχρόνου. Διάστημα στο οποίο είχαμε πολύ καλή λειτουργία, δημιουργήσαμε φάσεις και πατήσαμε περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή. Το κακό είναι πως δεν μετατρέψαμε σε γκολ τις ευκαιρίες, κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξουμε και να παρουσιάσουμε βελτίωση στο δεύτερο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, οφείλουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να είμαστε το ίδιο πειθαρχημένοι στην άμυνα».

«Ονειρο ο τελικός»

- Πόσο εξιτάρει εσένα και τους συμπαίκτες σου η πρόκληση της συμμετοχής στον τελικό, δεδομένου πως οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, δεν έχετε ζήσει στην καριέρα σας ανάλογη εμπειρία;

«Όλα τα παιδιά και εγώ φυσικά, περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να μας δοθεί αυτή η ευκαιρία. Για αυτό και θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, προκειμένου να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο και να οδηγήσουμε τον Αστέρα σε μια ιστορική επιτυχία».

- Ποια ομάδα θα προτιμούσες για αντίπαλο στον τελικό; Ολυμπιακό ή ΟΦΗ;

«Ενας τελικός είναι πάντα ένας τελικός. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό παιχνίδι με τα δικά του χαρακτηριστικά και ιδιομορφίες. Δεν θα έλεγα πως έχω κάποια συγκεκριμένη προτίμηση, εφόσον καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι εκεί. Είναι θέμα ημέρας και ψυχολογίας ποια ομάδα θα αποδώσει καλύτερα και θα πάρει το Κύπελλο».

«Προλαβαίνουμε τα πλέι οφ...»

- Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας για την φετινή εξαιρετική πορεία του Αστέρα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο;

«Η τρομερή ψυχολογία που έχουμε αποκτήσει βγαίνει μέσα στο γήπεδο και επιβραβεύεται με τον καλύτερο τρόπο. Παίζουμε σε κάθε ματς για τη νίκη ανεξάρτητα από την έδρα και τον αντίπαλο».

- Ετσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι ισορροπίες στο πρωτάθλημα, προλαβαίνετε το… τρένο των πλέι οφ;

«Είναι δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Επιδίωξή μας είναι να πετύχουμε το απόλυτο των νικών στα παιχνίδια που απομένουν. Εάν μπορέσουμε με τους βαθμούς που συγκεντρώσουμε να μπούμε στα πλέι οφ, θα είναι ότι το καλύτερο…».


«Η φιλοσοφία του Τσιώλη πέρασε στην ομάδα»

- Ο Σάκης Τσιώλης κρατάει κάποιο μαγικό ραβδί και υπάρχει αυτή η θεαματική βελτίωση της ομάδας;

«Πρόκειται για έναν ικανότατο προπονητή. Εχει περάσει στους ποδοσφαιριστές τον δικό του τρόπο λειτουργίας και την δική του φιλοσοφία, δίνοντας πολύ μεγάλο βάρος στον τομέα της τακτικής. Δεν χρειάζεται να πω εγώ πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του στην ομάδα».

- Εάν και εφόσον ο προπονητής δούλευε μαζί σας από την αρχή της χρονιάς θα μπορούσατε να διεκδικήσετε ακόμη και μία θέση μέσα στην πρώτη τριάδα, λαμβανομένης υπόψιν της πορείας πρωταθλητισμού στο β΄γύρο;

«Η ομάδα δεν είναι φτιαγμένα για έναν τόσο μεγάλο στόχο. Αρχική επιδίωξή μας ήταν η παραμονή στην κατηγορία και τώρα, φτάσαμε στο σημείο να διεκδικούμε την είσοδο στα πλέι οφ και τον τελικό του Κυπέλλου».

- Συμφωνείς με όσους υποστηρίζουν πως το φετινό υλικό του Αστέρα είναι το πληρέστερο των τελευταίων ετών;

«Φέτος πράγματι υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες στο ρόστερ της ομάδας. Αν όχι το καλύτερο σίγουρα ένα από τα καλύτερα υλικά των τελευταίων ετών».

- Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της Τρίπολης;

«Να έρθουν κοντά μας και να μας συμπαρασταθούν στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος και φυσικά στον ημιτελικό με τον Ατρόμητο. Οσο είναι για εμάς, άλλο τόσο θα είναι και για αυτούς ξεχωριστή η εμπειρία της συμμετοχής του Αστέρα σε έναν τελικό Κυπέλλου».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved