Τρίτη και… φαρμακερή

Τρίτη και… φαρμακερή

Το τρίτο ντέρμπι «αιωνίων» της καριέρας του, θα σφυρίξει σήμερα (19/2) ο διεθνής διαιτητής Δημήτρης Καλόπουλος.

Αθλητής, έμπορος ελαστικών, βατραχάνθρωπος, διαιτητής και πάνω απ’ όλα οικογενειάρχης. Αυτή είναι με λίγες λέξεις η ζωή του Δημήτρη Καλόπουλου, του διαιτητή που καλείται για τρίτη φορά στην καριέρα του να διευθύνει ντέρμπι «αιωνίων».

Ο διεθνής ρέφερι έχει βρεθεί πολλές φορές στην επικαιρότητα και για ευχάριστες αλλά και για δυσάρεστες στιγμές της ζωή του. «Έπαιζα πόλο στον ΠΑΟΚ και έκανα πυγμαχία στον Αρη.  Τα έκανα και ταυτόχρονα. Πήγαινα στις 6 για προπόνηση στο μποξ και μετά στην πισίνα. Μου άρεσαν πάντα πολύ τα σπορ, τα λάτρευα…», έχει πει σε συνέντευξη του αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια. Όσο για την ενασχόληση του με το χώρο έχει να… περηφανεύεται ότι δεν κρατάει από διαιτητικό… τζάκι. «Είδα μια αγγελία του συνδέσμου Θεσσαλονίκης που ζητούσε νέα παιδιά στην εφημερίδα το 1992. Έκανε εντύπωση στον πατέρα μου που την διάβαζα και με ρώτησε αν ήθελα να ασχοληθώ. Του απάντησα πως ήταν βασικά από περιέργεια…», έτσι ασχολήθηκε ο Καλόπουλος που βέβαια έχει πάρει μεγάλο μάθημα από τη θητεία του στα ΟΥΚ ως βατραχάνθρωπος και αλεξιπτωτιστής.

Ο Μακεδόνας ρέφερι που θα «σφυρίξει» το 86ο ματς της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία βρέθηκε δύο φορές στην επικαιρότητα όταν άγνωστοι «κτύπησαν» το κατάστημα ελαστικών που διατηρεί στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, αλλά ο ίδιος τονίζει πως δεν συνδέει αυτά τα περιστατικά με το ποδόσφαιρο.

Η μοίρα έπαιξε σ’ αυτόν και την οικογένειά του άσχημο παιχνίδι πριν από έξι χρόνια, όταν σε τροχαίο δυστύχημα χάθηκε ο αδελφός του ο Θανάσης, που επίσης ήταν διαιτητής, και από τότε βλέπει αλλιώς τη ζωή.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό.

Φέτος ο διεθνής ρέφερι πραγματοποιεί μία πολύ καλή χρονιά, ίσως την καλύτερη από το καλοκαίρι του 2003 όταν προβιβάστηκε στην μεγάλη κατηγορία που τον κάνει και τον πιο… παλιό. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα συμπληρώσει μία 11άδα αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα, χωρίς το μεγάλο λάθος ενώ μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός διεθνής ρέφερι που δεν έχει τιμωρηθεί.

Το σαββατιάτικο ντέρμπι θα είναι μάλιστα, το τρίτο των δύο «αιωνίων» το οποίο θα διαιτητεύσει, έχει όμως, την ατυχία και στα δύο προηγούμενα να του τύχουν ουκ ολίγες φάσεις.

Στο ένα από αυτά μάλιστα, το 1-1 του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, την σεζόν 2007-08, οι πέντε τηλεκριτικοί εκείνης της εποχής (Βαρούχας, Βασιλάκης, Φινοκαλιώτης, Βοργιάς, Δόβελος) δεν είχαν συμφωνήσει ούτε σε μία φάση. Το γκολ του Ν' Ντόϊ (στο ξεκίνημα της φάσης η μπάλα είχε βγει άουτ), το χέρι του Μάλαρτζ εκτός περιοχής στο μπέρδεμα με τον Σαριέγκι, το αμφισβητούμενο φάουλ του Τοροσίδη στον Μάλαρτζ στο γκολ του Άντζα, το αμφισβητούμενο πέναλτι του Άντζα στην σέντρα του Νίλσον, το μαρκάρισμα του Κοβάσεβιτς στον Σαριέγκι όπου οι «πράσινοι» είχαν ζητήσει πέναλτι, το χέρι του Ίβανσιτς στην σέντρα του Σίσιτς μέσα στην περιοχή, είχαν κάνει τους τηλεκριτικούς να σκίσουν τα πτυχία τους. Ο Καλόπουλος πάντως, είχε βαθμολογηθεί με «8».

Ούτε όμως, στο πρώτο ντέρμπι της καριέρας του, δεν είχε σταθεί τυχερός. Την σεζόν 2005-06 ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 3-2 τον Παναθηναϊκό και ο Καλόπουλος είχε τιμωρηθεί με 20 ημέρες αποκλεισμό από τους αγώνες. Αφορμή, το αμφισβητούμενο πέναλτι στον Παπαδόπουλο με το οποίο ο Εκι Γκονζάλες είχε ανοίξει το σκορ, η μη αποβολή του Αργεντινού και του Οκκά για διαμαρτυρία ενώ οι «πράσινοι» φώναζαν και για χέρι του Κωνσταντίνου στο ξεκίνημα της φάσης του γκολ των «ερυθρόλευκων».

Το εντυπωσιακό είναι ότι με εξαίρεση τα συγκεκριμένα ντέρμπι, έχει από το 2003 άλλες δύο τιμωρίες μόνο στην μεγάλη κατηγορία. Συγκεκριμένα, την σεζόν 2004-05 στον αγώνα του Εργοτέλη με την Καλλιθέα (17η αγωνιστική, 1-1) και την επομένη σε αγώνα του Ατρόμητου με το Αιγάλεω (8η αγωνιστική, 0-0). Απολογισμός αν μη τι άλλο, εντυπωσιακός.

Τρίτη και… φαρμακερή



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved