«Δεν θα πληρώσει ο Παναθηναϊκός τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας»

«Δεν θα πληρώσει ο Παναθηναϊκός τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας»

Στο ότι το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών για όλα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή (18/03) στο ΟΑΚΑ βαρύνει την Πολιτεία, η οποία αποδείχθηκε ότι αδυνατεί να ελέγξει και ν’ αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις, που θα μπορούσαν να έχουν λάβει χώρα σε οποιοδήποτε μέρος της Αθήνας, ακόμα και στην Πλατεία Συντάγματος, βασίστηκε η απολογία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League.

Η πλευρά των «πράσινων» υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση ο Παναθηναϊκός δεν θ’ ανεχτεί να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος και να πληρώσει τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μάλιστα, στηρίχθηκε και στην θέση του εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Μώραλη, ο οποίος υποστήριξε ότι για να υπάρξει επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων (όπως προβλέπει το άρθρο 21 του ΚΑΠ), θα πρέπει πρώτα να βρεθεί υποκειμενική ευθύνη.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να καταθέτει αίτημα αναβολής, γιατί δεν ήθελε να μπει σε διαδικασία εξέτασης και να κριθεί ανά γεγονός, όπως προέκυψε από την Πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της «πράσινης» ΠΑΕ, κ. Κάρμη:

«Η δίωξη αποτελεί πιστό αντίγραφο της έκθεσης της Αστυνομίας και δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε για όσα έγιναν πολύ πριν στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου», ωστόσο, η επιτροπή απάντησε αρνητικά στο αίτημα.

Κατά την απολογία της, η «πράσινη» ΠΑΕ, υποστήριξε:

«Ο κ. Μπιτσαξής δήλωσε ότι θα τιμωρηθεί σκληρά ο Παναθηναϊκός, προαναγγέλλοντας σκληρή τιμωρία για μάς. Μάλιστα, αμέσως από κάτω στην ίδια δήλωση, αναφέρει ότι ενώ τυπική ευθύνη φέρει ο Παναθηναϊκός για όσα συνέβησαν, δηλώνει ότι η Αστυνομία είχε τον έλεγχο του γηπέδου από το Σάββατο, αλλά και ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Γερουλάνος, είπε ότι οι ποινές που θα βάλουν, θα κριθούν η ΕΠΟ και η Super League τιμωρίες αντίστοιχες με αυτά που είδαμε στο γήπεδο. Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι θα είναι ένα crash test του νέου νόμου, τη στιγμή που οι περισσότερες διατάξεις, θα έχουν ισχύ από τον Σεπτέμβρη. Όλοι αυτοί θέλουν να παρουσιάσουν ως λάφυρο την εξόντωση του Παναθηναϊκού (σ.σ. για προεκλογικό αγώνα).

Πριν δύο χρόνια, είχε μειοψηφήσει ένα μέλος σας για την απόφαση των επεισοδίων του αγώνα μας με τον Πανσερραϊκό. Τότε ήταν η δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Τώρα είναι το Μνημόνιο. Αυτά που έγιναν θα μπορούσαν α γίνουν σε οποιαδήποτε εκδήλωση. Αυτοί που τα έκαναν, δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να έχει αντικειμενική ευθύνη ο Παναθηναϊκός. Πρόκειται για αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει όλα αυτά σε έναν χώρο που ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει αντικειμενική ευθύνη. Θα μπορούσε να είχε γίνει οπουδήποτε αυτό το μπάχαλο. Ακόμα και στο Σύνταγμα. Θα γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται, γιατί δεν λύνεται το πρόβλημα με αυστηρές ποινές.

Ο Παναθηναϊκός δεν θα ανεχτεί να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος και να πληρώσει τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας. Ζητάμε να εκτιμήσετε σοβαρά την υποκειμενική ευθύνη. Δεν μπορεί να κάνει καμία ΠΑΕ κάτι να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο γεγονός. Το είπε και ο κ. Μώραλης σήμερα στο ΔΣ. Για να προχωρήσει η επιβολή κυρώσεων που προβλέπει το άρθρο 21 του ΚΑΠ (-3 βαθμοί στο φετινό πρωτάθλημα και -2 από τη διοργάνωση της νέας περιόδου) θα πρέπει να βρεθεί υποκειμενική ευθύνη. Πειθαρχική δίωξη Εισαγγελέα δεν μπορεί να ληφθεί ως στοιχείο, αφού είναι αντιγραφή της έκθεσης της Αστυνομίας.

Μία εβδομάδα πριν από το ματς, όλοι οι φορείς, δηλαδή οι ΠΑΕ, η Πολιτεία, η ΓΓΑ, η Αστυνομία, κάναμε συσκέψεις για να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο. Από πέρυσι τον Ιούλιο, είχαμε κάνει συζητήσεις για προβλήματα του ΟΑΚΑ, δεν λειτουργούν τα τουρνικέ, μισές κάμερες ήταν εκτός λειτουργίας και γι’ αυτό όλοι οι παρατηρητές το χαρακτηρίζουν ως ανασφαλές το γήπεδο. Όλα αυτά παραμένουν σε εκκρεμότητα, γιατί η ΓΓΑ δεν καλύπτει τα έξοδα και μάλιστα αναφέρει με έγγραφό της, ότι αν γίνουν και ζημιές, θα πληρώνει η κάθε ΠΑΕ. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ή η ΠΑΕ ΑΕΚ, ανάλογα με το ποιος είναι γηπεδούχος. Η Αστυνομία λοιπόν έρχεται και μας λέει ότι το Στάδιο θα προφυλαχθεί από το Σάββατο το μεσημέρι.

Οι οργανωμένοι δεν έχουν καμία σχέση με τους μπαχαλάκιδες, αναρχικούς και αντιεξουσιαστές που πήραν μέρος στα επεισόδια. Δεν κινήθηκαν ούτε κατά τη διακοπή, ούτε και στην ανάπαυλα. Όλοι αυτοί, μπήκαν με σκοπό να κάψουν το ΟΑΚΑ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ευθύνη της Αστυνομίας, διότι μπήκαν άτομα χωρίς να ελεγχθούν. Τους δούλευαν 100 μπαχαλάκιδες και τους έκαναν αντιπερισπασμό για να δημιουργούν επεισόδια. Είναι οι ίδιοι που καίνε την Αθήνα. Κάναμε ότι μπορούσαμε. Ασφαλώς μπορούσαμε λιγότερα απ’ όσα μπορούσε και έπρεπε να κάνει η Αστυνομία. Να τιμωρήσουν αυτούς που φταίνε. Δεν θα δώσουν χαριστική βολή στον Παναθηναϊκό. Πολύ λόγος έγινε για τα μπιτονάκια. Ας μας πει η Αστυνομία από πού προήλθαν. Γιατί δεν λέει ότι ήταν από τα τρακτεράκια που κουρεύουν το γκαζόν; Γιατί η Αστυνομία επιτέθηκε στην μεγάλη μάζα της Θύρας 35.

Για το άρθρο 21 πρέπει να έχεις υποκειμενική ευθύνη. Θεωρώ αναμφισβήτητα ότι υπάρχει υποκειμενική ευθύνη άλλων, κάτι που εξαφανίζει την αντικειμενική ευθύνη του Παναθηναϊκού».

Στη συνέχεια ο κ. Κάρμης έδειξε dvd με δελτία ειδήσεων μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών με αναφορές στα επεισόδια, όπου υπάρχει σχετική αναφορά πως προέκυψαν από τους μπαχαλάκιδες.

Τέλος, ο δικηγόρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανέφερε:

«Περιμένω την ηρωική απόφασή σας να λάβετε υπόψη σας τα πραγματικά γεγονότα, να μην υποκύψετε σε παραινέσεις και σκοπιμότητες».

Μάρτυρας στην υπόθεση των «πράσινων» ήταν ο κ. Πέτσος. Ο τελευταίος ανέφερε:

«Εκτός από τους 20 αστυνομικούς που τραυματίστηκαν, υπήρξαν και 50 φίλαθλοι που τραυματίστηκαν, 4 σεκιούριτι που για αυτούς κανείς δεν είπε τίποτα. Ο Παναθηναϊκός και κάθε ΠΑΕ στους αγώνες έχουν ευθύνη για τους φιλάθλους τους. Εμείς είχαμε για τους 50.000 φιλάθλους. Στο γήπεδο ήταν 50 εθελοντές του «Ερυθρού Σταυρού» και τρία ασθενοφόρα και γενικά διαθέσαμε 650 άτομα στο γήπεδο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο ο κ. Κάρμης, όσο και ο κ. Πέτσος, κατά την αγόρευσή τους, στάθηκαν στο γεγονός πως δεν έγινε κανένα επεισόδιο εντός του αγωνιστικού χώρου.



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved