«Θα χαμογελάσει ο Μάρκο»

«Θα χαμογελάσει ο Μάρκο»

Πέρασε την πόρτα των γραφείων του Πανσερραϊκού ένα καυτό απόγευμα του Ιουλίου και μόλις στην πρώτη του εμφάνιση, στον αγώνα ενάντια στον ΠΑΟΚ όπου σημείωσε δύο γκολ, απέδειξε τις «καυτές» ικανότητες του.

Ο Νίκολα Μπέλιτς είναι ο Σέρβος δεξιός χαφ των «λιονταριών» που σε αρκετά παιχνίδια έκανε τη διαφορά με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, στην πρώτη του χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο γεννημένος τον Μαϊο του 1983 ποδοσφαιριστής ήρθε το καλοκαίρι από την χώρα του, έχοντας αγωνιστεί στις… «δύο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. Τον Ερυθρό Αστέρα και την ΦΚ Μπέογκραντ. Η Παρτιζάν απλά δεν υπάρχει για εμένα», με συμμετοχές στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και στο Ιντερτότο.

Ο ίδιος, μιλά σήμερα και αποκλειστικά στο Onsports, για την ελληνική εμπειρία του, αλλά και για την στενή φιλία που έχει με τον επιθετικό του Ολυμπιακού, Μάρκο Πάντελιτς, τον οποίο και συγκρίνει με τον αντίπαλο του ενόψει του σαββατιάτικου ντέρμπι, Τζιμπρίλ Σισέ…

Αν και η ομάδα στην οποία αγωνίζεσαι, ο Πανσερραϊκός, δεν τα πάει καλά στο πρωτάθλημα, εσύ κατάφερες να ξεχωρίσεις. Πως κρίνεις την μέχρι στιγμής ελληνική σου εμπειρία;

«Είναι αλήθεια ότι η ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα τον τελευταίο καιρό και είμαι πολύ στενοχωρημένος γι’ αυτό. Είμαι υπερήφανος που παίζω στον Πανσερραϊκό, παρά το γεγονός ότι δεν είναι από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες και ακόμη και εάν πέσει κατηγορία, η θέληση μου είναι να συνεχίσω να παίζω εδώ. Θέλω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και με την ομάδα και δεν έχω κανένα λόγο να φύγω από αυτόν τον σύλλογο χάρη στον οποίο άλλαξε η ζωή μου. Έχω προτάσεις από τρεις ομάδες της Σούπερ Λιγκ και μια από ομάδα της Κίνας, αλλά δεν θέλω να φύγω. Γουστάρω να παίζω στις Σέρρες και γι’ αυτούς τους φιλάθλους. Είμαι αξιοπρεπής άνθρωπος, κάτι που το οφείλω στον πατέρα μου που έχασα πριν 8 χρόνια και θεωρώ ως τον καλύτερο άνθρωπο που έχω γνωρίσει.

Στο πρώτο μισό της σεζόν πιστεύω ότι τα πηγαίναμε πολύ καλά, όμως μετά ότι λάθος κάναμε το «πληρώσαμε» ακριβά. Εγώ, πάντως, δεν πιστεύω ότι η ομάδα έχει υποβιβαστεί. Όσο έχουμε ελπίδες εγώ θα παλεύω.

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό απ’ αυτό της Σερβίας, από οικονομικής πλευράς γιατί εδώ δίνονται περισσότερα χρήματα, αλλά είναι σχεδόν ίδιο από πλευράς δύναμης και πάθους μέσα στο γήπεδο. Μετά από κάθε ματς πονάω σ’ όλο μου το σώμα. Μόλις πάρεις την μπάλα, 3-4 παίκτες πέφτουν πάνω σου…»

Την ώρα που το Σάββατο εσύ θα παίζεις τον αγώνα – κατηγορία ενάντια στη Καβάλα, ο…κολλητός σου Μάρκο Πάντελιτς έχει το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Ποιος λες ότι θα χαμογελάσει;

«Ελπίζω και οι δύο! Εμείς με μια νίκη μέσα στη Καβάλα ίσως έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε το κλίμα, ενώ ο Ολυμπιακός με νίκη παίρνει σίγουρα το πρωτάθλημα. Για εμάς εύχομαι να το καταφέρουμε, αλλά για τον Μάρκο – ιδίως εάν παίξει – το θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι θα νικήσει. Δεν το λέω γιατί είναι φίλος μου, αλλά για εμένα ο Πάντελιτς είναι ο καλύτερος επιθετικός αυτή την στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το ξέρω ότι δεν παίζει αρκετά, όμως ακόμη και μ’ αυτές τις συμμετοχές που έχει, κοιτάξτε πόσα γκολ έχει βάλει. Είναι πάντα επικίνδυνος. Και σαν άνθρωπος είναι κυριολεκτικά… τρελός. Μπορεί να μην βρίσκεται μέσα σε όλες τις φάσεις, αλλά πάντα «μυρίζεται» τη φάση που καταλήγει σε γκολ και βρίσκεται στο σωστό σημείο. Τον παρομοιάζω μόνο με τον Ιντζάκι. Και στη Χέρτα όταν ήταν τους πρώτους τρεις μήνες γκρίνιαζαν, αλλά μετά ο Μάρκο βγήκε πρώτος σκόρερ και όλοι τον κοιτούσαν με ανοικτό το στόμα. Το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και εδώ. Όσο για τη σύγκριση Πάντελιτς – Σισέ και ο τελευταίος είναι καλός επιθετικός, το αποδεικνύουν άλλωστε τα γκολ που έχει βάλει, αλλά για εμένα ο Μάρκο είναι ανώτερος, πιο ομαδικός».


Ποιος παίζει καλύτερα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και ποιος ήταν ο παίκτης που έπαιξε εσένα καλύτερα μέχρι στιγμής;

«Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Κάθε παιχνίδι που δίνει το κερδίζει με σχετική ευκολία, χωρίς να πατήσει…γκάζι. Αλλά εμένα προσωπικά, η ομάδα που με εντυπωσίασε είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Πολύ καλή ομάδα, επιθετική.

 
Όσο για τον παίκτη που με δυσκόλεψε πιο πολύ είναι το αριστερό μπακ της Λάρισας. Ο Βενετίδης. Πολύ έμπειρος, δεν έκανε πολλά πράγματα, αλλά έπαιρνε πάντα τη σωστή θέση. Αντίθετα ο Μίτσελ του Άρη, ο Λίνο του ΠΑΟΚ και ο Λάζαρος του Παναθηναϊκού (Χριστοδουλόπουλος) ήταν για εμένα σαν… κώνοι. Τους περνούσα πολύ εύκολα…»

 

Σέρρες: Οδυσσέας Δαρνάκας

«Θα χαμογελάσει ο Μάρκο»



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved