«Αν το πιστέψει, κερδίζει...»

«Αν το πιστέψει, κερδίζει...»

Ο Γιάννης Γκούμας, πιστός στρατιώτης του Παναθηναϊκού για 15 χρόνια, μίλησε στο Onsports για το ντέρμπι των «αιωνίων».

«Γιάνναρε πάμε να τους κερδίσουμε»!!! έλεγαν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στον Γκούμα, όταν τον συναντούσαν στο δρόμο, παραμονές ενός ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στιγμές σαν εκείνη, έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό του πρώην αρχηγού των «πρασίνων» και του ποδοσφαιριστή που υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια το τριφύλλι για 15 χρόνια.


Ο Γιάννης Γκούμας, ο οποίος από το 2009, οπότε αποσύρθηκε από την ενεργό δράση παρακολουθεί πλέον τα ντέρμπι ως θεατής,  μίλησε για τη μάχη των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη και έδωσε προβάδισμα για τη νίκη σε όποια ομάδα καταφέρει να βρει πρώτη τα δίχτυα του αντιπάλου. Όσο για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να φύγει με το «διπλό»… «ναι μπορεί, αρκεί να το πιστέψει», υπογράμμισε.

 -Πώς νιώθεις όταν παρακολουθείς τα ντέρμπι πλέον ως απλώς θεατής;


«Σαν θηρίο μέσα στο κλουβί. Θα ήθελα πολύ να ζήσω ξανά την ατμόσφαιρα. Την όλη διαδικασία της προετοιμασίας από την αρχή μέχρι τη στιγμή που μπαίνεις στο γήπεδο και σφυρίζει ο διαιτητής την έναρξη του αγώνα. Είναι μοναδικές στιγμές, που μου λείπουν, όμως κάποια στιγμή το πλήρωμα του χρόνου έρχεται και είσαι υποχρεωμένος να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα».
 
-Πριν από ένα τόσο μεγάλο αγώνα, πώς συνήθιζες να προετοίμαζες τον εαυτό σου;


«Όλη την εβδομάδα πριν από το παιχνίδι, προσπαθούσα να είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό το στόχο και μόνο. Προσπαθούσα να περνάω ήρεμες οικογενειακές στιγμές χωρίς εντάσεις, να δουλεύω σκληρά στην προπόνηση και να αφομοιώνω όσο καλύτερα μπορώ όσα μου έλεγε ο εκάστοτε προπονητής μου. Επιδίωκα να είμαι συγκεντρωμένος στο στόχο μου. Το άγχος ήταν αναπόφευκτο, όμως με την έναρξη του αγώνα τα ξέχναγα όλα και έβλεπα μόνο τη μπάλα και τον αντίπαλο». 

-Τι έχει φταίξει και ο Παναθηναϊκός είναι πίσω επτά βαθμούς από τον Ολυμπιακό;


«Έχουν γίνει πολλά λάθη από το καλοκαίρι σε πολλούς τομείς. Το εγχείρημα του πολυμετοχικού, το οποίο όλοι έλεγαν ότι θα βοηθούσε την ομάδα τελικά αποδείχθηκε ότι της έκανε κακό. Μπήκαν κάποια άτομα σε κάποιες θέσεις τα οποία όπως αποδείχθηκε δεν αγαπούσαν τόσο τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα πρέπει να πλαισιωθεί από ανθρώπους που την αγαπούν ώστε να τη βοηθήσουν να ανακάμψει και να επιστρέψει στη θέση που της αρμόζει».

-Ο σημερινός Παναθηναϊκός μπορεί να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το Καραϊσκάκη;


«Στα τρία τελευταία παιχνίδια έχει ανέβει αγωνιστικά και γνωρίζει ότι είναι… μονόδρομος η νίκη. Οι παίκτες το έχουν συνειδητοποιήσει και πρέπει να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό για να φύγουν με το «διπλό» από το Καραϊσκάκη. Πιστεύω ότι διαθέτει έμπειρους παίκτες, που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια. Σίγουρα υπάρχει άγχος, όμως πιστεύω ότι ξέρουν να το διαχειριστούν ώστε να λειτουργήσει θετικά στο συγκεκριμένο ματς».

-Ποια είναι το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού και ποιο του Παναθηναϊκού;

«Ο Ολυμπιακός είναι γηπεδούχος, θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του και αυτό από μόνο του αποτελεί έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του να κυνηγήσουν τη νίκη. Διαθέτει και παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να σου κάνουν τη ζημιά.


Ο ΠΑΟ από την άλλα έχει τον Σισέ ο οποίος μπορεί να βάλει ένα γκολ και να πάρει το παιχνίδι μόνο του. Βέβαια, το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και δεν αρκεί πάντα ένας παίκτης για να πετύχεις το στόχο σου. Όλοι πρέπει να συμβάλουν για να επιτευχθεί η νίκη. Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει το «διπλό», αλλά θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια και κυριότερο να πιστέψουν οι ίδιοι οι παίκτες ότι μπορούν να το πετύχουν».
 
-Ποιοι παράγοντες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο κατά τη γνώμη σου;


«Πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει το ποια ομάδα θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα. Αλλά και όποια καταφέρει να ανοίξει το σκορ, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στη νίκη. Αυτό σίγουρα θα δώσει ώθηση και μεγαλύτερη άνεση για να παίξει πιο απελευθερωμένα στη συνέχεια».

-Η ευχή σου για το ντέρμπι;


«Εντάξει εγώ θα ήθελα να κερδίσει ο Παναθηναϊκός, όμως σε τέτοια παιχνίδια τα προγνωστικά περισσεύουν. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και ας κερδίσει ο καλύτερος».

«Αν το πιστέψει, κερδίζει...»



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved