Η πιο μεγάλη ώρα…

Η πιο μεγάλη ώρα…

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 19:30, Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης». Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «μάχονται» για το πρωτάθλημα.

Το… πριμ του κόσμου

«Ετοιμοπόλεμος» θα παρουσιαστούν οι Πειραιώτες στο μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» με τους «πράσινους». Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει την ευκαιρία να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα, καθώς απουσιάζουν οι τραυματισμού και οι τιμωρίες.

Το «συγκρότημα» του Πειραιά με νίκη επί του «τριφυλλιού» θα έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, καθώς δύσκολα θα καλυφθεί η διαφορά των 10 βαθμών. Αυτό άλλωστε το γνωρίζουν άπαντες στο Λιμάνι και κάτι τέτοιο ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τους ποδοσφαιριστές στην ομιλία του κατά την προπόνηση της Παρασκευής, ζητώντας τη νίκη ως πριμ για τον κόσμο.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων, κάτι που φάνηκε και από την κίνηση των εισιτηρίων, όπου εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού. Στον κόσμο τους θα στηριχθούν οι «ερυθρόλευκοι» για να φτάσουν στο +10.

Από την πλευρά του, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει να χτυπήσει από τα πλάγια και για τον λόγο αυτό αναμένεται να παρουσιάσει στο δεξί άκρο της επίθεσης τον Κέβιν Μιραλάς, αντί των Ρόμενταλ και Ζαϊρί που δεν έχουν παρουσιάσει σταθερή απόδοση.

Στον «άσο» ο Ούρκο Πάρντο είναι το φαβορί, με τον Τοροσίδη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και ο Ραούλ Μπράβο το αριστερό. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με τον Όλοφ Μέλμπεργκ θα είναι οι κεντρικοί αμυντικοί.

Πιο μπροστά τους θα βρίσκεται το δίδυμο Ιμπαγάσα – Μοντέστο. Ο Γάλλος θα έχει περισσότερο το… νου του στον ανασταλτικό τομέα, ενώ ο Αργεντίνος θα είναι αυτός που θα οργανώσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα κινείται ο Κέβιν Μιραλάς, με τον Άλμπερτ Ριέρα από τα αριστερά, ενώ πίσω από τον Τζεμπούρ που θα είναι ο μοναδικός προωθημένος, θα βρίσκεται ο Φουστέρ, που… σηκώνει το επιθετικό «βάρος» στα τελευταία ματς.

Cherchez la victoire

Αναζητήστε τη νίκη. Αυτό αναφέρει ο τίτλος του κειμένου (Cherchez la victoire), μεταφρασμένος από την Γαλλική διάλεκτο, στην Ελληνική γλώσσα. Αυτό είναι και το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου (19/2), με τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η Γαλλική παροικία των «πρασίνων», θα μεταβεί στο Φάληρο, με σκοπό να ξεκλειδώσει την άμυνα των γηπεδούχων και να πάρει την πολυπόθητη νίκη, αν και σε αυτή δεν θα βρίσκεται ο Μπουμσόνγκ, λόγω τραυματισμού.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ, και ο Σίντνεϊ Γκοβού ωστόσο, διαθέτουν τις ικανότητες για να εκπορθήσουν το Καραϊσκάκη, συνεπικουρούμενοι στην επίθεση, από τον άλλοτε «ερυθρόλευκο» Σεμπάστιαν Λέτο!

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, όπως έδειξε στην προπόνηση της Παρασκευής (18/2), θα προτιμήσει τον Γκοβού, ο οποίος μετά από καιρό αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς – μέχρι το επόμενο.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Πορτογάλος τεχνικός μιλάει Γαλλικά, ωστόσο αν ήθελε να πει κάτι στην μητρική γλώσσα του 32χρονου διεθνή μεσοεπιθετικού, θα του έλεγε σίγουρα: «Cherchez la victoire»!

Η νίκη λοιπόν, αποτελεί μονόδρομο για τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ο προπονητής των «τριφυλλιού», φαίνεται πως έχει καταλήξει στο αρχικό σχήμα.

Όπως όλα δείχνουν, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Αλέξανδρος Τζόρβας.
Στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας θα βρίσκονται οι Βύντρα και Σπυρόπουλος, αντίστοιχα, ενώ οι Σαριέγκι και Καντέ θα είναι οι δύο στόπερ.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο Κατσουράνης θα αναλάβουν την ανασταλτική λειτουργία στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ πιο προωθημένος θα είναι ο Γιώργος Καραγκούνης.

Στην δεξιά πτέρυγα θα κινείται ο Γκοβού – αν και ο Σωτήρης Νίνης συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες – και στην αριστερή ο Λέτο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης, θα είναι ο Σισέ.

«Όπλο» η έδρα!

«Ερυθρόλευκο» χρώμα έχουν οι αναμετρήσεις των «αιωνίων» με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό. Στην τελευταία δεκαετία, οι Πειραιώτες, είτε στο Ολυμπιακό Στάδιο, είτε στην Ριζούπολη, είτε στην «φυσική» τους έδρα, το «Γ. Καραϊσκάκης», μετρούν 5 νίκες, 4 ματς έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή, ενώ μόλις μία φορά έχει… χαμογελάσει ο Παναθηναϊκός.

Μάλιστα, το μοναδικό «διπλό» των «πρασίνων» έλαβε χώρα στο φαληρικό γήπεδο, τον Μάρτιο του 2007 με… δράστη τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων, τον Νοέμβριο του 2009, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κώστας Μήτρογλου, που… πυροβόλησε δύο φορές. Όσον αφορά στα τέρματα, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 14 τέρματα ενεργητικό και 7 παθητικό.

Η πιο μεγάλη ώρα…



Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved