Κόντης: «Τελειώνουμε σύντομα με την αδειοδότηση»

Κόντης: «Τελειώνουμε σύντομα με την αδειοδότηση»

Αισιόδοξος για την αδειοδότηση του Άρη εμφανίστηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της ομάδας, ο Γιάννης Κόντης είπε για τις συζητήσεις που γίνονται με πρώην παίκτες και προπονητές: «Είμαστε πολύ κοντά στο να τελειώσουμε με όλους πρώην και νυν για να σταματήσει και αυτή η ιστορία που καθημερινά ακούω, το πότε δηλαδή θα τελειώσουμε με τη διαδικασία της αδειοδότησης. Είναι μια επίπονη διαδικασία που κουβαλάει πληγές από το παρελθόν. Δεν είναι πολύ εύκολο όταν έχεις να κάνεις με πρώην παίκτη να του πεις ότι δεν έχεις αυτά που ζητάει. Κάναμε ένα συγκεντρωτικό μπάτζετ και ακόμα και στα χρήματα που είπαμε ότι φέρουμε, θα έρθει τελικά ένα μεγαλύτερο ποσό για να καλύψουμε όλες τις απαιτήσεις.

Δεν είναι ευχάριστο να το λέω αλλά στην πορεία εμφανίζονται παλιές υποθέσεις. Μια από αυτές τελεσιδίκησε χθες και καλούμαστε να πληρώσουμε χρέος 580.000 ευρώ που μας άφησε ο πρώην πρόεδρος. Και σίγουρα είναι εύκολο να λες ότι ο Κόντης έφερνε καραβιές αλλά εσύ υπέγραφες. Μέχρι την προθεσμία που υπάρχει είμαι σίγουρος ότι θα έχουν καλυφτεί όλες οι υποχρεώσεις που έχουμε. Το θέμα με την εφορία είναι σε καλό δρόμο όπως μαθαίνω από τη διοίκηση και αυτό είναι σημαντικό.

Έχουμε ήδη κάνει συμφωνία με τους παίκτες που υπάρχουν και έχουμε αναλωθεί με πρώην παίκτες και προπονητές. Ειδικά όταν είναι σε χώρες οι οποίες δεν είναι εύκολο να επικοινωνείς. Όλα αυτά μέχρι την Τρίτη ή την Τετάρτη θα έχουμε τελειώσει».

Αναφορικά με τις ημερομηνίες που πρέπει να είναι έτοιμος ο φάκελος, ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη είπε: «Μέχρι τις 31 Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τους διακανονισμούς και μέχρι τις 4 Απριλίου πρέπει να γίνει  η κατάθεση των δικαιολογητικών. Τα αποτελέσματα θα υπάρχουν πριν τα play offs, γιατί ήδη υπάρχει ερώτημα της ΕΠΟ στη λίγκα για το αν θα ισχύσουν τα αυστηρά κριτήρια και τι θα γίνει με ομάδες που έχουν κληθεί από την UEFA για το αν θα αποκλειστούν από την Ευρώπη. Αυτά θα αποφασιστούν αύριο στο ΔΣ της λίγκας.

Μια δύο ομάδες δεν έχουν πραγματικό πρόβλημα γιατί ακόμα και αυτές που λέμε ότι έχουν ιδιοκτήτες  που βάζουν χρήματα, κάνουν μειώσεις στο μπάτζετ 30-40 %. Εμείς δεν έχουμε δανεικούς παίκτες όπως κάποιες ομάδες, οι οποίοι πληρώνονται από τις ομάδες που ανήκουν και τους βοηθάει στο μειωμένο μπάτζετ. Εμείς πληρώνουμε όλους μας τους παίκτες. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν είναι γενικά καλά δομημένο. Το κράτος θα έπρεπε να έχει θέσει τους κανόνες και να τους τηρεί».

Σε ερώτηση για τη μειωμένη παρουσία του κόσμου τη φετινή σεζόν, τόνισε: «Οι εισπράξεις από τα εισιτήρια με τον ΟΦΗ ήταν 12.000 ευρώ. Μιλάμε για δύσκολες συνθήκες. Πιστεύω όμως ότι πολλοί παράγοντες κάνουν τον κόσμο να μην έρχεται στο γήπεδο. Σίγουρα ένας είναι η οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Επίσης, η απαξίωση του αθλήματος μετά όσα έγιναν φέτος κάνει τον κόσμο να απομακρύνεται και σίγουρα έχουν συνηθίσει τον ΑΡΗ να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο και να είναι πιο ελκυστικός. Ακόμα όμως και όταν έχεις κόσμο, δεν μπορείς μόνο με τον αυτόν να συντηρήσεις μια ομάδα με απαιτήσεις.

Η δική μου φιλοσοφία έγκειται στο εξής. Πάντα να έχεις μια ελκυστική ομάδα  με παίκτες πεινασμένους για μπάλα που δεν έρχονται να κοροϊδέψουν. Πλέον ξέρω τις απαιτήσεις και του κόσμου και της ομάδας σαν σύλλογο. Θα πρέπει να έχουμε μια ομάδα που να δίνει όραμα στον κόσμο, την οποία να θέλει να την αγκαλιάσει. Έχουμε κάνει το προεργασία για το σχεδιασμό μια τέτοιας ομάδας και σίγουρα θα εκπλήξει πάλι την Ελλάδα».

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Γιαννιώτα, είπε: «Η διοίκηση έχει μιλήσει με τον Γιαννιώτα από τα πρώτα παιχνίδια που έκανε προκειμένου να είναι καλύτερες οι συνθήκες για το παιδί. Είναι στις προτεραιότητες και για αυτόν αλλά και για άλλα παιδιά να γίνουν αναπροσαρμογές. Έχουν πολύ δρόμο όλοι οι νέοι παίκτες. Με τον Γιαννιώτα έχω μείνει έκπληκτος με την αγάπη που έχει δείξει για αυτό που κάνει. Ερχόταν για δύο χρόνια κάθε μέρα από Χαλκιδική. Αυτό δείχνει θέληση».

Για το πώς αντιλαμβάνεται ο Μανουέλ Μασάδο την κατάσταση στον Άρη και την Ελλάδα, είπε: «Και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι και στην πατρίδα του αλλά και στην Ισπανία υπάρχει πρόβλημα. Απλά εκεί δεν πληρώνουν την εφορία. Αν το κάναμε και εμείς δεν θα είχαμε απλήρωτο κανένα παίκτη. Αν έχεις πληρώσει μέσα σε δύο χρόνια 8 εκατομμύρια και η προηγούμενη διοίκηση έχει δώσει μόνο 3, κάνε το λογαριασμό μόνος σου».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved