«Η μπίλια στο κόκκινο»

«Η μπίλια στο κόκκινο»

Ο Κώστας Νεμπεγλέρας έχει αντιμετωπίσει φέτος και τους δύο «αιώνιους» και μιλώντας στο Onsports χρίζει τον Ολυμπιακό ως το ξεκάθαρο φαβορί για το μεταξύ τους ντέρμπι (19/02, 19:30) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Έχοντας παίξει σε ολόκληρο το 90λεπτο και απέναντι στον Ολυμπιακό και απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά έχοντας και την εμπειρία πολλών χρόνων στη μεγάλη κατηγορία, ο μέσος του Ατρόμητου είναι ένας από τους... ουδέτερους που η γνώμη του για το ντέρμπι μετράει. Χωρίς δισταγμό, ο Νεμπεγλέρας δίνει τον τίτλο του φαβορί στους «ερυθρόλευκους» και δίνει την εξήγησή του.

«Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έχει αναμφισβήτητα το προβάδισμα για τη νίκη, πολύ περισσότερο αν λάβουμε υπόψιν μας τις φετινές αποδόσεις των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, ήταν κακός θα έλεγα, αν εξαιρέσουμε τα δύο τελευταία παιχνίδια του με την ΑΕΚ, το ένα για το Κύπελλο και το άλλο για το πρωτάθλημα. Δεν έχει δείξει ότι μπορεί να νικήσει τον Ολυμπιακό ή να κατακτήσει τον τίτλο. Επίσης, ο Ολυμπιακός μέσα στο Καραϊσκάκη είναι πολύ δυνατός, κάτι που μέχρι στιγμής του έχει δώσει και αυτό το πλεονέκτημα των 7 βαθμών για τον τίτλο».

Στη συνέχεια, ο 36χρονος μέσος, ο οποίος αποδεικνύεται «βιονικός», καθώς είναι ένας από τους μόλις 5 ποδοσφαιριστές στη φετινή Superleague που δεν έχει χάσει ούτε λεπτό, μπήκε στη διαδικασία ανάλυσης των δύο ομάδων, έτσι όπως τις είδε και στα φετινά παιχνίδια. Εστιάζει περισσότερο στην ποιότητα του ρόστερ του Ολυμπιακού και δίνει επιπλέον λόγους που θεωρεί ότι η... μπίλια θα κάτσει στο κόκκινο.

«Ο Ολυμπιακός είναι πιο ομάδα και αυτό έχει φανεί από την αρχή της χρονιάς, όπου έχει δείξει μια σταθερότητα. Βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση αγωνιστικά, αν και ο Παναθηναϊκός δείχνει το τελευταίο διάστημα να βρίσκει το καλό του πρόσωπο. Επειδή έχω αντιμετωπίσει και τις δύο ομάδες, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός υπερέχει σε όλες τις γραμμές.

Είναι πιο πλήρης, έχει καλύτερα τρεξίματα και αυτό που μου έκανε εντύπωση στο μεταξύ μας ματς ήταν ότι είχε πολύ καλές αλληλοκαλύψεις. Καλύτερες από αυτές που είχε ο Παναθηναϊκός. Επίσης, ο Ολυμπιακός είναι καλός και στην κατοχή μπάλας, διαθέτει γρήγορους ποδοσφαιριστές, που ο καθένας από αυτούς μπορεί να σου κερδίσει ένα παιχνίδι».

Όσον αφορά στο σημείο που θεωρεί ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο και θα αποτελέσει κλειδί για την έκβαση του ντέρμπι, τονίζει: «Καθοριστικό ρόλο θα παίξει το ποια από τις δύο ομάδες θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Έχουμε δει ότι αυτό έχει μεγάλη σημασία σε τέτοια ντέρμπι. Αυτό είναι και θέμα ψυχραιμίας».

Στη συνέχεια, του ζητήσαμε να μας πει 4 παίκτες από κάθε ομάδα που κατά τη γνώμη του μπορεί να κρίνουν το ντέρμπι: «Από τον Ολυμπιακό πιστεύω ότι πιο καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι Μιραλάς, Φουστέρ, Τζεμπούρ και Ριέρα, ενώ από τον Παναθηναϊκό σίγουρα ο Σισέ και οι Κατσουράνης, Νίνης, Καραγκούνης. Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που πιστεύω ότι μπορεί να κρίνουν το ντέρμπι, είτε με τις ατομικές τους ενέργειες είτε με τη συνολική τους απόδοση».

Τέλος, θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός θα έχει το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου ακόμη και σε περίπτωση που το ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» λήξει ισόπαλο: «Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει το ντέρμπι, τότε πολύ δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα. Ακόμα και με ισοπαλία, θα έλεγα πως θα είναι σίγουρα πρωταθλητής. Αν χάσει όμως, τότε όλα παίζονται».

«Η μπίλια στο κόκκινο»



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved