Τεννές: «Αμαρτία να πέσει ο Παναιτωλικός»

Τεννές: «Αμαρτία να πέσει ο Παναιτωλικός»

Ο πρώην προπονητής του Παναιτωλικού, Μπάμπης Τεννές, θεωρεί πως η ομάδα του Αγρινίου δεν πρέπει να υποβιβαστεί, καθώς δεν το αξίζει.

Ο Τεννές παραχώρησε συνέντευξη στο «Αθλητικό Metropolis» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Παναιτωλικό και στους λόγους που οδηγήθηκε ο σύλλογος στην τωρινή του δυσχερή θέση. Αρχικά, όμως, σχολίασε τον αγώνα εναντίον του ΠΑΟΚ:

«Ήταν δίκαιο αποτέλεσμα. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Βέβαια, πίστευα ότι θα κέρδιζε ο Παναιτωλικός, διότι ο ΠΑΟΚ κυρίως στο πρώτο μέρος ήταν νωχελικός, δεν είχε ευκαιρίες. Μία φάση έδωσε στον ΠΑΟΚ έναν βαθμό και στέρησε από τον Παναιτωλικό δύο πολύτιμους βαθμούς».

Και συνέχισε γενικότερα με την πορεία της πρώην του ομάδας:

«Ο Παναιτωλικός στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει κολακευτικά σχόλια για την παρουσία του, τη φιλοξενία που παρείχε, τις εγκαταστάσεις του. Έβγαζε απόλυτη υγεία, με το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου όμως έγινε μια αγωνιστική κοιλιά. Η ομάδα έπαιζε καλά, αλλά δεν έπαιρνε τα αποτελέσματα που εδικαιούτο. Η μεγάλη ζημιά έγινε στα τέσσερα παιχνίδια με τις δύο τελευταίες ομάδες, το Λεβαδειακό και τη Δόξα. Προσδοκούσε η ομάδα ότι θα έπαιρνε έξι με εννιά βαθμούς και δεν πήρε κανέναν. Ήταν το μεγάλο χτύπημα. Δεν ήταν η ισοπαλία με Ατρόμητο ή με τον Παναθηναϊκό. Τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Υπάρχει ένα πρόγραμμα με τις μεγάλες ομάδες και πρέπει να κυνηγήσει νίκες για να του δώσουν την παραμονή στην κατηγορία. Θα είναι αμαρτία να πέσει στη Β' Εθνική».

Ο Τεννές ανέλυσε την γενικότερη κατάσταση στην «ουρά» της κατάταξης:

«Και ο Λεβαδειακός αλλά και ο ΠΑΣ δεν έχουν εξασφαλίσει την κατηγορία. Ο συντελεστής μπορεί να ανέβει ή και να πέσει αν οι τελευταίες ομάδες δεν κάνουν νίκες. Κάθε Κυριακή μπορεί να αλλάζουν τα δεδομένα. Οι τρεις ομάδες όμως που είναι κάτω από τη γραμμή αυτή τη στιγμή, ο Παναιτωλικός, η Κέρκυρα και η Δόξα που έχει πέσει, έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα».

Και τη μάχη της πρώτης πεντάδας:

«Έχει σημασία τόσο ο Άρης όσο και ο Αστέρας Τρίπολης να τερματίσουν ψηλά, γιατί όπως υπάρχουν τα προβλήματα με την αδειοδότηση ενδεχομένως να μην μπορέσουν κάποιες ομάδες να πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και ο Αστέρας και ο Άρης πρέπει να παλέψουν μέχρι το τέλος για την καλύτερη θέση. Στην πεντάδα όμως θα είναι πολύ δύσκολο να μπει μία εκ των δύο ομάδων».

Ακολούθησε συνολική του τοποθέτηση αναφορικά με το πρωτάθλημα:

«Από το καλοκαίρι περισσότερα ήταν τα αρνητικά παρά τα θετικά. Σίγουρα η πορεία του Ατρομήτου, με αρκετούς Έλληνες παίκτες, η πορεία του Αστέρα στον δεύτερο γύρο είναι θετικά στοιχεία, αλλά είναι πολύ λίγα σε σχέση με τα αρνητικά. Ήταν ένα από τα χειρότερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Τα επεισόδια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Από το καλοκαίρι ξεκίνησαν τα προβλήματα, με τις αδειοδοτήσεις, φτάσαμε τις 25 αγωνιστικές για να έχουν όλες οι ομάδες τα ίδια παιχνίδια. Λεβαδειακός και Δόξα δίκαια φωνάζουν. Μακάρι να μην ξαναγίνει τέτοιο πρωτάθλημα».

Και για τα επεισόδια στο ντέρμπι:

«Ήταν τραγικά. Ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να είναι γιορτή διακόπηκε. Όσο παίχτηκε δεν ήταν αντάξιο των ονομάτων των ομάδων όσον αφορά την ποιότητα».

Δεν παρέλειψε να μιλήσει για την Football League:

«Βέροια και Πανθρακικός πιστεύω ότι θα είναι οι δύο πρώτες ομάδες. Θα γίνει μάχη για την εξάδα και για το ποια θα είναι η τρίτη ομάδα που θα ανέβει. Προβάδισμα έχει ο Πανσερραϊκός, διότι το μεγάλο όνομα της κατηγορίας, η Λάρισα έμεινε πίσω και δε θα προλάβει να μπει με αξιώσεις στην εξάδα. Ίσως μπει στην έκτη θέση, αλλά με χάντικαπ. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το οικονομικό σε αυτή την κατηγορία».

Και για το άμεσο του επαγγελματικό μέλλον:

«Είναι μικρό το διάστημα μέχρι το τέλος και θα είναι καλύτερα να παρακολουθήσω απ' έξω τα πράγματα».



Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved