Σηφάκης: «Πρέπει να παρθούν σκληρές αποφάσεις»

Σηφάκης: «Πρέπει να παρθούν σκληρές αποφάσεις»

Τον προβληματισμό του για την… κατηφόρα που έχει πάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Μιχάλης Σηφάκης, τονίζοντας πως πρέπει κάποια στιγμή να παρθούν σκληρές αποφάσεις.

«Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο δυσφημείται και δεν ξέρω που θα φτάσει αυτή η κατάσταση. Θα είμαστε όλοι χαμένοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο πορτιέρο του Άρη μιλώντας στον αέρα του «Athleticradio 104,2», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο τελευταίο ντέρμπι «αιωνίων» και τα έκτροπα που έλαβαν χώρα, χαρακτηρίζοντάς το ως το χειρότερο των τελευταίων ετών, στη φετινή πορεία των «κίτρινων» και τη μάχη των play off, στο συμβόλαιό του που εκπνέει το καλοκαίρι, στα παιχνίδια Κυπέλλου του ΟΦΗ κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και στην Εθνική, υπογραμμίζοντας πως επιθυμεί την παραμονή του Φερνάντο Σάντος στην άκρη του «γαλανόλευκου» πάγκου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μιχάλης Σηφάκης:

Για το παιχνίδι Άρης-ΟΦΗ: «Η νίκη του Άρη ήταν δίκαιη. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις. Ο ΟΦΗ δεν έκανε καμία. Ο Άρης είχε κι ένα δοκάρι. Λίγα πράγματα όμως και μπορώ να πω ότι έγινε ένα παιχνίδι που πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί».

Για το αν περίμενε καλύτερο τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ απ' ό,τι κατάλαβα επιχείρησε να παίξει με αντεπιθέσεις, αλλά δεν του βγήκε. Ο Άρης είχε καλή αμυντική λειτουργία. Περίμενα τον ΟΦΗ πιο επιθετικό και να μην έχει τόσο παθητικό ρόλο. Ίσως είχε τη σκέψη του στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.

Ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα έχει κάνει υπέρβαση και κανείς δεν περίμενε, μετά την περσινή ταλαιπωρία της ομάδας, ότι θα είναι στην επτάδα-οκτάδα και θα διεκδικεί θέση στα play off. Τα παιδιά έκαναν μεγάλη υπομονή και τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη φετινή πορεία της ομάδας».

Για τα παιχνίδια του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο: «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ βελτιωμένος και ανεβασμένος τελευταία. Στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν είναι σίγουρο. Αν ο ΟΦΗ είναι προσεκτικός και τυχερός μπορεί να τα καταφέρει. Αν πάρει αποτέλεσμα και με γκολ αν γίνεται στο πρώτο παιχνίδι, θα είναι πολύ καλό για το δεύτερο παιχνίδι στο Ηράκλειο».

Για την πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα: «Δυστυχώς δεν κάναμε καλό ξεκίνημα. Αυτό το πληρώνουμε. Μείναμε πίσω στην αρχή και μετά είναι δύσκολο να καλύψεις το χαμένο έδαφος. Στα τελευταία παιχνίδια με την έλευση του νέου προπονητή, η ομάδα παίρνει αποτελέσματα.

Έχουμε μόλις μια ήττα από τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς για μας κερδίζουν και οι ομάδες που είναι από πάνω μας. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι τέλους στα παιχνίδια που απομένουν. Πάμε για το απόλυτο στα παιχνίδια αυτά και θα δούμε αν θα προλάβουμε για μια θέση στην πεντάδα».

Για το τι σημαίνει η φετινή χρονιά για τον Μιχάλη Σηφάκη, που πέρασε και ένα σοβαρό τραυματισμό: «Για μένα η φετινή χρονιά ξεκίνησε καλά. Με την προετοιμασία της ομάδας, με την Εθνική και τη νίκη στο Ισραήλ που ήταν η μισή πρόκριση.

Παρ' όλα αυτά ήρθε το πρόβλημα στο γόνατο. Τώρα είμαι καλά. Νιώθω γερός κι έχω καλή ψυχολογία. Το διάστημα αυτό δούλεψα πολύ και χαίρομαι γιατί ο κόπος μου ανταμείφθηκε. Θέλω να πάρω συμμετοχές στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος για να είμαι με την Εθνική στο EURO 2012».

Για τη συμμετοχή της Εθνικής στα τελικά του EURO 2012: «Η Εθνική ομάδα έχει δείξει ότι στα δύσκολα είναι παρούσα. Η ομάδα αυτή έχει καταφέρει να παίρνει βαθμούς και προκρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Το καλοκαίρι ευχή όλων είναι να κάνουμε μια αξιοπρεπή παρουσία. Αυτό δεν είναι κλισέ. Το να κάνεις μια αξιοπρεπή παρουσία στα τελικά του EURO δεν είναι μικρό πράγμα. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει τα φόντα να προχωρήσει και να περάσει στην επόμενη φάση».

Για το θέμα της παραμονής του Σάντος στον πάγκο της Εθνικής: «Έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα με την Εθνική. Παράλληλα έχουν κάνει ντεμπούτο νέα παιδιά στην Εθνική. Το καλοκαίρι η Εθνική ομάδα βρέθηκε στην πρώτη οκτάδα στην βαθμολογία, κάτι που ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα το φανταζόμασταν. Εύχομαι και θέλω πραγματικά να συνεχίσει στην Εθνική. Γνωρίζει το ποδόσφαιρο και έχει πολλά να προσφέρει ακόμη».

Για τα σχέδια του μετά το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιο του: «Είμαι πολύ καλά και δεν αγχώνομαι. Το καλοκαίρι είχα κάποιες συζητήσεις με ομάδες του εξωτερικού. Τη μια την απέρριψα και την άλλη μετά τον τραυματισμό πήγα πίσω. Το σημαντικό είναι να τελειώσει καλά η χρονιά με τον Άρη και θα δούμε. Εύχομαι το καλοκαίρι να έχω προτάσεις για να επιλέξω. Αυτό που μετράει για μένα αυτή τη στιγμή είναι ότι είμαι υγιής και έτσι θέλω να τελειώσει αυτή η χρονιά».

Για τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ: «Είδα εκτός από τα επεισόδια και ποδοσφαιριστές... ξενερωμένους. Χωρίς διάθεση για ποδόσφαιρο. Ήταν ένα από τα χειρότερα ντέρμπι των τελευταίων ετών. Έχουν ξεφύγει κάποιες καταστάσεις με όλα αυτά που περνάμε σαν κοινωνία και δεν ξέρω που θα φτάσει.

Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο δυσφημείται και δεν ξέρω που θα φτάσει αυτή η κατάσταση. Θα είμαστε όλοι χαμένοι. Και οι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες και οι δημοσιογράφοι και όλοι. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Εύχομαι κάποια στιγμή να παρθούν σκληρές αποφάσεις για να έχει ένα καλύτερο αύριο η γενιά που έρχεται».



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved