Γερουλάνος: «Έγκλημα τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ»

Γερουλάνος: «Έγκλημα τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ»

Για έγκλημα, το οποίο ξεπερνάει το χώρο του ποδοσφαίρου, μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου ο Παύλος Γερουλάνος, αναφορικά με το θέμα των επεισοδίων που έγιναν την Κυριακή (18/3), στο ΟΑΚΑ. Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού δήλωσε αποφασισμένος ν’ αποδώσει ευθύνες σε περίπτωση που δεν λειτουργούν οι κάμερες του σταδίου. 

Αποφασισμένος να φτάσει το… μαχαίρι στο κόκκαλο είναι ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας ή όχι των καμερών του κλειστού κυκλώματος του ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με τα όσα είπε σε εκπροσώπους του Τύπου, τις επόμενες μέρες θα γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν λειτουργούν και αν όχι γιατί δεν ενημερώθηκε σχετικά πριν το παιχνίδι…

«Για πρώτη φορά θα δοκιμαστεί το νομοσχέδιο. Θέλουμε να δούμε αν θα τηρηθούν τα όσα αναφέρονται σε αυτό. Αυτό είναι το θέμα για μας. Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο το κόστος για την κάθε ομάδα είναι πολύ μεγάλο», είπε αρχικά και στη συνέχεια στάθηκε στο ενδεχόμενο αναβολής της 26ης αγωνιστικής, λέγοντας: «Εμένα προτεραιότητά μου είναι να μην παίρνουμε αποφάσεις για θέματα που προκύπτουν χωρίς να τα έχουμε υπολογίσει. Αν μου έρθει εντολή από κάποιο υπουργείο (σ.σ από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) να μην γίνει το πρωτάθλημα, δεν έχω πρόβλημα να πάρω τέτοια απόφαση. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει έρθει κάποια τέτοια απόφαση. Δεν είμαι υπέρ τέτοιων λύσεων».

Για τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ, δήλωσε: ««Δεν θέλω να μπω σε ερμηνείες για το τι έγινε, αφού αφορά στην Αστυνομία. Δεν ξέρω πως λειτουργεί η Αστυνομία για να πάρω θέση.

Υπήρξε μια ανησυχία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις κάμερες. Αν δεν λειτούργησαν στο ΟΑΚΑ, ήδη είμαι έτοιμος  να κάνω ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) για να δω αν υπήρξε ολιγωρία. Θέλω να δω αν λειτουργούσαν ή όχι και αν όχι γιατί δεν μας ενημέρωσαν. 

Αυτό που έγιναν στο ΟΑΚΑ είναι έγκλημα, το οποίο ξεπερνάει το χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί, απλά, ως διαδικασία επεισοδίων που έγιναν σε ένα γήπεδο. Υπάρχει βέβαια και το αθλητικό κομμάτι, το οποίο είναι πολύ σοβαρό για μας και πρέπει να κριθούμε γι’ αυτό».

Για το θέμα της αναβολής του ντέρμπι, η οποία συζητήθηκε πριν το ματς, είπε: «Υπήρξε ως σκέψη απ’ όσο γνωρίζω. Τελικά αποφασίστηκε από κοινού να γίνει το ματς. Εγώ είμαι υπέρ της αναβολής μόνο αν είναι ν’ αποφορτιστεί το κλίμα. Διαφορετικά όχι». 

Για το ενδεχόμενο να φύγει η αστυνομία από τα ελληνικά γήπεδα, δήλωσε: «Η απουσία της αστυνομίας από το γήπεδο δεν είναι εύκολο να γίνει. Ότι κι αν γίνεται σε ένα γήπεδο ο κόσμος θα είναι κατά της πολιτείας. Θα ζητάει τον λογαριασμό από την Πολιτεία. Πόσο εύκολο μπορείς να πει κάποιος τραβάω την αστυνομία από τα γήπεδα; Αν βλέπεις κάτι σοβαρό και δείχνεις κάποιον άλλον, τότε δεν είσαι έτοιμος ν’ αναλάβεις τις ευθύνες σου. Αυτό με τρομάζει. Δεν θα λύσουμε ποτέ το πρόβλημα έτσι». 

Για τις ρήτρες βίας της Super League, είπε: «Πέρυσι από τιε ρήτρες βίας εξοικονομήθηκε 1,5 εκάτ. ευρώ. Το ποσό αυτό δόθηκε στον ΟΚΑΝΑ και ήδη χθες (19/3) εγκαινιάστηκε μια νέα μονάδα απεξάρτησης στο Αττικό νοσοκομείο. Δεν ξέρω φέτος το μέγεθος του ποσού που έχει ήδη συγκεντρωθεί, αλλά όπως και να το κάνουμε μέχρι και τα επεισόδια της Κυριακής είχαν γίνει πολύ λίγα επεισόδια».

Για την συνάντηση που είχε με τον Μισέλ Πλατινί, τόνισε: «Αυτό που αποκόμισα από την ομιλία του είναι ότι υπάρχει μια μετατόπιση της πολιτικής του. Τα προβλήματα της βίας, του ντόπινγκ και της διαφθοράς είναι τόσο μεγάλα που δεν μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν μόνο από το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να τ’ αντιμετωπίσει κάθε χώρα ξεχωριστά και ζήτησε την παρέμβαση της Ευρώπης ώστε ν’ αντιμετωπιστούν όλα αυτά. Κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης με το ποδόσφαιρο.

Ο Πλατινί εμφανίστηκε πολύ πιο μπροστά από τους υπουργούς των χωρών, αφού κανείς δεν αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα όλα μαζί, κάτι το οποίο εμείς τα συμπεριλάβαμε στο καινούργιο νομοσχέδιο. Μάλιστα αυτός σε όλα αυτά τα προβλήματα προσθέτει και το economic fair play. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ζημιές στην Ευρώπη είναι 1,3 δισ. ευρώ. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι θα κλατάρει το σύστημα, όπως άφησε να εννοηθεί ο Πλατινί. Γι’ αυτό ζήτησε από τις κυβερνήσεις να κρίνουν τις ομάδες για τα οικονομικά τους και κυρίως για τα εργασιακά του ποδοσφαίρου. 

Ήταν καλά ενημερωμένος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για πρώτη φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι στην πρώτη γραμμή των προβλημάτων και ότι φέτος δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά για ένα στημένο ματς».

Για το αν συζητήθηκε το θέμα των επεισοδίων στο χθεσινό (19/3) υπουργικό συμβούλιο, δήλωσε: «Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην επιβολή ποινών στο μέτρο του εφικτού». 

Για τις εντυπώσεις του, τέλος, από τους προέδρους των ομάδων, είπε: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε μια μεταβατική φάση, όπου όλοι θέλουν να κάνουν ένα βήμα μπροστά, αλλά όλοι έχουν και νοοτροπίες παρελθόντος. Όλοι δελεάζονται και λειτουργούν με το παρελθόν. Λίγοι είναι οι πραγματικοί επενδυτές του ποδοσφαίρου και αυτό είναι κάτι που πρέπει να βλέπει ένας σοβαρός επενδυτής, αλλά και ν’ αναγνωρίζει ότι όλα αυτά που γίνονται από μας γίνονται για το καλό του ποδοσφαίρου».



Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved