Μην… τετραγωνίζουμε τον κύκλο

Μην… τετραγωνίζουμε τον κύκλο

Και τώρα οι δύο τους… Μια φυσιολογική και αναμενόμενη εξέλιξη, μετά από όλα αυτά που είδαν τα μάτια μας και άκουσαν τα αφτιά μας στις 22 «στροφές» που έχουμε διανύσει στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να… τετραγωνίζουμε τον κύκλο. Ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε αυτήν την στιγμή βρίσκεται στο +7 από τον Παναθηναϊκό του Φερέιρα. Κάτι που δίνει στους «ερυθρόλευκους» και το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Σε αυτό να προσθέσουμε το γεγονός ότι παίζουν στο σπίτι τους και θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους, με ό,τι βέβαια μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Κάτι που σημαίνει –σε θεωρητικό πάντα επίπεδο γιατί στο ποδόσφαιρο πολλά μπορούν να αλλάξουν μέσα από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου- ότι ο Ολυμπιακός έχει το «πάνω χέρι» για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Εφόσον «περπατήσει» αυτό το σενάριο, τότε η «σεμνή τελετή» λαμβάνει τέλος και η υπόθεση τίτλος θα αποκτήσει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Στην περίπτωση αυτή η ψαλίδα της διαφοράς θα ανοίξει στο +10 και στον Πειραιά θα μετρούν πλέον αντίστροφα για την απονομή και τον γύρο του θριάμβου.

Για τους «πράσινους» είναι περισσότερο ντέρμπι επιβίωσης, γοήτρου και υστεροφημίας. Ακόμη κι αν καταφέρουν να φύγουν αλώβητοι από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ρίξουν την διαφορά στο -4, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να έχει το προβάδισμα για να κόψει στο τέλος αυτού του δρόμου πρώτος το νήμα.

Και εξηγώ το σκεπτικό μου: Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι ισορροπίες σε αυτό που λέμε μεγάλη επαγγελματική κατηγορία –κατά πως φαίνεται- πολύ δύσκολα η ομάδα του Πειραιά θα κάνει άλλη ήττα στις επτά αγωνιστικές που θα έχουν απομείνει. Όπου κι αν έχει να παίξει…

Έχοντας δει και τους δύο στα παιχνίδια που έδωσαν κόντρα στον Αρη –τόσο σε αυτά που έγιναν στην Θεσσαλονίκη όσο και στο Λεκανοπέδιο- ο Ολυμπιακός μού έδωσε την εντύπωση ότι είναι πιο «φρέσκος» ως ομάδα, ένα σύνολο καλά δουλεμένο και με περισσότερες λύσεις σε όλες τις γραμμές, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που έδειξε να στηρίζεται περισσότερο στην αξία και στις ικανότητες κάποιων ποδοσφαιριστών του, όπως για παράδειγμα ο Σισέ, ο οποίος είναι ότι ποιοτικότερο επιθετικά έχει να δείξει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Και κάτι τελευταίο… Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός, μπορεί να έκαναν μια μεγάλη επένδυση το περασμένο καλοκαίρι φέρνοντας στου Ρέντη και στην Παιανία αντίστοιχα ποδοσφαιριστές με σημαντική κατάθεση στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, αλλά «έχτισαν» ομάδες για να είναι πρώτες στο… χωριό και τελευταίες στην… πόλη. Απλά να σας θυμίσω ότι οι «ερυθρόλευκοι» στο ξεκίνημα της ευρωπαϊκής τους πορείας αποκλείστηκαν στο Europa League από… κάποια Μακάμπι (όχι την μπασκετική…), ενώ οι «πράσινοι», που συμμετείχαν στο Champions League, τερμάτισαν τελευταίοι στον όμιλό τους πίσω ακόμη και από τους… ψαράδες της Δανίας.



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved