Δεν σφύριξαν κι… έληξε! (videos)

Δεν σφύριξαν κι… έληξε! (videos)

Στο κακόγουστο σίριαλ του ελληνικού πρωταθλήματος δεν αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης και να τα… τινάζει πριν την ώρα του!

To Onsports «ξεσκονίζει» το αρχείο και θυμάται ιστορικές καφρίλες που υποχρέωσαν σε πρόωρο «game over» και άτακτη φυγή διαιτητές και ομάδες προς τα αποδυτήρια. Σε αντίθεση δηλαδή με το γνωστό τραγούδι του Πάνου Κιάμου, στα συγκεκριμένα παιχνίδια οι ρέφερι δεν σφύριξαν κι έληξε!

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1998: ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

«Σφύρα να φύγουμε»

Πριν τις εικόνες καταστροφής που εκτυλίχθηκαν την περασμένη Κυριακή (18/3) στο ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, ο συγκεκριμένος, ήταν ο τελευταίος αγώνας Α' Εθνικής που διεκόπη λόγω επεισοδίων στο 82΄, παρότι ο διαιτητής αργότερα έβγαλε τους πάντες τρελούς, γράφοντας στο φύλλο αγώνα ότι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε κανονικά!!!

Το φυτίλι στην Τούμπα «άναψαν» ο διαιτητής Παπαπέτρου και ο β΄ βοηθός, Βλάχος, βάζοντας… φωτιά στην εξέδρα. Ο πρώτος για τον καταλογισμό ενός πέναλτι και ο δεύτερος για την ακύρωση ενός γκολ του ΠΑΟΚ.

Δέκα λεπτά πριν το τέλος του ματς, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Γεωργάτος έδωσε το προβάδισμα (2-1) στον Ολυμπιακό. Ο Παπαπέτρου έδειξε την άσπρη βούλα έπειτα από μαρκάρισμα του Κατσιαμπή στον Γκόγκιτς. Η Τούμπα βράζει σαν… χύτρα ταχύτητας και δύο λεπτά αργότερα μετατρέπεται σε ηφαίστειο.

Στο 82' ο Τάκολα στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου, αλλά ο επόπτης Βλάχος παρέμεινε καρφωμένος στη θέση του ακυρώνοντας το γκολ θεωρώντας, ότι ο Ιταλός αμυντικός χρησιμοποίησε το χέρι και όχι το κεφάλι. That’ s it!

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ άρχισαν να εκσφενδονίζουν μέσα στο γήπεδο πάση φύσεως αντικείμενα και αφού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, ξήλωναν και πέταγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Ο τηλεοπτικός φακός συνέβαλε τον παρατηρητή του αγώνα Γεναράλη να μεταφέρει στο διαιτητή την αλήστου μνήμης ατάκα, «σφύριξε τη λήξη να φύγουμε και όταν πλησιάσουμε να τρέχεις».

Ο α΄ βοηθός Φεσόπουλος τραυματίστηκε στον ώμο από κομμάτι ξύλου που εκτοξεύτηκε εναντίον του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ η αποστολή του Ολυμπιακού μετέβη με κλούβα στο αεροδρόμιο για την επιστροφή στην Αθήνα.

Σην ιστορία πέρασαν οι δηλώσεις του Αγγελου Αναστασιάδη στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα: «Ολοι είδατε πως έγινε το 1-2. Υπάρχει ένας χοντρός λάινσμαν 120 κιλά. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω ποιός τον έβαλε να σφυρίξει ένα τέτοιο παιχνίδι. Στη φάση του πέναλτι ήταν 15 μέτρα πίσω, δεν είδε τίποτα...»

Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς, απέφυγε να πάρει θέση στις δύο αμφισβητούμενες φάσεις (πέναλτι και ακύρωση του γκολ του Τάκολα), οι οποίες προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και τη διακοπή του αγώνα, τονίζοντας:» Δεν μπορώ να πάρω θέση. Θα τις δω στο βίντεο και θα σας πω».



6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1995: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-3

«Ντου» και «game over» στο 68'

Το ντέρμπι των Δικεφάλων στην Τούμπα διεκόπη στο 68΄με την Ενωση να προηγείται με 3-1 λόγω σοβαρών επεισοδίων και «ντου» των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο. Παρότι οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να προηγούνται(1-0) μόλις στο 9΄, οι παίκτες της ΑΕΚ με αντεπίθεση διαρκείας έφεραν τα πάνω κάτω και με τρία γκολ μετέτρεψαν το 1-0 σε 1-3!

Μετά το τρίτο γκολ της Ενωσης οι οπαδοί του ΠΑΟΚ άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον τότε πρόεδρο της ομάδας, Θωμά Βουλινό και να πετούν αντικείμενα με στόχο τον β΄ επόπτη, Παχτίτη. Ένα από αυτά βρήκε στόχο, με αποτέλεσμα ο βοηθός να φύγει από την θέση του και το παιχνίδι να διακοπεί για 18 λεπτά.

Με παρέμβαση των παραγόντων του ΠΑΟΚ ξανάρχισε ωστόσο ένα σκληρό μαρκάρισμα του Καπετανόπουλου στον Μπορμπόκη και μία κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου έμελλε να σημάνει την αρχή του τέλους!

Οπαδοί του ΠΑΟΚ έσπασαν τα κιγκλιδώματα του γηπέδου, έριξαν πέτρα στο γόνατο του Μπορμπόκη, ενώ άλλη μία από τις δεκάδες πέτρες που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο βρήκε στο κεφάλι τον επόπτη Παχτίτη. Μετά από όλα αυτά, ο διαιτητής Βέλλιος πήρε την απόφαση, για οριστική διακοπή του αγώνα.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Nτούσαν Mπάγεβιτς, έκανε λόγο για «τη μεγαλύτερη ήττα στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ενώ έκανε έκκληση στους αρμόδιους «να καθήσουν σ' ένα τραπέζι και να βρουν το συντομότερο δυνατό μία λύση. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Kάτι πρέπει να γίνει. Οταν αφήνεις τον κόσμο να κάνει ό,τι θέλει, δυστυχώς θα βλέπουμε τέτοια πράγματα στα γήπεδα. Kαι δυστυχώς θα γελάει όλη η Eυρώπη μαζί μας. Πρέπει επιτέλους να γίνουν νόμοι, να τους σεβόμαστε και να τους εφαρμόζουμε...».



13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1991: ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Δακρυγόνα και ραντεβού στη Ρόδο!

Ο αγώνας διεκόπη λόγω ρίψης δακρυγόνων στο 84' και ενώ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1. Στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα εκτός του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας, ένας νεαρός οπαδός άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 6ο λεπτό με γκολ του Τσιαντάκη, για να ισοφαρίσει (1-1) η ΑΕΚ με τον Γεωργιάδη τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο 54' ο Τσαλουχίδης έδωσε εκ νέου το προβάδισμα (2-1) στον Ολυμπιακό.

Στο 84' ο Μανωλάς θα αντικρίσει την κόκκινη κάρτα και λίγα δεύτερόλεπτα αργότερα έγινε ρίψη δακρυγόνων με αποτέλεσμα ο διαιτητής Ζακεστίδης να διακόψει τον αγώνα. Ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε την επανάληψη του αγώνα στη Ρόδο όπου η ΑΕΚ νίκησε με γκολ του Μπατίστα.



Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved