Μοντέστο: «Δεν νιώθουμε φόβο για κανέναν»

Μοντέστο: «Δεν νιώθουμε φόβο για κανέναν»

Στο γεγονός πως κανείς αντίπαλος δεν μπορεί να … τρομάξει τον Ολυμπιακό, απέδωσε τη φετινή πορεία των «ερυθρόλευκων» ο Φρανσουά Μοντέστο, τονίζοντας παράλληλα πως σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ποιότητα του ρόστερ.

«Δουλεύουμε σωστά και φαίνεται. Δεν νιώθουμε φόβο για κανέναν και σε καμία έδρα», τόνισε ο Κορσικανός άσος των Πειραιωτών, μιλώντας στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94.6», όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο χθεσινό (18/03) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο ερχόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, στον αποκλεισμό από τη Μέταλιστ για το Europa League, αλλά και στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Αναλυτικλα όσα είπε ο Φρανσουά Μοντέστo:

-Φρανσουά, συγχαρητήρια για τη νίκη στο ΟΑΚΑ, έστω κι αν δεν τελείωσε κανονικά το παιχνίδι. Πώς ήρθε για τον Ολυμπιακό και αυτή η επιτυχία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;

«Ξέραμε όλοι από πριν τη σημασία αυτής της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Όχι μόνο επειδή είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος, αλλά και επειδή με νίκη θα φτάναμε ακόμα πιο κοντά στον στόχο μας, την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παίξαμε προσεκτικά, είχαμε όταν έπρεπε την κατοχή της μπάλας και ο στόχος επετεύχθη».

-Παρά τα όσα συνέβαιναν στις εξέδρες, σας είδαμε ήρεμους, σίγουρους για τις δυνατότητές σας. Είστε τόσο ανώτεροι από τον Παναθηναϊκό;

«Δεν έχει να κάνει τόσο με αυτό, όσο με την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα. Δουλεύουμε σωστά και αυτό φαίνεται μέσα στις τέσσερις γραμμές. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό, αλλά φυσικά δεν νιώθουμε φόβο για κανέναν και σε καμία έδρα. Ήμασταν μπροστά στη βαθμολογία πριν τη σέντρα του ντέρμπι, ωστόσο μπήκαμε μέσα για να κερδίσουμε. Έχουμε τη δική μας φιλοσοφία στο παιχνίδι, τη δική μας νοοτροπία και ξέρουμε να την επιβάλουμε».

-Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση αγωνίστηκες στο δεξιό άκρο της άμυνας. Είσαι ευχαριστημένος από την απόδοσή σου; Πώς κρίνεις τον εαυτό σου;

«Τετριμμένο ίσως, αλλά σημασία έχει η ομάδα και η ατομική απόδοση. Πόσω δε μάλλον σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια... Είμαι βέβαια ικανοποιημένος, αλλά περισσότερο για την έκβαση του αγώνα, όπως καταλαβαίνετε».

-Επειδή εξακολουθείς να χρησιμοποιείσαι στους «ερυθρολεύκους» σε διάφορες θέσεις, η αγαπημένη σου ποια είναι;

«Έχω μάθει να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου εκεί όπου με βάζει ο εκάστοτε προπονητής μου. Τη θέση του δεξιού μπακ την έπαιζα περισσότερο κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη Μονακό. Στον Ολυμπιακό αγωνίστηκα αρκετά ως αμυντικός χαφ, αλλά όποτε κρίνεται σκόπιμο γυρίζω και πάλι σε ρόλο αμυντικού. Αυτό που μου αρέσει είναι να παίζω μπάλα, ανεξαρτήτως θέσης».

-Ο κορυφαίος του ντέρμπι ποιος ήταν κατά τη γνώμη σου;

«Σίγουρα ο Αμπντούν έκανε πολύ καλή εμφάνιση και έπαιξε τον πιο αποφασιστικό ρόλο με το γκολ που σημείωσε. Χαίρομαι πολύ για τον Τζαμέλ, γιατί πέρασε στην αρχή της σεζόν δύσκολους μήνες στον Ολυμπιακό. Δούλεψε σκληρά και αποδεικνύει πλέον πως είναι όντως παίκτης τέτοιου επίπεδου, να παίζει σε μια τόσο μεγάλη ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Υπέφερε στην αρχή, μα έδειξε χαρακτήρα και βλέπουμε το αποτέλεσμα. Αξίζει κάθε εύσημο που του δίνεται».

-Μπορούμε πλέον να πούμε ότι το πρωτάθλημα κρίθηκε οριστικά;

«Όχι, δεν ξέρω τι λένε άλλοι, εγώ πάντως θα νιώσω πρωταθλητής όταν θα έχουμε εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο. Προφανώς έχουμε αποκτήσει ένα μεγάλο προβάδισμα, πρέπει εντούτοις να διατηρήσουμε τη σοβαρότητά μας μέχρι τέλους».

-Ακολουθεί τώρα ο ημιτελικός του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ. Τι περιμένεις;

«Ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο. Στον αγώνα πρωταθλήματος στον πρώτο γύρο χαλαρώσαμε και ισοφαριστήκαμε από 2-0 σε 2-2. Δεν το ξεχνάμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα εν όψει της ρεβάνς στην Κρήτη. Ο ΟΦΗ ξέρει να αμύνεται σωστά και θα τον αντιμετωπίσουμε με τη δέουσα προσοχή. Πάμε για το νταμπλ και δεν υποτιμούμε κανέναν».

-Να γυρίσουμε λίγο στην Ευρώπη και στον αποκλεισμό από τη Μέταλιστ; Ήταν όντως μια σπουδαία χαμένη ευκαιρία για διάκριση;

«Βρεθήκαμε μερικά λεπτά μακριά από την πρόκριση. Το θέλαμε πολύ, το ήθελε ο κόσμος μας, δυστυχώς όμως δεν έγινε».

-Ήταν θέμα κούρασης;

«Όχι, δεν θέλω να επικαλεστώ τον παράγοντα της κούρασης. Παίξαμε στην αρχή πολύ καλά, αλλά είχαμε και απέναντί μας έναν ποιοτικό αντίπαλο που ανέβασε στροφές και η ζημιά έγινε. Τα πράγματα φυσικά θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν είχε γίνει το 2-0, ωστόσο υποθετικά δεν μπορούμε να μιλάμε...».

-Με το μέλλον σου στον Ολυμπιακό τι γίνεται; Το συμβόλαιό σου λήγει αυτό το καλοκαίρι... Υπάρχει πρόταση ανανέωσης;

«Έχω συναντηθεί με τον πρόεδρο και έχουμε μιλήσει, δεν υπάρχει όμως κάτι χειροπιαστό. Εγώ είμαι ικανοποιημένος εδώ, θα δούμε πάντως μετά το τέλος της σεζόν τι θα γίνει. Να πάρουμε με το καλό πρωτάθλημα και Κύπελλο και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα».

-Είσαι 33 ετών. Πόσο σκοπεύεις να αγωνίζεσαι ακόμα;

«Μα το περισσότερο δυνατόν! Προπονούμαι σωστά κι έχω ακόμα μπροστά μου κάποια καλά χρόνια μπάλας. Υπάρχουν άλλωστε αρκετά παραδείγματα ποδοσφαιριστών που παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο μέχρι την ηλικία των 36-37 ετών».

-Προτού κλείσουμε, μια κουβέντα για τον κόσμο, που σας υποδέχθηκε και στου Ρέντη μετά το ντέρμπι.

«Ήταν πραγματικά κάτι το τρομερό αυτό που έγινε. Χαιρόμαστε να του δίνουμε αφορμές για πανηγυρισμούς, γιατί είναι πάντα κοντά μας και μας στηρίζει. Εύχομαι να δίνει το καλό παράδειγμα και φυσικά ξέρω ότι όπου και να παίζουμε θα είναι εκεί».



ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved