Ο Ολυμπιακός, το νταμπλ και οι νέοι «κανόνες»

Ο Ολυμπιακός, το νταμπλ και οι νέοι «κανόνες»

Έτοιμοι να ολοκληρώσουν ιδανικά - με την κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ στην ιστορία τους - την φετινή σεζόν είναι στον Ολυμπιακό. Χαμηλούς τόνους κρατούν Βαλβέρδε και Μαρινάκης σε Ρέντη και Πλατεία Αλεξάνδρας, αντίστοιχα, με τους «ερυθρόλευκους» να δείχνουν πλέον αποφασισμένοι να καθιερώσουν νέους κανόνες στο «παιχνίδι» για την καταπολέμηση της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Μετά το επεισοδιακό - νικηφόρο ωστόσο - ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον αποκλεισμό από το Europa League στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, ο Ολυμπιακός έχει πλέον μπροστά του μόλις οκτώ παιχνίδια για να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για την σεζόν 2011-12.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ακόμα πέντε ματς πρωταθλήματος, δύο - θεωρητικά εύκολα - στο Φάληρο με Αστέρα Τρίπολης και Κέρκυρα, ενδιάμεσα θα πάνε στο Αγρίνιο για ν’ αντιμετωπίσουν τον Παναιτωλικό και ολοκληρώνουν το πρόγραμμά τους για την φετινή Super League με δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις σε Γιάννινα και Περιστέρι, με ΠΑΣ και Ατρόμητο αντίστοιχα. Σε πέντε εβδομάδες, δηλαδή, ο Ολυμπιακός ρίχνει την αυλαία κατακτώντας ακόμα ένα πρωτάθλημα, το 39ο στην ιστορία του και 14ο τα τελευταία 16 χρόνια αφήνοντας παράλληλα τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του να… ταλαιπωρούνται στην επίπονη - όπως έχει αποδειχθεί - διαδικασία των play off.

Ο Ολυμπιακός, βέβαια, έχει - εκτός από τα πέντε τελευταία του παιχνίδια για το πρωτάθλημα - κι άλλα δύο (σίγουρα), πιθανότατα τρία, ματς για το κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα του Πειραιά κοντράρεται στον διπλό ημιτελικό της διοργάνωσης με τον ΟΦΗ, αρχής γενομένης από την προσεχή Τετάρτη (21/03) στο «Γ. Καραϊσκάκης» ευελπιστώντας ότι θα βρεθεί στον τελικό απέναντι σε Ατρόμητο ή Αστέρα Τρίπολης.

Οκτώ ματς, δηλαδή, για τους «ερυθρόλευκους», από τα οποία άκρως κρίσιμα ή καθοριστικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν το πολύ τα μισά εξ αυτών… Όσο κι αν ο τεχνικός ηγέτης του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, τονίζει αφενός στους παίκτες του κι αφετέρου στους εκπροσώπους του Τύπου ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ότι ακόμα δεν έχει κριθεί το πρωτάθλημα κτλ, η αλήθεια είναι ότι στην Πλατεία Αλεξάνδρας έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να… στρέφουν το βλέμμα τους στη νέα σεζόν!

Διότι στο πρωτάθλημα όντας εφτά βαθμούς μπροστά – οκτώ ουσιαστικά, καθώς ο Ολυμπιακός υπερτερεί και στην ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό – και χωρίς να υπολογίζεται η επικείμενη αφαίρεση βαθμών από τους «πράσινους» εξαιτίας όλων όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής (18/03) στο ΟΑΚΑ, πολύ δύσκολα κάποιο από τα εναπομείναντα πέντε ματς μπορεί να χαρακτηριστεί κρίσιμο…

Στόχος του Ολυμπιακού, βεβαίως, εξακολουθεί να είναι το νταμπλ και γι’ αυτό άπαντες στο «στρατόπεδο» των Πειραιωτών κρατούν χαμηλούς τόνους και προσπαθούν να διατηρήσουν την ηρεμία και την αυτοσυγκέντρωση στο ποδοσφαιρικό τμήμα ενόψει των ημιτελικών κυπέλλου με τον ΟΦΗ, αλλά και την τελική ευθεία στο πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μία… ανάσα πλέον από το να ολοκληρώσουν – περίπου – ιδανικά την σεζόν (σ.σ. αν δεν είχε προκύψει ο απροσδόκητος, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα δύο ματς, από τη Μέταλιστ στους «16» του Europa League, σίγουρα στον Πειραιά θα ένιωθαν πιο «γεμάτοι»…) και με δεδομένη την εισροή των «ζεστών» εκατομμυρίων ευρώ από την απ’ ευθείας συμμετοχή των πρωταθλητών στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν, αλλά και την τραγική διοικητική και οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι δύο βασικοί ανταγωνιστές τους, δεν μπορούν παρά ν’ ατενίζουν με περίσσεια αισιοδοξία το μέλλον τους…

Εκτός, όμως, από τις αγωνιστικές επιτυχίες του Ολυμπιακού, στον σύλλογο του Πειραιά κινούνται πλέον με αξιομνημόνευτη και αξιοζήλευτη φιλοσοφία και στο επικοινωνιακό κομμάτι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πώς διαχειρίστηκε η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και όλα όσα δήλωσε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας και τους εκπροσώπους του Τύπου στο Ρέντη ο πρόεδρος του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης, αποτελούν το πλέον φωτεινό παράδειγμα για όλους αναφορικά με την στάση και την συμπεριφορά που οφείλουν να έχουν, ώστε να σταματήσει ο ευτελισμός του ποδοσφαίρου στην χώρα μας.

Το τηλεφώνημα, το οποίο έκανε ο διοικητικός ηγέτης των πρωταθλητών Ελλάδας στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γόντικα, στο ημίχρονο του κυριακάτικου ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, είναι ικανό ν’ αποτελέσει εφαλτήριο για την αλλαγή των ηθών που διέπουν εδώ και χρόνια το επαγγελματικό ποδόσφαιρο της χώρας μας, αλλά και την δημιουργία νέων κανόνων στο «παιχνίδι» κατά της καταπολέμησης της βίας



Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved