Goal and party από Μπεσέρα και Βίλα στον ΠΑΣ!

Goal and party από Μπεσέρα και Βίλα στον ΠΑΣ!

Τα παιχνίδια της μοίρας αλλά και της μπάλας, έστειλαν «συστημένους» την ίδια μέρα τους Λεάντρο Μπεσέρα και Εμιλιάνο Βίλα, το περασμένο καλοκαίρι στα Γιάννενα. Οι δύο παίκτες υπέγραψαν στα Πηγάδια την πολυτιμότερη νίκη (μέχρι την επόμενη…) του ΠΑΣ στην φετινή περιπέτεια του πρωταθλήματος που ισοδυναμεί με γερή... υποθήκη παραμονής στην Super League.

Αμφότεροι εξελίσσονται σε δύο από τα πολυτιμότερα γρανάζια της μηχανής του Αγγελου Αναστασιάδη και «σημαιοφόρους» της προσπάθειας του ΠΑΣ να βγει νικητής στο… surviror της Super League και να ανανεώσει έτσι την παραμονή του στην κατηγορία των «μεγάλων».

Ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο πως στα έξι από τα επτά παιχνίδια που ένας εκ των δύο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, ο «Αγιαξ» κάρφωσε την σημαία του στο χορτάρι και έφυγε με το «τρίποντο» από το γήπεδο.

Ο Μπεσέρα με το γκολ που σημείωσε στην Ξάνθη, έφτασε τα έξι στο ενεργητικό του και αποτελεί το δεύτερο «πιστόλι» του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα μετά τον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο που μετράει επτά γκολ. Τις άλλες πέντε φορές που πάτησε την σκανδάλη, η ομάδα των Ιωαννίνων πήρε τη νίκη στις αναμετρήσεις με αντιπάλους την Κέρκυρα(εις διπλούν) τον Αστέρα Τρίπολης, την Δόξα Δράμας και τον Λεβαδειακό.

Η μοναδική φορά που ο 27χρονος μέσος σκόραρε και ο ΠΑΣ είδε τα… ραδίκια ανάποδα, ήταν στην ήττα (2-1) από τον Αστέρα στην Τρίπολη στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.

Εάν γυρίσουμε πίσω το ρολόι του χρόνου, στην μεταγραφική περίοδο του περασμένου καλοκαιριού, θα θυμηθούμε ότι ο Μπεσέρα αποτέλεσε την απάντηση της διοίκησης του ΠΑΣ, έπειτα από το ναυάγιο της απόκτησης του Κίλι Γκονζάλες.

Ο 36χρονος Αργεντινός μέσος ήταν ο παίκτης - κράχτης που ήθελε να φέρει ο Γιώργος Χριστοβασίλης και οι συνεργάτες του στον ΠΑΣ. Ωστόσο, το θέμα πήρε αρνητική τροπή για τους Ηπειρώτες, αφού ο Γκονζάλες αποφάσισε να παραμείνει στην πατρίδα του και αρνήθηκε την προσφορά της ελληνικής ομάδας.

Αντίθετα, ο Λεάντρο Ροντρίγκο Μπεσέρα «ψήθηκε» με την προοπτική της μετακόμισής του στην χώρα μας. Ο «Τσούτσο» - όπως είναι το παρατσούκλι του - ήθελε να κάνει το ευρωπαϊκό βήμα μετά το πέρασμα που είχε στα 20 του από το Μεξικό με τη φανέλα της Μαδέιρα και στα 21 από το αμερικανικό MLS με αυτήν της Ντι Σι Γιουνάιτεντ και γι' αυτό το λόγο είδε από την πρώτη στιγμή με ιδιαίτερα καλό «μάτι» την πρόταση του ΠΑΣ Γιάννινα.

Σημαντικό ρόλο, μάλιστα, λέγεται ότι έπαιξε και η επιθυμία της συντρόφου Πάμελα, να τον ακολουθήσει στην Ελλάδα και έτσι μετά την Ατλέτικο Τουκουμάν, ο ΠΑΣ αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η φυσική του θέση είναι αριστερός εξτρέμ, ωστόσο υπό τις οδηγίες του Αναστασιάδη όσο ζει μαθαίνει αφού έγινε πολυθεσίτης, αγωνιζόμενος σε αρκετά παιχνίδια με επιτυχία και στην θέση του επιτελικού μέσου.

Παρεμπιπτόντως, τον περασμένο Δεκέμβρη είχε αποτελέσει μεταγραφικό στόχο του προπονητή της Τσακαρίτα Φελίπε ντε Λα Ρίβα -όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Ole»- ωστόσο και παρά το ασφυκτικό πρέσινγκ από τους συμπατριώτες του επέλεξε να σεβαστεί το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ και να παραμείνει κοντά μας.

Ο αγαπημένος Αιμίλιος!

Ο Εμιλιάνο Βίλα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Αγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΣ. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε…! Και ασφαλώς, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η κίνησή του να τρέξει σφαίρα στον πάγκο και να αγκαλιάσει τον Μακεδόνα κόουτς, έπειτα από το γκολ που σημείωσε στην Ξάνθη. Αδυναμίες είναι αυτές και δεν είναι εύκολο να κρυφτούν!

Στα Πηγάδια ήταν το δεύτερο φετινό γκολ του Αλβανού παίκτη, μετά το παρθενικό του με την φανέλα του ΠΑΣ στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, όπου σημείωσε το «χρυσό» γκολ της νίκης. Δύο γκολ, δύο τρίποντα!

Αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια και στα δύο άκρα της επίθεσης. Επειδή, ωστόσο, ο Αναστασιάδης δεν εμπιστεύεται ιδιαίτερα τον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, τείνει να μονιμοποιηθεί στην θέση του φουνταριστού. Μπορεί να μην είναι γκολτζής, εν τούτοις η ταχύτητα που διακρίνει το παιχνίδι του, η δυνατότητα να πρεσάρει την αντίπαλη άμυνα και να τραβιέται προς τη μεσαία γραμμή, τραβώντας πάνω του τους αντιπάλους (ανοίγοντας έτσι διαδρόμους στους συμπαίκτες του) τον έστειλαν με «μετάθεση» στην κορυφή της επίθεσης. Εδώ που τα λέμε, μέχρι και τερματοφύλακας (!) θα έπαιζε για πάρτη του Αναστασιάδη!

Διεθνής με την Εθνική Αλβανίας, στις 19 Ιουνίου του 2009 υπέγραψε συμβόλαιο για 4 χρόνια με την πρωταθλήτρια Κροατίας την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, το οποίο έσπασε στην πορεία για να πάει στην Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ και να επιστρέψει στο αλβανικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Ντιναμό Τιράνων.

Μπεσέρα και Βίλα συμβάλλουν αποφασιστικά στους τελευταίους άθλους του ΠΑΣ και αν μη τι άλλο βγάζουν ασπροπρόσωπο τον Αναστασιάδη για την μεγάλη ίσως και τυφλή εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους.




Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved