Μπιτσαξής: «Το φυτίλι το ανάβουν οι ομάδες...»

Μπιτσαξής: «Το φυτίλι το ανάβουν οι ομάδες...»

Την άποψη ότι η Αστυνομία, αλλά και η Πολιτεία έκαναν ό,τι καλύτερο γινόταν προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο Πάνος Μπιτσαξής.

Κάτι δεν λειτούργησε σωστά και αυτό θα εξεταστεί τις επόμενες μέρες αναφορικά με τον σωστό έλεγχο και την αστυνόμευση του ντέρμπι των «αιωνίων» παραδέχτηκε ο γγΑ, Πάνος Μπιτσαξής μιλώντας στη Nova.

Ο γγΑ μάλιστα, τόνισε πως η Πολιτεία δεν μπορεί να παρεμβαίνει στο έργο των συλλόγων και της Διοργανώτριας, υπογράμμισε ότι οι ομάδες έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη, ενώ εξέφρασε το ερώτημα μήπως πρέπει τα ντέρμπι πλέον να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών…

 Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάνου Μπιτσαξή:

«Έχω μάθει στα δύσκολα να μην κρύβομαι… Δέχομαι την κριτική… Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται επεισόδια σε παιχνίδια ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν θα ήταν δυνατόν, άλλωστε, σ’ ένα πρωτάθλημα με πάνω-κάτω 200 παιχνίδια να μη συμβεί τίποτα και πουθενά, σαν να έπεφτε ως δια μαγείας η ράβδος της ηρεμίας!

Εμείς ως Πολιτεία ποια «όπλα» είχαμε; Τα εξής δύο:

Α) Να αναβάλλουμε το παιχνίδι και Β) Να διεξαχθεί το παιχνίδι με όσο το δυνατόν αυστηρότερα μέτρα.

Ασφαλώς και το ντέρμπι μύριζε μπαρούτι, αλλά αν το αναβάλλαμε τι θα κερδίζαμε; Θα δεχόμασταν τις βαριές κατηγορίες ότι παρεμβαίνουμε ως Πολιτεία. Καμία από τις δύο ομάδες, άλλωστε, αλλά ούτε και η Διοργανώτρια ήθελαν ν’ αναβληθεί το παιχνίδι.

Έχουμε αναβάλλει παιχνίδι στο παρελθόν για λόγους ασφαλείας και προφανώς θα το ξανακάνουμε. Τώρα το παιχνίδι έπρεπε να διεξαχθεί. Δεν μας «βγήκαν», όμως, τα μέτρα ασφαλείας που πήραμε.

Μπορεί κάποιος να κατηγορήσει και να αποδώσει ευθύνες στην Αστυνομία για το ότι μπαίνουν στο γήπεδο μολότοφ, μπορεί να κάνει λόγο για ελλιπή έλεγχο, το θέμα ωστόσο, είναι ότι το… φυτίλι το ανάβουν οι ίδιες οι ΠΑΕ.

Ο νόμος που ψηφίσαμε πρόσφατα διάγει την παρθενική του περίοδο. Συναντήσαμε λυσσαλέα αντίδραση όταν μιλήσαμε για ελέγχους των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών των ομάδων. Δώσαμε το δικαίωμα στους συλλόγους να απαγορεύουν την είσοδο στο γήπεδο σε όποιον εκείνες αποφασίσουν, χωρίς καν να χρειάζεται να δώσουν εξηγήσεις.

Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε ένας κανονισμός, που κάνει λόγο για αφαίρεση βαθμών τόσο από το τρέχον, όσο και από το επόμενο πρωτάθλημα. Τώρα αν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν αποφασίσει να οδηγήσουν την ομάδα τους σε «αυτοκτονία», δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε ή να πούμε κάτι…

Το ποινικό κομμάτι είναι άλλο θέμα… Οι ομάδες έχουν αντικειμενική ευθύνη. Αντιδρούν στον έλεγχο των συνδέσμων οπαδών, όχι ειδικά ο Παναθηναϊκός, αλλά οι περισσότερες ομάδες. Έχουν την δυνατότητα να ορίσουν ακόμα και την χωρητικότητα των γηπέδων τους. Δεν μπορεί η Πολιτεία να πάρει την θέση της Διοργανώτριας Αρχής.

Η Super League και οι ομάδες θα πρέπει κάποια στιγμή ν’ αποφασίσουν με ποιόν είναι, με τον δρόμο της νομιμότητας ή με τα εκτροφεία βίας;

Όλα όσα συμβαίνουν εκτός γηπέδου δεν είναι ευθύνη της ομάδας. Όμως πώς βρέθηκαν στα επίσημα όλοι όσοι έκαναν επεισόδια σήμερα;

Είχα απόλυτη ενημέρωση, ήξερα ότι το παιχνίδι μύριζε μπαρούτι, δεν είμαι εκτός πραγματικότητας. Η αναβολή του ωστόσο, εγκυμονούσε περισσότερους κινδύνους. Πότε θα γινόταν; Θα υπήρχε καλύτερο κλίμα σε τρεις μέρες ή σε μία εβδομάδα;

Θεωρώ ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας απέτρεψε χειρότερα πράγματα.

Εξακολουθούμε να έχουμε συγκεκριμένο πλάνο όσον αφορά στον έλεγχο εισόδου στα γήπεδα εύφλεκτων υλικών. Προφανώς υπήρξαν ελλείψεις για να περάσουν εντός γηπέδου τόσα πράγματα. Διερωτώμαι πλέον μήπως δεν πρέπει να διεξάγονται τα ντέρμπι στην Ελλάδα με οπαδούς στις εξέδρες… Μήπως πρέπει να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών..»



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved