Βαλβέρδε: «Δεν μπορώ να νιώθω χαρούμενος»

Βαλβέρδε: «Δεν μπορώ να νιώθω χαρούμενος»

Πολύ απογοητευμένος με τα όσα έζησε και αντίκρισε για μία ακόμα φορά σε ελληνικό γήπεδο εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος ως φυσιολογικός άνθρωπος που είναι, δεν είχε διάθεση να μιλήσει εκτενώς για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος ξεχωρίζει για τη σοβαρότητά του, δεν έκρυψε ότι ανησυχεί και πως θεωρεί ότι κάποια στιγμή το κακό θα γίνει. Παραδέχθηκε δε, ότι έχει αναρωτηθεί πολλές φορές αν έχει θέση σε αυτό το πράγμα που εμείς ονομάζουμε «επαγγελματικό ποδόσφαιρο»

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Βαλβέρδε

«Δεν γνωρίζω τι ακριβώς να πω. Υποθέτω ότι έχουμε νικήσει. Υποθέτω γιατί δεν ξέρω αν ολοκληρώθηκε το παιχνίδι. Πέρσι είχαμε στο γήπεδό μας επεισόδια και ούτε τότε ήμουν χαρούμενος για τη νίκη. Ούτε τώρα είμαι χαρούμενος, με απασχολούν περισσότερο τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο παρά το αποτέλεσμα. Είναι διαφορετικό κάποιος να πηγαίνει στο γήπεδο για να υποστηρίξει την ομάδα του και διαφορετικό κάποια στιγμή κάποιος να πάθει κάτι άσχημο παρότι δεν θα φταίει. Ίσως κάποιος από εσάς, ίσως εγώ, ίσως τα παιδιά που μαζεύουν τις μπάλες. Και βλέπω ότι ο καιρός περνά και δεν αλλάζει κάτι. Δεν μπορώ λοιπόν να είμαι χαρούμενος, αλλά μόνο προβληματισμένος με όσα συνέβησαν. Βρίσκομαι εδώ για να αναλύσω το παιχνίδι και μόνο αυτό θα κάνω. Στο πρώτο μέρος ήταν χλιαρό, δεν υπήρχαν ευκαιρίες με εξαίρεση μία δική μας στο 2’. Στο δεύτερο μέρος, φάνηκε ότι όποια ομάδα σκόραρε, θα νικούσε. Το κάναμε εμείς και νικήσαμε. Ηταν πολύ δύσκολο να παίξουν οι παίκτες, τους απασχολούσαν περισσότερο οι θόρυβοι που ακούγονταν και τα όσα γίνονταν γύρω τους. Γι αυτό και το ματς ήταν κάκιστο»

Εχετε αναρωτηθεί αν ένας επαγγελματίας σαν εσάς θέση σε αυτό το «πανηγύρι των τρελών»;

«Το έχω αναρωτηθεί πολλές φορές. Πολλές φορές σκέφτομαι, όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους παίκτες. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που προσφέρει χαρά και διασκέδαση στον κόσμο. Γι αυτό έρχονται οι περισσότεροι στο γήπεδο. Θεωρώ βέβαια ότι αυτά σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση της χώρας σας. Δεν μου αρέσει επίσης ότι χρησιμοποιείται ο κόσμος που έχει προβλήματα για να δικαιολογηθούν αυτά που συμβαίνουν στα γήπεδα»

Θα παίξουν ρόλο όλα αυτά για την απόφασή σας αναφορικά με το αν θα μείνετε ή θα φύγετε από την Ελλάδα;

«Μην ρωτάτε κάτι τέτοιο σήμερα. Σας παρακαλώ. Όταν έρθει η ώρα, θα σκεφτώ αρκετά πράγματα για να πάρω την απόφασή μου. Εχω δει διάφορα σε πολλά γήπεδα, τα σημερινά επεισόδια όμως ήταν μάλλον τα σοβαρότερα. Εχω ξαναπεί ότι είμαι ξένος., Εχω έρθει εδώ για να δουλέψω. Το ελληνικό ποδόσφαιρο αφορά περισσότερο εσάς. Πρέπει εσείς να προσπαθήσετε να το κάνετε ωραιότερο και ελκυστικό για να έρθουν κι άλλοι να εργαστούν. Δεν είναι δουλειά μου να παραδίδω μαθήματα για τέτοια πράγματα. Θα ήθελα να μιλήσω για ποδόσφαιρο, αλλά οι συνθήκες σήμερα δεν το επιτρέπουν»



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved