«Νίκη και να επιστρέψω»

«Νίκη και να επιστρέψω»

Μπορεί ο Ματ Ντάρμπισαϊρ να αγωνίζεται στη Μπέρμιγχαμ ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, ωστόσο το μυαλό του βρίσκεται και στους «ερυθρόλευκους».

Ο Αγγλος επιθετικός μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και τόνισε ότι επιθυμεί να κερδίσει ο Ολυμπιακός, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στους «ερυθρόλευκους». Μάλιστα, ο Ντάρμπισαϊρ ήθελε να έρθει στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι: «Παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά φέτος δεν είχα την ευκαιρία να δω αγώνες. Όμως, κάθε φορά που παίζει ο Ολυμπιακός κι εμείς έχουμε προπόνηση, φροντίζω να ενημερώνομαι.

Ήθελα να ταξιδέψω στην Ελλάδα για τον αγώνα, αλλά ο προπονητής μου δεν το επέτρεψε, αφού δεν μου έδωσε ρεπό το Σάββατο, παρόλο που είμαι τραυματίας. Οπότε, δυστυχώς, θα πρέπει να ακούσω την εξέλιξη του αγώνα στο ραδιόφωνο ή θα βρω κάποιο κανάλι που να το μεταδίδει. Θα μου άρεσε πολύ να βρίσκομαι εκεί. Ήταν μια ιδέα που ενθουσίαζε και τη σύζυγό μου, η οποία έχει γίνει οπαδός του Ολυμπιακού και λατρεύει την Ελλάδα, τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του».

Οσον αφορά στα προγνωστικά του ήταν ξεκάθαρος: «Ο Ολυμπιακός θα κατέβει με αυτοπεποίθηση και με το προβάδισμα των 7 βαθμών. Ο αγώνας είναι κρίσιμος, όχι τόσο για βαθμολογικούς λόγους όσο για τον κόσμο, ο οποίος δίνει ώθηση στον Ολυμπιακό. Ελπίζω ότι θα κερδίσει, αλλά επίσης πιστεύω ότι θα γίνει ένα σφιχτό ματς. 1-0 ή 1-1, είναι τα πιθανότερα αποτελέσματα».

Επιχειρώντας να κάνει μια ανάλυση των δύο ομάδων, υποστήριξε: «Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό, όλοι ξέρουν την αξία του Σισέ. Κινείται πολύ γρήγορα πίσω από την άμυνα. Είναι ένας φανταστικός επιθετικός και αποτελεί κίνδυνο για τον Ολυμπιακό, αν βρεθεί σε καλή βραδιά. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει παίκτες, που έχουν εμπειρία και παραστάσεις από διαφορετικά πρωταθλήματα, στο υψηλότερο επίπεδο. Όμως, ο Ολυμπιακός έχει το αγωνιστικό πνεύμα και τη θέληση να τα καταφέρει. Στο τέλος, όλα θα κριθούν από έναν παίκτη, ο οποίος θα βρεθεί στην κατάλληλη θέση ή θα κάνει μια μαγική ενέργεια. Εύχομαι αυτό να συμβεί προς όφελος του Ολυμπιακού».

Σχετικά με το μέλλον του, τόνισε: «Το να παίζεις στην Αγγλία είναι φανταστικό. Μου έχει δοθεί μια μεγάλη ευκαιρία. Όμως, δεν υπάρχει σύγκριση με την Ελλάδα. Η Μπέρμιγχαμ είναι μια ομάδα που μάχεται κάθε εβδομάδα για να παραμείνει στην κατηγορία, ενώ στον Ολυμπιακό όλα ήταν ιδανικά. Ο κόσμος, οι άνθρωποι και το ενδιαφέρον που δείχνουν για τα θέματα της ομάδας, είναι μοναδικά.

Έχοντας ήδη περάσει ένα μεγάλο διάστημα στη Μπέρμιγχαμ, πιστεύω ότι δεν είναι η κατάλληλη ομάδα για μένα, γιατί ο προπονητής της ομάδας δεν μου έχει δώσει αρκετές ευκαιρίες, χωρίς τις οποίες δεν μπορώ να δείξω τι αξίζω. Είμαστε πέντε επιθετικοί και συνήθως αγωνίζεται μόνο ο ένας.

Πιστεύω ότι μπορώ να έχω μια θέση στην ομάδα, αλλά ο προπονητής έχει διαφορετική γνώμη και δεν θέλω να κάνω υποδείξεις. Γνωρίζω τι μπορώ να κάνω στον αγωνιστικό χώρο. Δεν τα παρατάω, αλλά δεν νομίζω ότι θα παραμείνω στη Μπέρμιγχαμ μετά το τέλος της χρονιάς. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που αρκούνται στο να παίρνουν τα λεφτά τους, για να είναι ευχαριστημένοι».

Για το αν είναι εφικτό να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, είπε: «Ποτέ δεν ξέρεις. Πάντα έλεγα ότι θα μου άρεσε να γυρίσω στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν δική μου απόφαση να φύγω. Στην Ελλάδα, μου αρέσει η νοοτροπία, το πάθος και η σημασία που αποδίδει ο κόσμος στο ποδόσφαιρο.

Πρέπει, όμως, να δούμε, τι θα πουν ο προπονητής και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον κ. Βαλβέρδε, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και με τον οποίο, φέτος, ο Ολυμπιακός φαίνεται να επιστρέφει στους τίτλους. Ελπίζω να λάβω σύντομα μια κλήση και να επιστρέψω».

«Νίκη και να επιστρέψω»



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved