Σαριέγκι: «Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα»

Σαριέγκι: «Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα»

Μήνυμα από τον Γιόσου Σαριέγκι ότι η υπόθεση τίτλος δεν έχει χαθεί ακόμα για τον Παναθηναϊκό!

Για όλους κι για όλα μίλησε ο Γιόσου Σαριέγκι, μέσω της συνέντευξής του στο match programme του Παναθηναϊκού, με τον Βάσκο στόπερ να ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων ότι το πρωτάθλημα παραμένει ανοιχτό, ως προς την κατάκτησή του!

«Πάντα έχει νόημα να κοιτάζεις και πίσω προκειμένου να δεις τα λάθη σου και να δουλέψεις ώστε να τα διορθώσεις και να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος. Όμως για εμάς το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή είναι να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα αρνητικά αποτελέσματα που προηγήθηκαν αλλά μπορούμε να δούμε τον σημερινό αγώνα σαν μια ευκαιρία νίκης και ανάκαμψης. Οφείλουμε να επικεντρωθούμε στ θετικά στοιχεία του παιχνιδιού μας και να τα εκμεταλλευτούμε για να πετύχουμε τον στόχο μας», δήλωσε αρχικά ο αρχηγός των «πράσινων».

Η εξέλιξη του πρωταθλήματος δεν είναι πλέον στο χέρι του Παναθηναϊκού, καθώς δεν του αρκούν μόνο τα δικά του αποτελέσματα. Αυτό είναι κάτι που κάμπτει το ηθικό της ομάδας;
«Σίγουρα δεν είναι θετικό ότι χάσαμε το πλεονέκτημα που είχαμε. Τώρα τα πράγματα δεν εξαρτώνται μόνο από εμάς, καθώς πρέπει να κερδίσουμε όλους ου αγώνες που μας απομένουν και να περιμένουμε και τα αποτελέσματα του αντιπάλου μας. Ούτως ή άλλως, όμως, εμείς έπρεπε και πρέπει να κερδίσουμε όλους τους αγώνες οπότε για εμάς δεν αλλάζει κάτι».

Έχεις πολλά ντέρμπι σαν το σημερινό πίσω σου στην πενταετία που αγωνίζεσαι στην ομάδα. Τι μετράει περισσότερο σε τέτοιου είδους παιχνίδια;
«Γενικά είναι πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο σε τέτοια παιχνίδια. Πάντοτε τα ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟ και ΟΣΦΠ είναι απρόβλεπτα, αλλά θα επέλεγα δυο καθοριστικά σημεία. Το πρώτο είναι η συγκέντρωση για 90 λεπτά, την οποία θεωρώ απαραίτητη. Το δεύτερο είναι η έδρα, την οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε ώστε να μπούμε δυνατά και να πιέσουμε όσο περισσότερο γίνεται τον αντίπαλό μας».

Θεωρείς δηλαδή ότι η έδρα παίζει ρόλο σε τέτοια παιχνίδια;
«Φυσικά παίζει ρόλο και η υποστήριξη του κόσμου είναι πολύ σημαντική για εμάς. Η δύναμη και η ένταση της κερκίδας είναι κάτι που λειτουργούν καθοριστικά και το αισθάνονται όλοι. Εμείς από την πλευρά μας παίρνουμε δύναμη ενώ οι αντίπαλοι αισθάνονται πίεση. Πίεση αισθάνονται ακόμα και οι διαιτητές οι οποίοι το τελευταίο διάστημα δεν στέκονται σωστά κι η παρουσία του κόσμου μπορεί να τους ωθήσει να είναι πιο δίκαιοι».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας ενόψει αυτού του πολύ σημαντικού και κρίσιμου αγώνα;
«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και να μας βοηθά και να μας στηρίζει. Ξέρω ότι η κατάσταση στην κοινωνία γενικά είναι εκρηκτική, όμως στο γήπεδο θα πρέπει οι συμπεριφορές να παραμένουν σε φίλαθλη λογική. Θέλουμε ο κόσμος να μας στηρίξει σαν τρελός, αλλά με την καλή έννοια και να μην ξεφεύγει».

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι από την στιγμή που ο Ολυμπιακός πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Συμμερίζεσαι αυτή την άποψη;
«Όχι, φυσικά όχι. Είμαι σίγουρος ότι το πρωτάθλημα είναι ανοιχτό. Σίγουρα τα πράγματα έχουν γίνει δύσκολα για εμάς αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Εμεί πρέπει να κερδίσομε σήμερα και μετά θα απομένουν πέντε αγώνες και για εμάς και για τον Ολυμπιακό. Αυτό στο ποδόσφαιρο είναι αρκετό για να υπάρξουν ανατροπές».



Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved