Έντεκα παλικάρια από το… Περιστέρι! (photos+videos)

Έντεκα παλικάρια από το… Περιστέρι! (photos+videos)

Τι και αν ο Λεβαδειακός κρατούσε στα χέρια του το τρίποντο που θα του γέμιζε τα πνευμόνια με καθαρό αέρα… σωτηρίας, οι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου, έχοντας στο μυαλό τους τον προημιτελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα, γύρισαν παλικαρίσια την αναμέτρηση από το 2-0, προσθέτοντας ένα ακόμα βαθμό στο σακούλι τους, στην προσπάθεια για την κατάληψη της τρίτης θέσης (2-2). Οικονόμου (44΄) και Μήτρογλου (87΄) οι σκόρερ για τους Περιστεριώτες, Ναπολεόνι (16΄) , Ζησόπουλος (29΄) είχαν δώσει αρχικά προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Από τη μία η πρόκληση της τρίτης θέσης της βαθμολογίας και από την άλλη τελικός του Κυπέλλου! Τι να διαλέξει κανείς; E, ο Γιώργος Δώνης ψήφισε Κύπελλο και μάλιστα… δαγκωτό, παρατάσσοντας στο χορτάρι του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς μια ενδεκάδα που θύμιζε περισσότερο σύνθεση ανάγκης! Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός πως προτίμησε να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές που έχουν τραβήξει το περισσότερο… κουπί φέτος φρέσκους για τον πρώτο προημιτελικό της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης κόντρα στον Αστέρα την ερχόμενη Τετάρτη (21/03).

Ο Ιτάνζ έτσι φόρεσε και πάλι γάντια βασικού μετά από καιρό (ελέω τραυματισμού), οι Οικονόμου, Νάστος πήραν θέση σε αριστερό και δεξί άκρο αντίστοιχα, ενώ δίπλα στον Φυτανίδη στο κέντρο της άμυνας, οπισθοχώρησε ο Ζουέλα προκειμένου να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Τόμας. Ρόλο αμυντικών χαφ επωμίστηκαν οι Μπάλλας, Ιγκλέσιας, βλέποντας αριστερά τους την πλάτη του Πίτου και δεξιά του Καραγκούνη, με τον Τάτο τέλος να βρίσκεται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αναστασάκο.

Κάπως έτσι λοιπόν, οι Περιστεριώτες, αδυνατώντας να βρουν κάποιο πρόσωπο πλησίον τους που θα τους θύμιζε κάτι από... αγώνα και όχι προπόνηση (!), στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έμοιαζαν έξω από τα νερά τους και σαφώς επηρεασμένοι από τις βαθιές τομές στην ενδεκάδα.

Την ίδια ώρα, ο σαφώς πιο δεμένος Λεβαδειακός, με τον Μελισσά να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας και τον Ναπολεόνι (που τόσο έλειψε) στο βασικό σχήμα, όχι μόνο θύμιζε περισσότερο ομάδα, αλλά έλεγε ευχαριστώ, πιάνοντας την ευκαιρία που του παρουσιαζόταν μπροστά του από τα μαλλιά και τον αντίπαλο από το… λαιμό! Μόλις στο 16΄ έτσι, το ένστικτο επιβίωσης των Βοιωτών απέδωσε καρπούς, με τους Φαβάλι, Ζησόπουλο να κόβουν στα δύο τη φρέσκια άμυνα του Ατρόμητου, πριν ο τελευταίος με σουτ, παίξει… μπιλιάρδο με τον Μουλόπουλο, προσφέροντας άθελα του στον Ναπολεόνι ένα γενναιόδωρο, όσο και τυχερό… κέρασμα στην πρώτη μάλιστα αξιόλογη φάση της αναμέτρησης!

Και ενώ θα περίμενε κανείς πως το πέμπτο τέρμα του Ιταλού θα λειτουργούσε σαν ξυπνητήρι για τον κοιμισμένο Ατρόμητο, εκείνος συνέχισε να θυμίζει δημόσιο υπάλληλο το πρωί της Κυριακής, αδυνατώντας, όχι μόνο να αναπτυχθεί ορθόδοξα, αλλά να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του! Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Λεβαδειακός να θυμίσει μπασκετμπολίστα με χέρι… αλφάδι από τη γραμμή των βολών, κάνοντας το 2/2 στις επισκέψεις του στην εστία του Ιτάνζ! Μετά από κόρνερ του Σουμπίνιο στο 29΄ και τους ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου να επιβεβαιώνουν πως το σώμα τους μπορεί να ήταν στη Λιβαδειά, το μυαλό τους ωστόσο ταξίδευε στον Αστέρα, ο Ζησόπουλος, έστω και αν χρειάστηκε να ιδρώσει λίγο περισσότερο (οριζοντιώθηκε στο χορτάρι), έδινε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, εκμεταλλευόμενος το καθυστερημένο πέταγμα αετού των αντιπάλων!

Και αφού ο Ιτάνζ έβαλε το… πόδι του κρατώντας ζωντανές τις όποιες ελπίδες της ομάδας του να φύγει με κάτι καλό από τη Λιβαδειά στο σουτ του Ναπολεόνι στο 37΄, οι φιλοξενούμενοι - που μέχρι εκείνη τη στιγμή σέβονταν το άβατο της περιοχής του Στρατηλάτη - θύμισαν κάτι από προηγούμενες αγωνιστικές (η αλήθεια είναι πως μέχρι εκείνη τη στιγμή τους είχε κόψει κάθε δικαίωμα ο καλά στημένος Λεβαδειακός) και το τέλος της πρώτης οργανωμένης επίσκεψής τους στα αντίπαλα καρέ τους βρήκε μια αγκαλιά! Ο Οικονόμου με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ «κεφαλαιοποιούσε» την εξαιρετική συνεργασία Τάτου, Μπάλλα, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του σε ένα καθοριστικό σημείο (44΄).

Το ηλεκτροσόκ που επιχείρησε ο Δώνης - ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε στην ανάπαυλα για επεισόδιο με τον Γιώργο Κσναφέρη που είχε την ίδια τύχη - στον ασθενή, περνώντας τα πρώτα βιολιά του (Μήτρογλου, Μπρίτο) στον αγωνιστικό χώρο έφερε αποτελέσματα καθώς με την έξοδο από τα ντουζ, ο Ατρόμητος, όχι μόνο έδειξε σημάδια ζωής, αλλά κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, αναλαμβάνοντας τα ηνία της αναμέτρησης.

Την ίδια ώρα το πάθημα από τις αναμετρήσεις με την Κέρκυρα, έγινε μάθημα για τους ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού οι οποίοι προσπάθησαν να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ, περισσότερο ωστόσο από όσο έπρεπε! Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο συνήθης ύποπτος Μήτρογλου αφού προειδοποιήσει όχι μία (στο 77΄ προσπαθώντας να πετύχει για μία ακόμα φορά το γκολ του αγώνα), αλλά δύο (στο 85΄, το πλασέ του μετά από εξαιρετική κάθετη του Τάτου, πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι), ε την τρίτη (87΄) να κάνει πράξη τις απειλές του μετά από σέντρα του Πίτου από τα αριστερά, στερώντας δύο βαθμούς από τον Λεβαδειακό που πλήρωσε την αδικαιολόγητη οπισθοχώρησή του με μπλεξίματα… σωτηρίας!

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_LEVADIAKOS_ATROMITOS_180312{/akamai}

 

 

Θυμηθείτε LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης: Λεβαδειακός – Ατρόμητος.

Έντεκα παλικάρια από το… Περιστέρι! (photos+videos)



Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved