Μπάντοβιτς στο Onsports: «Έχει ποιότητα ο Ολυμπιακός»

Μπάντοβιτς στο Onsports: «Έχει ποιότητα ο Ολυμπιακός»

Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, βάσει της ποιότητας των δύο ομάδων, όπως υποστήριξε αποκλειστικά στο Onsports ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Ο Σέρβος προπονητής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Onsports υποστήριξε πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα επηρεαστούν από τον αποκλεισμό από την Μέταλιστ, παρά το γεγονός ότι ο τρόπος που ήρθε «πόνεσε», ωστόσο, διαθέτει ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο που μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τόσο σημαντικά ματς.

Παράλληλα, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς χαρακτήρισε ως ένα από τα βασικά «κλειδιά» της «αιώνιας» μάχης τον Κέβιν Μιραλάς, ενώ ανέφερε πως ένας προπονητής δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα στην τακτική του, έχοντας λίγες μέρες μπροστά του. Ακόμα, εξέφρασε την ευχή του για νίκη των Πειραιωτών, ενώ από την παρουσία του στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ξεχωρίζει τη νίκη με 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Κύπελλο και φυσικά την επικράτηση με 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον Ματ Ντέρμπισιρ, όταν ήταν ο ίδιος στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Θεωρείτε πως ο αποκλεισμός από την Μέταλιστ και ο τρόπος που ήρθε, μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες του Ολυμπιακού;

«Σίγουρα είναι ένας αποκλεισμός και δεν είναι το καλύτερο έτσι όπως ήρθε. Όμως, ο Ολυμπιακός έχει δείξει πολύ καλή εικόνα σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έδωσε, κάνοντας καλή πορεία. Πιστεύω ότι είναι διαφορετικό όταν έρχεται ένας αποκλεισμός όταν δεν έχεις κάνει καλά ματς και διαφορετικό έχοντας κάνει καλή πορεία. Σίγουρα «πονάει» ο τρόπος που ήρθε. Όμως, δεν πιστεύω ότι θα επηρεάσει τον Ολυμπιακό, καθώς διαθέτει καλούς παίκτες, εγνωσμένης αξίας και θα βρουν τον τρόπο να αντιδράσουν, μαζί με τον προπονητή και το επιτελείο της ομάδας. Έχουν μάθει, άλλωστε, παίζοντας σε μεγάλες ομάδες, πως δεν υπάρχει χρόνος και είναι συνηθισμένοι σε τέτοια ματς».

Πιστεύετε πως το ντέρμπι θα κριθεί σε αυτό που αναφέρουν πολλοί, πως δηλαδή θα παίξει ρόλο ποια ομάδα θα βρεθεί στην καλύτερη μέρα;

«Νομίζω πως η καλή μέρα βρίσκεται σε συνάρτηση με την ποιότητα της κάθε ομάδας. Σίγουρα είναι ένα ντέρμπι και θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ωστόσο αυτό έχει να κάνει με την ατομική ποιότητα κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά και της ομαδικότητας, σύμφωνα με αυτά που θέλει ο κάθε προπονητής. Πιστεύω πως θα επικρατήσει αυτός που θα πάρει το κέντρο και θα ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Αν ο Ολυμπιακός παρουσιάσει την ίδια εικόνα με τα τελευταία παιχνίδια, έχει ένα προβάδισμα».

Ο Ολυμπιακός διαθέτει καλύτερη ατομική ποιότητα;

«Δεν υπάρχει συζήτηση! Αυτό το ξέρουμε όλοι. Έχει πολλές επιλογές και ατομικά είναι καλύτεροι ποδοσφαιριστές. Έχει καλύτερο ρόστερ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει κριθεί από πριν το παιχνίδι. Είναι ένα ντέρμπι, όμως θεωρώ πως διαθέτει καλύτερη ποιότητα».

Σε ποιους τομείς θα πρέπει να στηριχθεί ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι;

«Σημαντικό ρόλο θα παίξει η αμυντική λειτουργία και το πρεσάρισμα ψηλά στους αντίπαλους αμυντικούς. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει σε πολλλά παιχνίδια πως έχει καλές τοποθετήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια, το πώς θα παρουσιαστεί έχει να κάνει με το πλάνο που θα αποφασίσει ο προπονητής. Πάντως, ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως μπορεί να αιφνιδιάζει τον αντίπαλο και είναι πάρα πολύ επικίνδυνος. Έχει γρήγορους παίκτες, οι οποίοι μπορούν να φύγουν στην αντεπίθεση από τα πλάγια και μέσα από ατομική ενέργεια να «καθαρίσει» το παιχνίδι, όπως για παράδειγμα, ο Μιραλάς».

Ποιοι θεωρείτε πως θα είναι οι παίκτες – κλειδιά;

«Αν δούμε τα προηγούμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πως ο Μιραλάς είναι παίκτης, ο οποίος μπορεί να είναι το «κλειδί» για την εικόνα της ομάδας. Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές με ποιότητα, όπως ο Τζεμπούρ, αλλά και ο Λέτο από τον Παναθηναϊκό, άσχετα με το αν δεν θα παίξει την Κυριακή. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η ομαδικότητα είναι αυτή που μπορεί να βοηθήσει μερικούς ποδοσφαιριστές να ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους. Μια ομάδα έχει καλή πορεία, μέσα από την ομαδικότητα, κάτι που το είδαμε και με τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν καλός στην Ευρώπη και ήταν οργανωμένος καλά και στην άμυνα και στην επίθεση. Αυτά ήρθαν από την ομαδικότητα».

Ποιο είναι το ντέρμπι που θυμάστε, είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε ως προπονητής;

«Ένα ντέρμπι που ξεχωρίζω είναι ένα ματς Κυπέλλου στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου κερδίσαμε με 4-0 και προπονητής ήταν ο Τάκης Λεμονής. Ήταν μετά από παιχνίδι πρωταθλήματος που είχε ολοκληρωθεί με 1-1. Ένα ακόμα ντέρμπι ήταν αυτό που ήμουν εγώ προπονητής του Ολυμπιακού, όπου κερδίσαμε στο ΟΑΚΑ με 1-0 με γκολ του Ντέρμπισιρ. Όταν παίρνεις μέρος σε τέτοια παιχνίδια, δύσκολα τα ξεχνάς και σου μένουν στο μυαλό. Ωστόσο, αυτά τα δύο παιχνίδια τα ξεχωρίζω».

Πόσο εύκολο και πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να προετοιμάσει την ομάδα του για ένα ντέρμπι;

«Δεν θεωρώ ότι είναι δύσκολο, ούτε εύκολο. Είναι το ίδιο. Δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο παιχνίδι μέσα σε μία χρονιά. Σίγουρα για ένα ντέρμπι προετοιμάζεσαι πολλές μέρες, κάτι που μπορεί να γίνει για όλα τα ματς. Μέσα σε 2-3 μέρες δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά στην τακτική σου. Θα έχεις μερικές αλλαγές, ωστόσο η κάθε ομάδα έχει ένα χαρακτηριστικό, κάτι που το έχεις δουλέψει από την αρχή και το παρουσιάζεις στο παιχνίδι. Σε τέτοιες ομάδες, οι παίκτες έχουν από πριν τον ρόλο τους και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο».

Πού θεωρείτε πως θα πρέπει να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός;

«Τον τελευταίο καιρό ο Παναθηναϊκός δεν είναι αυτός που ήταν στον πρώτο γύρο. Βέβαια, μια ομάδα βλέπει που θα «χτυπήσει» μέσα από τις αναλύσεις που κάνει ο προπονητής, μαζί με την ομάδα».

Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και αποτελεί τον 12ο παίκτη. Είναι δύναμη της ομάδας ο κόσμος και εύχομαι να χαρεί την Κυριακή και να κερδίσει ο Ολυμπιακός».

 



ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved