Καραπιάλης: «Δεν θα επηρεαστεί ο Ολυμπιακός από τον αποκλεισμό»

Καραπιάλης: «Δεν θα επηρεαστεί ο Ολυμπιακός από τον αποκλεισμό»

Την άποψή του ότι ο αποκλεισμός από τη Μέταλιστ δεν θα επηρεάσει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εξέφρασε ο Βασίλης Καραπιάλης.

Μιλώντας στην αθλητική εφημερίδα «ΦΩΣ», ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού υποστήριξε παράλληλα πως ακόμη δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, κάτι που θα γίνει σε περίπτωση νίκης επί του Παναθηναϊκού.

-Αυτό το χαστούκι θα επηρεάσει πιστεύεις τον Ολυμπιακό για το ματς με τον Παναθηναϊκό;

«Όχι βέβαια. Είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Καταρχάς, πρέπει να έχουν ψηλά το κεφάλι οι παίκτες και οι οπαδοί! Πρέπει να χειροκροτήσουμε αυτή την ομάδα για τις ευρωπαϊκές της εμφανίσεις φέτος, τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League. Καταλαβαίνω βέβαια, την πίκρα και την απογοήτευση, κι εγώ το ένιωσα αυτό, διότι ήταν η πρόκριση στα χέρια μας και ήταν μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε φέτος στην Ευρώπη».

-Πόσο μάλλον με τον αποκλεισμό των δύο Μάντσεστερ.

«Ακριβώς. Έχουν μείνει ορισμένες ομάδες με τις οποίες θα μπορούσαμε να κληρωθούμε και να φτάσουμε στα ημιτελικά. Και όχι και στον τελικό. Η ομάδα μας είχε παίξει σπουδαία μπάλα φέτος. Όμως να δούμε και το γεγονός ότι αποκλείστηκαν ομάδες δεκάδων εκατ. ευρώ όπως οι δύο Μάντσεστερ. Δεν έγινε καταστροφή, αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Η ομάδα τώρα θα πρέπει να σηκώσει κεφάλι, να επικεντρωθεί στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο οποίος μπορεί να αποδειχτεί ολόκληρος τίτλο, ολόκληρο πρωτάθλημα».

-Έχει τελειώσει το πρωτάθλημα;

«Όχι, βέβαια, θέλει τεράστια προσοχή, ο Παναθηναϊκός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί, θα τα παίξει όλα για όλα, σε όποια κατάσταση και αν είναι, δεν παύει να είναι Παναθηναϊκός. Μια πολύ καλή κατά την γνώμη μου και έμπειρη ομάδα. Το πρωτάθλημα σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει, ο Ολυμπιακός αν νικήσει την Κυριακή, τότε ναι, θα το τελειώσει».

-Θεωρείς ότι το τρελό πρέσινγκ που έκανε ο Ολυμπιακός στο πρώτο 30λεπτο, κούρασε πολύ την ομάδα και δεν είχε αντοχές στο β' ημίχρονο όσο περνούσε η ώρα;

«Ναι, πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο. Είναι τακτική του Βαλβέρδε αυτή να προσπαθεί να τελειώσει το ματς γρήγορα! Ήμασταν και άτυχοι, δεν μας βγήκαν οι ευκαιρίες, είχαμε δοκάρια, ο Ολυμπιακός μπορούσε και άξιζε να βάλει και δεύτερο και τρίτο γκολ. Θα κόβονταν τα πόδια των Ουκρανών. Ήταν τρομερός ο Ολυμπιακός στο πρώτο 20λεπτο-30λεπτο. Στο β' ημίχρονο φάνηκε ότι ήταν κουρασμένη η ομάδα όσο περνούσε η ώρα, δεν μπορεί ελληνική ομάδα να αντέξει όταν έχει κάνει τόσο τρελό πρέσινγκ. Ήρθαν όμως και οι δύο τραυματισμοί που αποδυνάμωσαν τον Ολυμπιακό στο κέντρο. Ειδικά ο Ιμπαγάσα».

-Σε διακόπτω, έχεις πει ύμνους για τον Ιμπαγάσα.

«Ναι έχω πει ότι δεν θυμάμαι άλλοτε τέτοιο δεκάρι για τον Ολυμπιακό! Για εμένα αυτός είναι ένα κλικ πιο σημαντικός παίκτης από όλους όσους έχει ο Ολυμπιακός στο κέντρο. Πέρα από την τέχνη του, έχει και την πείρα και την πονηριά, ξέρει πότε να κρατήσει την μπάλα, πότε να ροκανίσει τον χρόνο, πότε να ανοίξει το παιχνίδι και πότε να το χαλάσει. Έχει και το πάθος, τον τσαμπουκά».

-Ο Φουστέρ δεν ήταν καλός, δεν μπορούσε να γίνει αλλαγή με τον φορμαρισμένο Αμπντούν;

«Σίγουρα μπορούσε. Αλλά μετά το ματς μπορούμε όλοι να λέμε πολλά. Επίσης, δεν θα έλυνε το πρόβλημα μία τέτοια αλλαγή. Το πρόβλημα ήταν στο χώρο του κέντρου πιο πολύ,  δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα. Δεν είχαμε και καλά μαρκαρίσματα, υπήρχε κούραση, έβγαιναν κατά κύματα οι αντίπαλοι, δεν είχαν να χάσουν τίποτα, είναι και η νοοτροπία τους τέτοια, είναι γρήγοροι καλοί παίκτες, έβγαιναν σαν τρελοί. Εκεί όταν βλέπεις ότι χάνεις το κέντρο, ότι δεν έχεις δυνάμεις και παίζουν σαν δαιμονισμένοι οι άλλοι, θέλει να πέσεις κάτω, να κάνεις καθυστερήσεις, να μπαίνει μέσα ο γιατρός τους κόβεις».

-Μου αρέσουν αυτά είναι ποδοσφαιρικά.

«Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο αυτά. Δεν το χειριστήκαμε καλά, λίγα λεπτά έμεναν για να λήξει το ματς. Και τα γκολ τα που φάγαμε, μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει, όλη η λειτουργία της άμυνας ήταν προβληματική».

-Ειδικά ο Μέγιερι.

Και ο Μέγιερι, αλλά όχι μόνο ο Μέγιερι. Όταν μαρκάρουμε σε ένα τόσο κρίσιμο ματς στο τέλος του μαρκάρουμε στενά! Όπως οι Ιταλοί που σε πιάνουν από τον λαιμό. Εκεί του δαγκώνεις του αντίπαλου, δεν τον παίζεις χαλαρά».

-Σου θύμισε τον αγώνα με την Ρούμπιν, μόνο που τότε υπήρχε ο Κάρολ σε μεγάλη μέρα;

«Όντως και η Ρούμπιν μας είχε κάνει ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο αλλά τα έσωσε ο Κάρολ. Πρέπει να μας προβληματίσει που μας γυρίζουν έτσι τα ματς. Αδικήσαμε τον εαυτό μας, μπορούσαμε να φτάσουμε στα ημιτελικά του Europa League φέτος. Μέχρι το 80 ήμασταν 1-0 και ήθελε δύο γκολ η Μέταλιστ για να μας αποκλείσει. Δύσκολα γίνονται αυτά και μάλιστα εκτός έδρας. Όμως ο Ολυμπιακός πρέπει να σηκώσει ψηλά το κεφάλι τώρα, αξίζει χειροκρότημα η ομάδα μας για την ευρωπαϊκή της παρουσία και την μπάλα που έπαιξε τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League. Πρέπει να πάει τώρα η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο που είναι τίτλοι».

-Κάτι ακόμα. Έχεις παίξει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου στον Ολυμπιακό. Την συνεργασία του Τζεμπούρ με τον Μιραλάς τώρα τελευταία πως την βλέπεις; Σου φαίνεται προβληματική; Μπορεί να κρύβεται κάτι από πίσω;

«Δεν πιστεύω να υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν είμαι και κοντά τους ώστε να γνωρίζω, μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν το ξέρω. Αλλού ήταν το θέμα όμως. Είδα τον Τζεμπούρ να μην είναι φρέσκος, δεν ήταν σε καλή κατάσταση, το τε α τετ που έχασε για παράδειγμα, κανονικά ο Αλγερινός δεν τα χάνει αυτά».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved