Πεντάδα, σωτηρία και... ελπίδα στο μενού

Πεντάδα, σωτηρία και... ελπίδα στο μενού

Τρία σημαντικά παιχνίδια διεξάγονται σήμερα (17/03) στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League. Ο... εκστασιασμένος Αστέρας υποδέχεται την ΑΕΚ σε «μάχη πεντάδας», ο Εργοτέλης και η Κέρκυρα παίζουν τη μισή παραμονή, ενώ Αρης και ΟΦΗ αναζητούν ελπίδα.

ΑΡΗΣ - ΟΦΗ (17.15, Novasports 2)

aris-ofi

Τόσο ο Αρης, όσο και ο ΟΦΗ, δεν κρατούν πλέον στα χέρια τους την τύχη σε ό,τι αφορά στην είσοδό τους στην πεντάδα και τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Οι ελπίδες τους μάλιστα είναι περιορισμένες, εντούτοις αμφότεροι θέλουν να τις κρατήσουν «ζωντανές».

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν τα κατάφερε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», έφυγε με το βαρύ 3-0 στις πλάτες της από τον Ολυμπιακό και έτσι διεκόπη το αήττητο σερί των 9 αγωνιστικών, που πάντως περιείχε και αρκετές ισοπαλίες. Ο Ουμπίδες ισχυρίστηκε ότι ο Αρης χρειάζεται οπωσδήποτε δύο νίκες στα ματς με ΟΦΗ και Πανιώνιο και οι συμπαίκτες του θα παλέψουν σήμερα για την πρώτη. Ο Μανουέλ Μασάδο, πάντως, δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Σηφάκη και τους τραυματίες Μίσελ, Τριανταφυλλάκο και Παπαστεριανό. Αντίθετα, στην αποστολή μπήκε ο Καστίγιο που ξεπέρασε το πρόβλημά του, όπως επίσης και ο άπειρος και νεαρός τερματοφύλακας, Διούδης.
 
Η αποστολή του Αρη

Βελλίδης, Διούδης, Νέτο, Καζναφέρης, Τσουκάνης, Λαζαρίδης, Ντίκο, Σανκαρέ, Φατί, Πρίττας, Παπαζαχαρίας,Καπετάνος, Ούμπιντες, Ακόστα, Σολτάνι, Καστίγιο, Κανούλας, Γιαννιώτας

Τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη συμπλήρωσε ο ΟΦΗ και οι τρεις ήττες που γνώρισε σε αυτό το διάστημα, τού μείωσαν κατά πολύ τις ελπίδες εισόδου στην πεντάδα. Οι Κρητικοί ευελπιστούν να φύγουν σήμερα με αποτέλεσμα από το Κλεάνθης Βικελίδης για να επιστρέψουν τα χαμόγελα στο Ηράκλειο.

Θέση στα πλάνα του Νίκου Αναστόπουλου, που πήρε 20 παίκτες στην αποστολή, δεν έχουν οι Βεζυρίδης και Ταυλαρίδης, ο μεν πρώτος λόγω τιμωρίας, ο δε δεύτερος λόγω τραυματισμού. Αντίθετα, το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη έκανε κανονικά ο Βαγγέλης Μάντζιος.

Η αποστολή του ΟΦΗ

Σαχσανίδης, Ξενοδόχωφ, Βερόν, Ζαχαράκης, Γαλανόπουλος, Ζορμπάς, Μάντζιος, Σίσιτς, Ουκάρ, Γεωργίου, Καμπάνταης, Πίτσος, Παπουλής, Μποντόρ, Σόουζα, Μπούρμπος, Βάντο, Κάλαϊτζιτς, Χ. Λόπεθ, Ζ. Λόπεθ


ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (17.15, Novasports 3)

ergotelis-kerkura

Ματς ζωής και θανάτου δίνει σήμερα ο Εργοτέλης, ο οποίος παραμένει χωρίς νίκη από τις 7 Γενάρη και το ματς με τον Πανιώνιο και από εκεί που ονειρευόταν διεκδίκηση θέσης στην πεντάδα, βρίσκεται προτελευταίος στη βαθμολογία.

Οι Κρητικοί ψάχνουν νίκη-ανάσα και για καλή τύχη του Νίκου Καραγεωργίου, στη διάθεσή του βρίσκονται οι Φραγκουλάκης και Λεάλ που εξέτισαν τις ποινές τους. Ο τιμωρημένος Σαρρής και ο τραυματίας Δάρλας αντίθετα, αποκλείστηκαν από την αποστολή στην οποία βρίσκονται τα ονόματα όλων (21) των ετοιμοπόλεμων παικτών.

Η αποστολή του Εργοτέλη

Πίρσον, Καβουσάκης, Τζανακάκης, Χίμπλινγκερ, Κυριακίδης, Τζούνιορ, Γιοβάνοβιτς, Μπέτο, Κουτσιανικούλης, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Ολίσε, Χαλκιαδάκης, Καρέλης, Χαντί, Σασιασβίλι, Κατσικοκέρης, Ευαγγέλου, Μπούντιμιρ, Λεάλ, Ρέντζας

Με τις τέσσερις νίκες που πήρε στα πέντε τελευταία παιχνίδια, η Κέρκυρα έβαλε «φωτιά» στη μάχη της παραμονής και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, κυρίως λόγω της καλής της εικόνας τον τελευταίο μήνα. Με αισιοδοξία ταξίδεψε και στο Ηράκλειο, αν και την τελευταία στιγμή προέκυψαν δύο πολύ σοβαρά προβλήματα.

Οι Ηλίας Ιωάννου και Ανέστης Αγρίτης τέθηκαν νοκ άουτ λόγω ενοχλήσεων και έμειναν στην Κέρκυρα, κάτι που ισχύει και για τον τιμωρημένο Γκουστάβο.

Η αποστολή της Κέρκυρας

Αναστασόπουλος, Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Κοντοδήμος, Μίχος, Βέντσελ, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Ηλιάδης, Γραμμόζης, Όσμαν, Ερίθε, Χαμπλ, Γιάντσης, Καλαντζής, Καραλής, Μαρτίν, Μπάρκογλου, Μαζνόφ


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (19.30, Novasports 1)

asteras-aek

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα του δεύτερου γύρου έφυγε με νίκη και από την Τούμπα και παρά το δύσκολο πρόγραμμα, εξακολουθεί να ελπίζει για είσοδο στην πεντάδα. Ο Αστέρας, ο οποίος σκέφτεται και τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο που διεξάγεται την Τετάρτη, γνωρίζει ότι με νίκη επί της ΑΕΚ, μειώνει τη διαφορά από την πέμπτη θέση στον έναν βαθμό και μεταφέρει έξτρα πίεση στην αποψινή του αντίπαλο.

Ο Σάκης Τσιώλης κατέστρωσε τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει στον τιμωρημένο Πιπίνη, καθώς επίσης και τον τραυματία Χακόμπο, εντούτοις στη διάθεσή του βρίσκονται πλέον οι Πουλίδο και Ουσέρο που εξέτισαν τις ποινές τους στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης

Μπαντής, Στεφανάκος, Τσαμπούρης, Ναβάρο, Αργυρόπουλος, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Χουανίτο, Ουσέρο, Λαδάκης, Αλβάρεζ, Μπρέσκα, Ράγιος, Ροτζέριο Μάρτινς, Έγκον, Χούλι, Σολάκης, Περόνε

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού (2-0) ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την ΑΕΚ, τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης. Η Ενωση διατηρήθηκε στο +4 από τον Αστέρα που ακολουθεί στη βαθμολογία και μάλιστα μείωσε και την απόσταση από τον 4ο ΠΑΟΚ. Γνωρίζει, δε, ότι αν φύγει νικήτρια και από την Τρίπολη, θα έχει σχεδόν ξεμπερδέψει με το θέμα «συμμετοχή στα πλέι οφ» και η προσοχή θα στραφεί στα οικονομικά ζητήματα που «καίνε» τον σύλλογο.

Ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει το μυαλό των παικτών του μακριά από τα εξωαγωνιστικά θέματα, πήρε 20 παίκτες στην αποστολή. Ανάμεσά τους οι Λεονάρντο και Μάκος που ξεπέρασαν τα προβλήματά που τους ταλαιπωρούσαν. Οχι όμως και οι τιμωρημένοι Βάργκας, Λαγός όπως επίσης και ο ανέτοιμος Δέλλας.

Η αποστολή της ΑΕΚ

Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Χέλγκασον, Μανωλάς, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμάς, Τσίτας, Ρίκκα, Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Κλωναρίδης, Φούντας



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved