Φυλακούρης: «Η ψυχολογία θα κρίνει το ντέρμπι»

Φυλακούρης: «Η ψυχολογία θα κρίνει το ντέρμπι»

Η άποψη του παλιού έχει πάντα βαρύνουσα σημασία, πόσο μάλιστα, όταν πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ομάδα την οποία λάτρεψε και λατρεύτηκε όσο λίγοι.

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, Τότης Φυλακούρης - για τον οποίο ο λόγος - μίλησε στο Onsports για το σημερινό (18/03) ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δίνοντας τα προγνωστικά του για μία ακόμη μεγάλη αναμέτρηση των δύο αιωνίων.

Ο ιδιαίτερα αγαπητός βετεράνος παίκτης των «πράσινων» οπαδών, τόνισε πως τον πιο σημαντικό ρόλο θα παίξει ο τομέας της ψυχολογίας, υποστηρίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται να υπάρξει νικητής.

Προέτρεψε τους οπαδούς τους Παναθηναϊκού να παρακολουθήσουν τον αγώνα χωρίς να προβούν σε βιαιότητες, και δήλωσε πως σαφώς και επιθυμεί να νικήσει η ομάδα του «τριφυλλιού».

Οι δηλώσεις του Τότη Φυλακούρη στο Onsports:

Ποιες είναι οι παράμετροι που θα κρίνουν το ντέρμπι;

Ο τομέας της ψυχολογίας είναι το Α και το Ω και εκεί θα κριθεί το παιχνίδι. Είναι ένα ντέρμπι και ο ψυχολογικός παράγοντας θα παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση. Κατά δεύτερο λόγο, πολλά θα εξαρτηθούν και από το πάθος που θα επιδείξουν οι δύο ομάδες, αν και αυτό συναρτάται από την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

Θεωρείτε πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί; Θα παρουσιαστεί επηρεασμένος μετά τον αποκλεισμό του από την Μέταλιστ;

Το έργο του Παναθηναϊκού θα είναι πιο δύσκολο μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Μέταλιστ και τον αποκλεισμό του στο Europa League. Πιστεύω πως μετά από αυτή τη συγκυρία, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα συσπειρωθούν και δεν θα έρθουν στο ΟΑΚΑ με αέρα. Αυτή η ήττα τους καθήλωσε και θεωρώ πως θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο ντέρμπι. Αυτό είναι κακό για τον Παναθηναϊκό.

Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στη νίκη;

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να προετοιμαστεί πολύ καλά ψυχολογικά. Να μπει μέσα στο γήπεδο και να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό, ο οποίος παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή την εποχή. Οι παίκτες των «πρασίνων» πρέπει να αντιδράσουν σωστά στην πίεση που θα ασκήσουν οι αντίπαλοί τους. Θεωρώ βέβαιο πως αυτή την τακτική θα ακολουθήσουν οι ποδοσφαιριστές του Βαλβέρδε, ο οποίος έχει περισσότερες λύσεις συγκριτικά με τον Φερέιρα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη δυσχερή θέση να έχει διαθέσιμους 12 ή 13 ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν παίκτες που είναι πολύ κουρασμένοι και άλλοι που κουβαλάνε τραυματισμούς. Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι καλύτερο.

Πιστεύετε πως θα υπάρξει νικητής και αν ναι τι πιθανότητες δίνετε στις δύο ομάδες;

Θέλω να νικήσει ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, έχει καλύτερη ψυχολογία και βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός θα έχει τη συμπαράσταση από τον κόσμο του, αλλά πιστεύω πως δεν θα υπάρξει νικητής. Πάντως, τη φετινή χρονιά ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός, γρήγορος και διαθέτει πολύ καλό έμψυχο υλικό.

Με δεδομένα τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός, σε περίπτωση νίκης επί του Ολυμπιακού, θα αντέξει μέχρι το τέλος για την διεκδίκηση του τίτλου;

Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει τότε όλα παίζονται. Θα έχει άλλη ψυχολογία. Θα επιστρέψουν οι τραυματίες. Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα. Έχουν γίνει πληρωμές. Πολλοί λένε, «ας νικήσω τον Ολυμπιακό, ή τον Παναθηναϊκό» και ας μην πάρω πρωτάθλημα». Δεν είναι έτσι όμως. Είναι ένα ντέρμπι αιωνίων. Πρέπει να τιμήσουν τη φανέλα και να παίξουν για το γόητρο και οι δύο ομάδες και ο καλύτερος ας κερδίσει. ΟΙ φίλοι του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι ήσυχοι να παρακολουθήσουν χωρίς βιαιότητες τον αγώνα και να αποφύγουν τα έκτροπα. Αυτά δεν βγάζουν πουθενά.

Τι θα συμβουλεύατε τον Ζεσουάλδο Φερέιρα;

Θα του έλεγα να προσπαθήσει να τονώσει το ηθικό των παικτών. Το τελευταίο μου παιχνίδι ως προπονητής του Παναθηναϊκού, ήταν αυτό με τον Ολυμπιακό το 2005 στη Λεωφόρο, μαζί με τον Μαλεζάνι. Εγώ είχα αναλύσει στους παίκτες το παιχνίδι του Ολυμπιακού και τους είχα προετοιμάσει ψυχολογικά και επικοινωνιακά. Σε εκείνο το ματς πήραμε τη νίκη 1-0, με την κεφαλιά του Κωνσταντίνου. Στο τέλος οι παίκτες μου αφιέρωσαν τη νίκη και μου είπαν «κόουτς σε ακούσαμε». Πρέπει πάντως να πω, πως ο Φερέιρα είναι πολύ καλός προπονητής και γνωρίζει πολύ καλά πώς να διαχειριστεί το παιχνίδι.

Πώς κρίνετε τις διοικητικές εξελίξεις στην ομάδα και ποια είναι η επόμενη μέρα στην ΠΑΕ;

Δεν μπορεί κανένας να παίζει με το όνομα του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν κακόβουλοι που έπαιξαν στην πλάτη της ομάδας. Οι πραγματικοί Παναθηναϊκοί είναι αυτοί που προσφέρουν είτε λίγα, είτε πολλά και αγαπούν τον σύλλογο. Διάφοροι ουρανοκατέβατοι δεν μπορούν να προσβάλλουν την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι ενιαίος. Ο Παναθηναϊκός είναι όλων όσοι τον αγαπούν. Όλοι έχουν βάλει από ένα λιθαράκι, ακόμη και ο πιο φτωχός φίλαθλος. Θα ήθελα όλα αυτά να τελειώσουν και η ομάδα να ηρεμήσει διοικητικά.



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved