Επιστολή Σκοτινιώτη στον Πιλάβιο για Ολυμπιακό Βόλου

Επιστολή Σκοτινιώτη στον Πιλάβιο για Ολυμπιακό Βόλου

«Παρωδία» χαρακτήρισε την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Δήμαρχος του Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος με επιστολή του προς τον Σοφοκλή Πιλάβιο ζητά την άρση της αδικίας και την αποκατάσταση της νομιμότητας σε σχέση με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο Δήμαρχος της πόλης επισημαίνει ότι πρέπει να συζητηθεί άμεσα στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία.

Το δελτίο Τύπου του Δήμου Βόλου αναφέρει τα εξής:

«Επιστολή του Δημάρχου Βόλου προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφ. Πιλάβιο:
Την άρση της αδικίας και την αποκατάσταση της νομιμότητας σε σχέση  με τον Ολυμπιακό Βόλου, ζητεί από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, μετά από τη θεσμοθέτηση  του νέου Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και την ψήφιση από τη Βουλή της σχετικής τροπολογίας. Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Σοφοκλή Πιλάβιο τονίζει την αξίωση της τοπικής κοινωνίας να συζητηθεί άμεσα στο Δ.Σ. της ΕΠΟ το σοβαρό αυτό θέμα, ενόψει και της εκδίκασης την Τρίτη 20 Μαρτίου, στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, με αίτημα να εφαρμοστεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που διατηρεί τον Ολυμπιακό στη Super League  με αφαίρεση 10 βαθμών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Σκοτινιώτης, «μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, δεν μπορεί να μένει πλέον η παραμικρή αμφιβολία ότι η πολλαπλώς διακηρυχθείσα -και προφανώς αναγκαία- κάθαρση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχει εξελιχθεί τελικά σε παρωδία, αφού ουσιαστικά περιορίστηκε στην επιβολή εξοντωτικών ποινών εις βάρος δύο ομάδων της περιφέρειας. Η μια από αυτές είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος εκπροσώπησε επάξια στους αγωνιστικούς χώρους την πόλη μας στο πρωτάθλημα της Super League και άρχισε να διαγράφει σημαντική ευρωπαϊκή πορεία. Είναι αυτονόητο ότι η πορεία της ομάδας, η οποία έχει διαγράψει μια 75χρονη σπουδαία ποδοσφαιρική ιστορία, είναι ανεξάρτητη από πρόσωπα και Διοικήσεις, που έρχονται και παρέρχονται».

Μετά από τη θεσμοθέτηση του νέου Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και την ψήφιση από τη Βουλή της σχετικής τροπολογίας, η ευθύνη για την άρση της αδικίας και την αποκατάσταση της νομιμότητας σε σχέση τον Ολυμπιακό Βόλου, ανήκει στην ΕΠΟ, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Βόλου, αναφερόμενος συγκεκριμένα στη διάταξη του νέου  Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία, «σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων του ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, που προβλέπουν τη μη χορήγηση πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ. 3 στα επαγγελματικά πρωταθλήματα για λόγους δημοσίου συμφέροντος, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) εκδίδει πόρισμα ελέγχου, πλήρως αιτιολογημένο, που το διαβιβάζει στην Ομοσπονδία και αυτή το διαβιβάζει στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας Ένωσης».

Με βάση τη ρύθμιση αυτή και εν όψει της εκδίκασης την Τρίτη 20 Μαρτίου, στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ο Δήμαρχος Βόλου μεταφέρει στον κ. Πιλάβιο την εύλογη αξίωση της τοπικής κοινωνίας να συζητηθεί ΑΜΕΣΑ στο Δ.Σ. της ΕΠΟ το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει, προκειμένου να δοθεί δίκαιη λύση. «Να λάβετε υπόψη σας», τονίζει χαρακτηριστικά, «ότι η πόλη μας έχει υποστεί επανειλημμένα πλήγματα, όπως η αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων, με προφανείς παρενέργειες στην τοπική οικονομία και μάλιστα σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, με την ανεργία να καλπάζει».

Τέλος, επισημαίνει και τη διάταξη της παρ.4 του άρθρου 19 του  Ν.4049/2012, με την οποία τροποποιήθηκε το πρώτο εδάφιο της παρ.2 του άρθρου 77Α του ν. 2725/1999 και πλέον Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού Ε.Ε.Α.) διενεργεί μεν τακτικό έλεγχο τον Ιούνιο κάθε έτους, μπορεί ωστόσο να διενεργεί και έκτακτο ύστερα από παραγγελία του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ή του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού ή αυτεπάγγελτα ή μετά από αίτηση της ενδιαφερόμενης κατά περίπτωση Ανώνυμης Αθλητικής Εταιρείας (ΑΑΕ), δηλαδή εν προκειμένω της  ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved