Μαλιούφας: «Μόνο τον εαυτό του πρέπει να φοβάται ο ΠΑΟΚ»

Μαλιούφας: «Μόνο τον εαυτό του πρέπει να φοβάται ο ΠΑΟΚ»

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Κώστας Μαλιούφας, ανέλυσε την κακή εικόνα που παρουσιάζει φέτος ο «Δικέφαλος» στην Τούμπα, τονίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν περισσότερο οι παίκτες από τις ακαδημίες της ομάδας.

Αρχικά, ο Κώστας Μαλιούφας, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης: «Πιάστηκε στον ύπνο ο ΠΑΟΚ, όπως και με την Ουντινέζε. Η αντίπαλη ομάδα είχε 100% επιτυχία στις φάσεις που δημιούργησε. Μου άρεσε όμως που βρήκε αντίδραση ο ΠΑΟΚ με τις αλλαγές που έκανε προπονητής, με την είσοδο του Γιώργου Γεωργιάδη, που έδωσε πνοή στην ομάδα και πρέπει να παίζει. Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα στάθηκε άτυχος όμως. Πλήρωσε το κακό ξεκίνημα και δεν πήρε ούτε το βαθμό».

Για το τι φταίει και ο ΠΑΟΚ δεν τα πάει καλά στην Τούμπα: «Δεν μπαίνει με συγκέντρωση ο ΠΑΟΚ και με το απαιτούμενο πάθος στα πρώτα λεπτά. Πρέπει να μπαίνει στο γήπεδο και να καταλαβαίνει ο αντίπαλος ότι εδώ είναι Τούμπα και ότι ο ΠΑΟΚ είναι το... αφεντικό. Δεν το κάνει όμως και τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την Ουντινέζε δεν μπήκε με αυτό το πάθος.

Για το ότι έχει αλλάξει η φιλοσοφία της ομάδας από τότε που αποχώρησε ο Φερνάντο Σάντος: «Είχε κάνει σχολή ο κ. Σάντος. Για να κάνει μια αντίπαλη ομάδα ευκαιρία έπρεπε να κάνει αίτηση. Αυτή ήταν η φιλοσοφία του κ. Σάντος. Το κάνει και τώρα, αλλά μόνο στα εκτός έδρας. Περιμένει και με μία δύο ευκαιρίες κάνει το γκολ. Στα εντός έδρας όμως βγάζει προβλήματα, αφήνει κενά στην άμυνά του και ακόμη και ο Περόνε, που δε φημίζεται για τη γρηγοράδα του, το Σάββατο έμπαινε ανάμεσα στα στόπερ και έκανε τη ζημιά».

Για το γεγονός πως αγωνίζονται αρκετοί παίκτες από τις ακαδημίες: «Έπρεπε να είχε γίνει από προχθές. Αυτός ήταν ο δρόμος που είχε χαράξει και ο Γιώργος ο Παντελάκης. Αυτός ήταν ο δρόμος που ακολούθησε και ο ΠΑΟΚ μεγαλούργησε από τα τμήματα υποδομής και από παιδιά άσημα, όπως οι Σκαρτάδος, Δαμανάκης. Ο κόσμος ματώνει, βοηθάει και με αυτά τα λεφτά του κόσμου έπρεπε να γίνει οικονομική εξυγίανση. Έπρεπε να στηριχθούν τα τμήματα υποδομής, υπάρχει ταλέντο. Εγώ ήμουν 11 χρόνια στα τμήματα υποδομής, τα παιδιά πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία. Πρέπει όμως αυτά τα παιδιά να είναι έτοιμα από κάθε άποψη και ψυχολογικά και από πλευράς τακτικής. Ο Σταφυλίδης για παράδειγμα πήρε την ευκαιρία στην Τότεναμ. Λίγοι ξέρουν βέβαια ότι ήταν δεξιοπόδαρος και τον καθιέρωσα αριστερό μπακ χαφ επειδή δεν είχαμε άλλον. Και ο Αποστολόπουλος έπρεπε να πάρει ευκαιρία από πιο μπροστά».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: «Στο πρωτάθλημα θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, όμως έχασε παίκτες κλειδιά. Ο Κοντρέρας και ο Βιεϊρίνια ήταν βαρόμετρα για την ομάδα. Ο Βιεϊρίνια μπορούσε να πάρει την ομάδα τις πλάτες του, αλλά και ο Κοντρέρας με την ηρεμία και την προσωπικότητά του βοήθησε ιδιαίτερα την ομάδα και κοντά του ο Στέλιος ο Μαλεζάς έμαθε πολλά. Ο ΠΑΟΚ έχασε πολλούς βαθμούς μέσα στην Τούμπα, που κάποτε τους τρόμαζε όλους. Πέταξε περίπου 13 βαθμούς. Στην Ευρώπη ήταν πολύ πετυχημένη η πορεία του. Τα παιδιά προφανώς δεν ξέχασαν το ποδόσφαιρο, θα βρει τις λύσεις ο προπονητής και με τις επιστροφές από τους τραυματισμούς ο ΠΑΟΚ έχει τις δυνατότητες να πετύχει το στόχο του. Στο πρωτάθλημα δε νομίζω ότι ξεχωρίζει κάποια ομάδα πλην του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει τους παίκτες με προσωπικότητα, ας μην κρυβόμαστε. Μόνο τον κακό του εαυτό μπορεί να φοβάται ο ΠΑΟΚ και τίποτε άλλο».



Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved