Γιακουμής στο Onsports: «Επιστροφή και καθιέρωση στον ΠΑΟΚ»

Γιακουμής στο Onsports: «Επιστροφή και καθιέρωση στον ΠΑΟΚ»

«Κάθε άνθρωπος δικαιούται 15 λεπτά δημοσιότητας» είχε πει ο Αντι Γουόρχολ και ο Αστέριος Γιακουμής το πίστεψε και το΄κανε πράξη μέσα σε ένα δίλεπτο! Ο πορτιέρο του Αγρ. Αστέρα μίλησε στο Onsports για τα «στοπ» που ύψωσε - άρτι αφιχθείς από τον πάγκο στον αγώνα με την Αναγ. Γιαννιτσών - σε δύο «κολλητά» πέναλτι των αντιπάλων. - Τι δήλωσε στο Onsports ο Μάκης Χάβος, ο οποίος εισηγήθηκε την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

Η ιστορία έγραψε πως ο 23χρονος τερματοφύλακας της ομάδας του Ευόσμου (ο ΠΑΟΚ διατηρεί τα δικαιώματά του) μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι - μετά την αποβολή του Λαμπάκη στο 59΄- και παρότι «κρύος», στήθηκε αμέσως κάτω από τα δοκάρια.

Ό,τι δηλαδή συνέβη και με τον Ρόι Κάρολ στην αναμέτρηση της Ρούμπιν Καζάν με τον Ολυμπιακό στην παγωμένη Μόσχα. Μάλιστα, ο Γιακουμής όχι μόνο κινήθηκε στα χνάρια του Βορειοϊρλανδού τερματοφύλακα των «ερυθρολεύκων», αλλά φρόντισε να επαναλάβει εις διπλούν το κατόρθωμά του, εξουδετερώνοντας στο «καπάκι» και το δεύτερο «κολλητό» πέναλτι των αντιπάλων! Τέτοιο πράγμα, ούτε στον κινηματογράφο!

Ετσι, εξαργύρωσε με το σπαθί του την επιδιωκόμενη δημοσιότητα, για την οποία έκανε λόγο στο περίφημο δόγμα του ο Αντι Γουόρχολ. Όχι πάντως εδώ που τα λέμε, πως ο Αστέριος (ή Στέλιος όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του) ήταν μέχρι πριν από τις δύο αποκρούσεις των πέναλτι ένας άσημος τερματοφύλακας του Αγροτικού Αστέρα. Φρόντισαν για αυτό ο ΠΑΟΚ και η Εθνική Ελπίδων. Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι από την αρχή...

Γεννημένος στις 3 Μαΐου του 1988, είχε την πρώτη επαφή με την «στρογγυλή θεά» στην τρίτη τάξη του Δημοτικού αγωνιζόμενος ως αμυντικός. Κάποια συγκυρία τον έφερε κάτω από τα γκολπόστ και από τότε, «παντρεύτηκε» τα γάντια. Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην ομάδα του χωριού του τον Ολυμπιακό Κυμίνων.

Το ξεπέταγμα και η Εθνική Ελπίδων

Το καλοκαίρι του 2005 «μετακόμισε» στον Εύοσμο για λογαριασμό του Αγροτικού Αστέρα, κατόπιν σχετικής εισήγησης του τότε γυμναστή τερματοφυλάκων της ομάδας Στέφανου Αηβαλιώτη και άρχισε να παίρνει «μυρωδιά» από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

«Συστήθηκε» στο ελληνικό κοινό με τις εξαιρετικές επιδόσεις του την σεζόν 2009-10 στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Στις 24 Οκτωβρίου του 2009, ο βασικός τερματοφύλακας Παναγιώτης Διλμπέρης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Ο Γιώργος Φοιρός τον έριξε στη «μάχη» και από τότεμ δεν κουνήθηκε από την 11άδα των «σταχυοφόρων».

Την ίδια αγωνιστική χρονιά μάλιστα, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με το εθνόσημο και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στον εκτός έδρας θρίαμβο της εθνικής Ελπίδων κόντρα στην Αγγλία με 2-1.

Και επειδή μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα, η μετέπειτα συνεργασία του προπονητή του στον Αγροτικό Αστέρα Μάκη Χάβο με τον ΠΑΟΚ, τον οδήγησε το καλοκαίρι του 2010 στην Τούμπα!

Στον Δικέφαλο του Βορρά κινήθηκε στην σκιά των Χαλκιά και Κρέσιτς, με αποτέλεσμα το επόμενο κιόλας καλοκαίρι να επιστρέψει δανεικός στον Αγροτικό Αστέρα, απ΄όπου φιλοδοξεί να γυρίσει δριμύτερος ξανά στην Τούμπα σε λίγους μήνες.

Το Onsports επικοινώνησε με τον Γιακουμή λίγες ώρες μετά την εκκωφαντική συμμετοχή του στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Γιαννιτσών.

«Για να είμαι ειλικρινής μπαίνοντας στο παιχνίδι ήμουνα σίγουρος ότι θα καταφέρω να αποκρούσω το πρώτο πέναλτι. Το ένστικτό μου δεν με πρόδωσε. Για το δεύτερο πέναλτι αρχικά σκέφτηκα να μείνω όρθιος, αφού περίμενα ότι ο αντίπαλος θα επιχειρήσει σκαφτό πλασέ, ωστόσο την τελευταία στιγμή άλλαξα γνώμη, έπεσα αριστερά και στάθηκα τυχερός. Δύο κολλητές αποκρούσεις πέναλτι μέσα σε δύο λεπτά, είναι κάτι που ουδέποτε περίμενα πως μπορεί να μου συμβεί…», μας εκμυστηρεύτηκε και ενώ τα συγχαρητήρια συμπαικτών και αντιπάλων βούιζαν ακόμη στα αυτιά του.

«Ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου έδωσαν συγχαρητήρια το ίδιο και κάποιος από τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Το ιδανικό πάντως θα ήταν να κατάφερνε να πάρει η ομάδα μου τους τρεις βαθμούς, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τέτοιες εμφανίσεις μου δίνουν αυτοπεποίθηση και φτιάχνουν την ψυχολογία μου».

Μεγάλος στόχος του νεαρού «φάντομ» και θαυμαστή του Ίκερ Κασίγιας, δεν είναι άλλος από το «come back» στα λημέρια της Τούμπας, μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου μέρους του «αγροτικού» στα γήπεδα της δεύτερης κατηγορίας με τα γάντια των «σταχυοφόρων».

«Δεν το κρύβω πως στόχος μου είναι η επιστροφή και καθιέρωση στον ΠΑΟΚ. Συνεχίζω την σκληρή δουλειά με το κεφάλι κάτω. Το ταλέντο θα πρέπει να συμβαδίζει με την αγάπη για αυτό που κάνεις και την προσήλωση στους στόχους που έχεις θέσει».

Οσο για την εμπειρία που βιώνει φέτος με τον Αγροτικό Αστέρα στην Football League; «Δυστυχώς το επίπεδο δεν είναι το ίδιο καλό με την σεζόν 2009-10. Τα οικονομικά προβλήματα ταλανίζουν την πλειοψηφία των ΠΑΕ και επηρεάζουν το αγωνιστικό πρόσωπο των ομάδων. Εμείς διαθέτουμε καλή ομάδα και θα παλέψουμε για την παραμονή μας στην κατηγορία».

Ο Γιακουμής αποδείχτηκε θιασώτης του «carpe diem» («άδραξε τη μέρα») και με τα (συμβολικώς εννοούμενα) 15 λεπτά (αγωνιστικής) δημοσιότητας που πήρε με τις δύο... εξπρές αποκρούσεις πέναλτι στο ματς με τα Γιαννιτσά, έγινε ένας «μικρός ήρωας» με μεγάλα όνειρα!

Χάβος στο Onsports: «Θα κάνει μεγάλη καριέρα»

Εάν ο Στέφανος Αηβαλιώτης ανακάλυψε τον Γιακουμή και από τα Κύμινα και τον έστειλε «συστημένο» στον Εύοσμο, ο Μάκης Χάβος έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

Το Onsports ζήτησε από τον άλλοτε τεχνικό του «Δικεφάλου του Βορρά» την σκιαγράφηση του προφίλ του ταλαντούχου τερματοφύλακα.

«Όταν πήγα στον Αγροτικό Αστέρα αμέσως διαπίστωσα ότι επρόκειτο για έναν γρήγορο εκρηκτικό και δυναμικό τερματοφύλακα. Στα δέκα πρώτα μου παιχνίδια στον Εύοσμο είχε δεχτεί μόλις ένα γκολ.

Παρότι δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός, πραγματοποιεί πολύ καλές εξόδους. Διαθέτει γρήγορα ρεφλέξ και το μόνο που του λείπει είναι η εμπειρία των συνεχόμενων αγώνων σε υψηλό επίπεδο. Εχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του, δουλεύει σκληρά και θεωρώ πως έχει όλα τα φόντα να κάνει μεγάλη καριέρα και για αυτό άλλωστε και εισηγήθηκα την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ».

Οσο για τα «δύο στα δύο» πέναλτι που απέκρουσε στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Γιαννιτσών, ο πρώην προπονητής του δεν έπεσε από τα σύννεφα. «Είναι ικανός για όλα. Εχοντας αποκτήσει την εμπειρία του ΠΑΟΚ έστω και σε επίπεδο προπονήσεων γέμισε με αυτοπεποίθηση. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του…».




Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved