«Μου λείπει το πάθος των ντέρμπι!»

«Μου λείπει το πάθος των ντέρμπι!»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής των «αιωνίων», Κρις Καλαντζής πραγματοποιεί μέσω του Onsports ένα ταξίδι στις αναμνήσεις...

Θυμάται το γκολ με ψαλίδι σε ντέρμπι, το θρίλερ της μετεγγραφής του όταν ήλθε στην Ελλάδα, εκφράζει την πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός θα είναι ο νικητής στο σαββατιάτικο ντέρμπι, αποκαλύπτει λεπτομέρειες από το πρότζεκτ των ακαδημιών του Ολυμπιακού στην Αυστραλία και αναπολεί τα… Βλάχικα στην Βάρη!

Ο Κρις Καλαντζής στο Onsports 

Η νοσταλγία χρωματίζει την φωνή του Κρις Καλαντζή, ενώ θυμάται την εποχή που φορούσε την φανέλα των «αιωνίων» αντιπάλων.

Ο ομογενής από την Αυστραλία ήταν ένας από τους ελάχιστους τολμητίες που δεν φοβήθηκαν να μετακομίσουν από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, σε μια εποχή όπου τα οπαδικά πάθη ήταν θεριευμένα.

«Τα ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ήταν τα σημαντικότερα παιχνίδια της καριέρας μου», εξομολογείται στο Onsports ο Κρις Καλαντζής, ο οποίος σήμερα διαμένει μόνιμα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, που σύντομα θα αποτελέσει το ορμητήριο του Ολυμπιακού στο πρότζεκτ των ακαδημιών στην χώρα της Ωκεανίας, που ανακοίνωσε εδώ και λίγες ημέρες.

«Ανυπομονούσα πολύ για αυτά τα παιχνίδια και ως παίκτης του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ήταν φοβερό το πάθος των οπαδών, το οποίο μετέδιδαν και σε εμάς» λέει ο Καλαντζής, που είναι ενημερωμένος για το σαββατιάτικο ντέρμπι μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων.

«Μπορεί να μην παρακολουθώ πολύ τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά φυσικά γνωρίζω ότι το Σάββατο θα διεξαχθεί το ντέρμπι.

Η σχολή ποδοσφαίρου μου απορροφά πολύ χρόνο καθημερινά, αφενός και αφετέρου τα περισσότερα παιχνίδια δεν μεταδίδονται τηλεοπτικά στην Αυστραλία.

Όμως, το Σάββατο έχω ήδη φροντίσει ήδη να βρω τρόπο να παρακολουθήσω το παιχνίδι. Υπάρχει ένας ειδικός χώρος στο Σίδνεϊ, όπου θα δω το παιχνίδι με την οικογένειά μου», λέει ο Καλαντζής, ο οποίος δεν διστάζει να δώσει τα προγνωστικά του για το ματς.

«Βλέπω τα γκολ της κάθε αγωνιστικής και έχω μια άποψη, αλλά όχι αντιπροσωπευτική. Πιστεύω λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος φέτος και θα κερδίσει το παιχνίδι έστω και δύσκολα.

Αυτή την εντύπωση έχω σχηματίσει από όσα έχω δει», υποστηρίζει ο Καλαντζής, ο οποίος έχει πολλές αναμνήσεις από τα ντέρμπι.

Το γκολ, όμως, με το ψαλιδάκι που έδωσε το προβάδισμα στο Ολυμπιακό στο ματς της 4ης Απριλίου του 1994 με τον Παναθηναϊκό έχει χαραχτεί σαν ανεξίτηλη ….δερματοστιξία στο μυαλό.

«Αυτό το γκολ ήταν το καλύτερο της καριέρας μου. Θυμάμαι τον Τσιαντάκη να μου κάνει την σέντρα από αριστερά και εγώ να πιάνω το ψαλιδάκι. Μόλις είδα την μπάλα στα δίχτυα τρελάθηκα.

Έτρεξα αμέσως στους οπαδούς, οι οποίοι άναψαν τα πυροτεχνήματα. Θυμάμαι μου φώναζαν πράγματα που δεν μπορώ να σου πω. Ήταν πολύ χαρούμενοι, όπως και εγώ. Και κερδίσαμε σε εκείνο το ματς (2-1)».

Ο Κρις Καλαντζής ήλθε στην Ελλάδα το 1987 σε ηλικία 20 ετών για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Υπέγραψε όμως στον… Παναθηναϊκό σε μια υπόθεση, που έμοιαζε να έχει ξεπηδήσει από το μυαλό κατασκοπευτικών μυστηρίων, όπως ο Τζον Λε Καρέ ή ο Ιάν Φλέμινγκ.

«Ο Ολυμπιακός πλήρωσε το εισιτήριό μου για να έλθω στην Ελλάδα, αλλά στο αεροδρόμιο με περίμενε ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Καλογεράς.

Με άρπαξε και.. υπέγραψα στον Παναθηναϊκό. Μετά από 5 χρόνια πήγα στον Ολυμπιακό. Ήταν τελικά γραφτό».

Η μετεγγραφή του στον Ολυμπιακό το 1992 ξεσήκωσε μια τρικυμία διαμαρτυριών από τους οπαδούς των «πράσινων».

«Εκείνη την εποχή θυμάμαι να φωνάζουν οπαδοί ότι θα σε σκοτώσουμε, θα σου κάνουμε και τέτοια.

Αλλά όταν πέρασε λίγος καιρός δεν έγινε τίποτα. Ήταν άλλες εποχές τότε. Ήμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής όμως, μου έκαναν μια καλύτερη πρόταση και την αποδέχτηκα.

Η καριέρα του ποδοσφαιριστή μπορεί να είναι πολύ μικρή. Ένας τραυματισμός και όλα τελειώνουν. Αυτά δεν τα σκέφτονται οι οπαδοί»

Ο Καλαντζής ανήκει σε αυτή την κλειστή κάστα ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί και στις δυο ομάδες. Δεν διστάζει δε, να αποκαλύψει και ποια από τις δυο ομάδες υποστηρίζει.

«Πέρασα πολύ καλά και στις δυο ομάδες. Είναι οι μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, αλλά υποστηρίζω πλέον τον Ολυμπιακό. Μετά από όλα όσα έζησα με την ομάδα, έγινα Ολυμπιακός»

Η ακαδημία του Ολυμπιακού στην Αυστραλία

Λίγες εβδομάδες πριν, ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ότι ο Ολυμπιακός επεκτείνει τις ακαδημίες του στην Αυστραλία.

Σε ένα πρότζεκτ που θα ηγηθούν ο πρώην γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων», Κυριάκος Τοχούρογλου και ο Κρις Καλαντζής, ο οποίος στοχεύει να αξιοποιήσει τα ταλέντα, που εν αφθονία υπάρχουν στην χώρα της Ωκεανίας.

«Ο στόχος μας είναι να βελτιώνουμε και να εξελίσσουμε τα ταλέντα στην Αυστραλία. Σύμφωνα με μια έρευνα, που παρακολούθησα στην τηλεόραση, τα περισσότερα παιδιά στην Αυστραλία την σημερινή εποχή παίζουν ποδόσφαιρο.

Κάτι που δεν συνέβαινε την εποχή μου. Αυτά τα παιδιά όμως χάνονται στην πορεία, γιατί δεν υπάρχει καλό πρωτάθλημα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε αυτό το κενό με την προσπάθεια που θα κάνουμε στην ακαδημία του Ολυμπιακού.

Η σχολή θα έχει έδρα το Σίδνεϊ και σε αυτήν θα μπορούν να εγγραφούν παιδιά από 5 έως 16 χρόνων. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι θα εντάξουμε στο πρόγραμμα μας, το ενιαίο σύστημα προπόνησης του Ολυμπιακού.

Ο αρχικός στόχος είναι η βελτίωση των ταλέντων που ήδη αγωνίζονται σε ακαδημίες της Αυστραλίας.

«Ένας ποδοσφαιριστής για να τα καταφέρει να έλθει στην Ελλάδα θα πρέπει να έχει πέντε στοιχεία. Τεχνική, ταχύτητα, να αμύνεται σωστά, να είναι δυνατός και καλός στον αέρα.

Στην Αυστραλία είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές που είναι γρήγοροι και δυνατοί, αλλά αρκετοί δεν έχουν τεχνική ή δεν μαθαίνουν από μικροί να αμύνονται σωστά.

Για αυτό εμείς, με τον Κυριάκο Τοχούρογλου θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση. Με έξτρα προπονήσεις.

Συνήθως στην Αυστραλία τα παιδιά κάνουν 2 προπονήσεις την εβδομάδα. Εμείς, μόλις θα βρούμε ένα ταλέντο θα προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε»

Ο Καλαντζής, πάντως, έχει ήδη αναλάβει την πρώτη αποστολή για τον Ολυμπιακό, έχοντας ξεχωρίσει 5 παίκτες που θα παρακολουθήσει επισταμένως, προκειμένου να αποφανθεί αν θα μπορέσουν να σταθούν στους «ερυθρόλευκους».

«Θα είμαστε το δεξί χέρι του Ολυμπιακού στην Αυστραλία. Θα κάνουμε και σκάουτινγκ. Ήδη μαζί με τον Κυριάκο έχουμε 5 ποδοσφαιριστές στα υπόψιν μας, που θα πρέπει να τους παρακολουθήσουμε από κοντά πλέον για να αποφανθούμε αν κάνουν για τον Ολυμπιακό.

Ξέρεις, στο γήπεδο, δεν μπορείς να κρυφτείς με τίποτα. Δεν πρόκειται να προτείνουμε κάποιον παίκτη και τελικά να μην μπορεί να παίξει, να μην έχει την ποιότητα να αγωνιστεί στην ομάδα.

Ή κάνεις ή δεν κάνεις και αυτό θα το κρίνουμε εμείς. Για τον λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον κύριο Μαρινάκη που μας έδωσε την ευκαιρία με τον Κυριάκο να βοηθήσουμε την ομάδα. Η εμπιστοσύνη του με τιμά».

Τα Βλάχικα και οι τσολιάδες

Ο Κρις Καλαντζής έφυγε από την Ελλάδα πριν από 14 χρόνια, όταν και εξέπνευσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό: «Δεν έχω έλθει ξανά και μου έχουν λείψει αρκετά πράγματα.

Προτιμούσαμε να ταξιδεύουμε στην Αυστραλία ή στα νησιά Φίτζι μαζί με την οικογένειά μου αλλά πλέον μας έχει λείψει αρκετά η Ελλάδα και μάλλον το καλοκαίρι θα έλθουμε.

Θα ήταν καλό να φέρουμε και την ομάδα μαζί μας, να δουν πως δουλεύουν στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και φυσικά να ξεκουραστούμε λίγο»

Αυτό που του έχει λείψει περισσότερο πάντως είναι: «η οικογένειά μου στην Ναύπακτο. Έχω καιρό να τους δω. Αλλά και πολλά πράγματα στην Αθήνα.

Θυμάμαι ότι πηγαίναμε στα Βλάχικα στην Βάρη. Εκεί με τους τσολιάδες. Με το που έβλεπαν το αμάξι έρχονταν να το πάρουν αμέσως. Είχε καλό φαγητό. Μας άρεσε πολύ. Ας ελπίσουμε να βρεθούμε πάλι το καλοκαίρι»….

Παρακολουθείστε το ομορφότερο γκολ που πέτυχε στην καριέρα του ο Κρις Καλαντζής, όπως ο ίδιος εξομολογείται στο Onsports, σε ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού (1-2) στις 4 Απριλίου του 1994.

«Μου λείπει το πάθος των ντέρμπι!»



Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved