«Ευρωπαίος» ο Ατρόμητος με ρεκόρ συγκομιδής! (photos)

«Ευρωπαίος» ο Ατρόμητος με ρεκόρ συγκομιδής! (photos)

Αγκαλιά με την κατάληψη μιας θέσης στην πεντάδα βρίσκεται πλέον ο Ατρόμητος. Με το 13ο φετινό γκολ του Κώστα Μήτρογλου, οι Περιστεριώτες επικράτησαν 1-0 της Δόξας στο Καυτανζόγλειο, πανηγύρισαν την πέμπτη διαδοχική τους νίκη και φιγουράρουν πλέον στην 3η θέση της βαθμολογίας, πάνω από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!

Μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει την ευκαιρία να συμμετάσχει στα φετινά πλέι οφ ο Ατρόμητος και μόνο με θαύμα θα μπορέσει να σώσει την κατηγορία η Δόξα. Οι «κυανόλευκοι» δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα με αποτέλεσμα να ζοριστούν από τους Δραμινούς, εντούτοις κατάφεραν τελικά να πάρουν το τρίποντο. Έφτασαν έτσι τους 43 βαθμούς και έσπασαν το δικό τους ρεκόρ συγκομιδής (42, το 2005-06) κι ενώ ακόμα απομένουν έξι αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της περιόδου!

Ο Ατρόμητος ήταν αγνώριστος στο πρώτο εικοσάλεπτο και μάλιστα στάθηκε και τυχερός που στις δύο φάσεις που δημιούργησε η Δόξα, δεν παραβιάστηκε η εστία του. Ο Κοβάσεβιτς απείλησε μόλις στο 2’ με το σουτ του να καταλήγει ελάχιστα άουτ, ενώ την κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 17’ απέκρουσε ενστικτωδώς ο Ράντμαν. Η μοναδική καλή στιγμή των Περιστεριωτών στο ξεκίνημα του αγώνα ήρθε στο 12’, όταν ο Σφακιανάκης επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή και είδε τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Μετά το 20’ κι αφού πρώτα οι φωνές του Γιώργου Δώνη έκαναν αντίλαλο στο άδειο Καυτανζόγλειο, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές. Ευκαιρίες μπορεί να μην έφτιαξαν, ωστόσο είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τα αβίαστα λάθη. Και στην πρώτη φορά που η μπάλα έφτασε με αξιώσεις στα πόδια του Μήτρογλου, ήρθε και το γκολ. Στο 40’, λοιπόν, ο Μπρίτο «έσπασε» με εξαιρετική ασίστ το οφσάιντ και ο «Μητρογκόλ» νίκησε τον Σέρεμετ, που ακούμπησε μεν τη μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να της αλλάξει την πορεία τόσο, ώστε να μην τη δει να καταλήγει στα δίχτυα του.

Δεν στοίχισε η αστοχία του Μήτρογλου

Αναγκασμένη πλέον να βγει μπροστά για να φτάσει στην ισοφάριση, η Δόξα μπήκε με πολλή διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μάκης Κατσαβάκης έριξε στη μάχη τον Ουέλινγκτον κι ο τελευταίος έδωσε ενέργεια στους Μαυραετούς, που πάντως δυσκολεύονταν να φτάσουν στην περιοχή του Ράντμαν. Οσες φορές τα κατάφεραν, βέβαια, κοψοχόλιασαν τον Δώνη και τον Ράντμαν. Ένα σουτ του Ουέλινγκτον ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Οικονόμου, ενώ σε μια από τις πιο ωραίες φάσεις του αγώνα, ο Κυβελίδης έπαιξε το «ένα- δύο» με τον Βραζιλιάνο, έπιασε πλασέ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ράντμαν.

Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Ατρόμητος θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς αν μετά την ασίστ του Επστάιν, ο Μήτρογλου δεν αστοχούσε κι ενώ ήταν μόνος με τον Σέρεμετ. Ο υψηλόσωμος επιθετικός επέδειξε πρωτοφανή (για τα δικά του δεδομένα και την κλάση του) αστοχία και στο 76’. Από λάθος του Αγτζίδη, η μπάλα έφτασε στα πόδια του. Είχε όλο τον χρόνο να κατεβάσει τη μπάλα και να πλασάρει χωρίς πίεση, αλλά για δεύτερη φορά σημάδεψε λανθασμένα με αποτέλεσμα να απορήσει ακόμα κι ο ίδιος με τον εαυτό του…

Οσο περνούσε η ώρα, τόσο αυξανόταν η κούραση των Δραμινών και τόσο διευκολυνόταν το έργο των Περιστεριωτών. Χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, ο Ατρόμητος κράτησε μέχρι τέλους το 1-0, πανηγύρισε την πέμπτη διαδοχική του νίκη και δεύτερη επί της Δόξας μέσα σε τέσσερις μέρες και πέρασε μόνος τρίτος στη βαθμολογία. Ο στόχος της ομάδας του Δώνη επιτεύχθηκε, έστω και με δυσκολία και πλέον η πόρτας της εισόδου στην πεντάδα, άνοιξε διάπλατα. Αυτή της παραμονής στην κατηγορία, αντίθετα, φαίνεται πως έκλεισε οριστικά για τη Δόξα που αν μη τι άλλο, αν πέσει, θα πέσει με ψηλά το κεφάλι!

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Δόξα Δράμας-Ατρόμητος



Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved