«Μαθημένος στις μάχες ο Εργοτέλης». Ισχύει...!

«Μαθημένος στις μάχες ο Εργοτέλης». Ισχύει...!

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό, ο Νίκος Καραγεωργίου δήλωσε ότι ο Εργοτέλης είναι μαθημένος στις μάχες. Η αλήθεια είναι ότι οι Κρητικοί έχουν την... τεχνογνωσία για το πώς σώζεται μια κατηγορία.

Επίσης αλήθεια, βέβαια, είναι ότι τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται σε πολύ δεινή θέση και ότι ο αγώνας του Σαββάτου με την Κέρκυρα είναι κάτι σαν πρόωρος τελικός, όπως συνηθίζεται να λέγεται και να γράφεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Εργοτέλης έχει βρεθεί δις στο πρόσφατο παρελθόν σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις πέτυχε τελικά τον στόχο του και παρέμεινε στη Super League.

Τη σεζόν 2009-10, οι Ηρακλειώτες ένιωθαν σχετικά άνετοι μετά το πέρας της 24ης αγωνιστικής (την ίδια εποχή με τώρα δηλαδή) καθώς απείχαν πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Ενα ξαφνικό μπλακ άουτ, ωστόσο, τους έφερε προ δυσάρεστου απροόπτου. Μία εντός έδρας ισοπαλία με τον Ατρόμητο και οι διαδοχικές ήττες από ΑΕΛ, Ηρακλή είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της διαφοράς από τη σωτηρία στους 2 βαθμούς.

Το ξέσπασμα του Απόστολου Παπουτσάκη (από τα πιο έντονα επί προεδρίας του στον Εργοτέλη, αν όχι το πιο έντονο) μετά το στραπάτσο από το «Γηραιό» στο Παγκρήτιο, είχε αποτέλεσμα. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν της Καβάλας εκτός έδρας, έκαναν σημαντικό βήμα παραμονής και με την εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα την 29η αγωνιστική, ανανέωσαν το ραντεβού τους με τις υπόλοιπες ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας.

Το μεγαλύτερο «τεστ», ωστόσο, ο Εργοτέλης το είχε δώσει την αγωνιστική περίοδο 2007-08. Και το ότι σώθηκε τότε, ισοδυναμεί με ποδοσφαιρικό άθλο... Μετά το πέρας της 22ης αγωνιστικής και την ήττα από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου βρισκόταν καθηλωμένη στην τελευταία θέση του πίνακα έχοντας μόλις 14 βαθμούς και απόσταση επτά ολόκληρων πόντων από τον Λεβαδειακό που σωζόταν.

Κανείς δεν έδινε ελπίδες στον τότε άπειρο Εργοτέλη των μόλις δύο νικών σε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Κι όμως, στο Ηράκλειο το πίστευαν, το πάλεψαν και δικαιώθηκαν. Η αρχή έγινε με νίκη επί του ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο. Η συνέχεια δόθηκε με ισοπαλία στην Τρίπολη και «1» επί της Βέροιας στην Κρήτη.

Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα, ωστόσο, επιτεύχθηκε στο Περιστέρι την 26η αγωνιστική. Ο Εργοτέλης επικράτησε 2-1 του Ατρομήτου, του μετέφερε το άγχος της παραμονής και συγχρόνως πήρε αβαντάζ, κυρίως ψυχολογικό. Επειτα από μια νίκη επί του Λεβαδειακού και δύο ήττες από ΑΕΚ και Λάρισα, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν να παίζουν τους κόπους μίας σεζόν κόντρα στην παντελώς αδιάφορη Ξάνθη και σε γνώριμο έδαφος, την ίδια ώρα που ο Ατρόμητος έδινε τον δικό του υπέρ πάντων αγώνα στη Νέα Σμύρνη.

Ο Εργοτέλης επικράτησε της Ξάνθης (η φωτό από το εν λόγω παιχνίδι), οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν αλλά δεν άντεξαν και ηττήθηκαν 2-1 από τον Πανιώνιο και οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Οι Κρητικοί των μόλις 14 βαθμών την 22η αγωνιστική τερμάτισαν τελικά με 30, ενώ ο Ατρόμητος των 25 βαθμών (πλεονέκτημα έντεκα ολόκληρων πόντων!) αποχαιρέτισε την κατηγορία σταματώντας στους 29... Μάθημα του ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται.



Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved