Τα «μαντρώματα» του Πανόπουλου στην Ξάνθη!

Τα «μαντρώματα» του Πανόπουλου στην Ξάνθη!

Παλιές συνήθειες θυμήθηκε ο Χρήστος Πανόπουλος στην Ξάνθη. Ο μεγαλομέτοχος της Skoda «μαντρώνει» τους ποδοσφαιριστές στα Πηγάδια, σε μια προσπάθεια να βάλει «φρένο» στον αγωνιστικό κατήφορο της ομάδας. Οι παλιοί σειρές δεν έπεσαν από τα σύννεφα, και οι κανούργιες έμειναν... κάγκελο! Το σίγουρο είναι πως το σκληρό μέτρο, δεν εφαρμόζεται για πρώτη φορά.

Γυρίζοντας το ρολόι του χρόνου πίσω, εντοπίσαμε το παρθενικό «μάντρωμα» τον Ιανουάριο του 2003. Μετά την εντός έδρας ήττα (2-1) από τον Ακράτητο, ο Πανόπουλος εισέβαλε στα αποδυτήρια και… περιποιήθηκε τους παίκτες. Πρόστιμο και μόνιμη παραμονή στο αθλητικό κέντρο για μία νέα προετοιμασία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο τότε τεχνικός της ομάδας Νίκος Καραγεωργίου δεν πίστευε στα μάτια του και στα αυτιά του. Απλά κοιτούσε. Εδώ που τα λέμε, τι άλλο να έκανε ο άνθρωπος; Αρχηγού παρόντος, παύσα αρχή παυσάτω! Και ο αρχηγός στην προκειμένη περίπτωση, έκρινε ασυγχώρητη την συγκεκριμένη ήττα…

Το μέτρο εφαρμόστηκε για δεύτερη φορά, μετά το φινάλε της σεζόν 2007-08. Η ήττα (2-1) από τον Ηρακλή την τελευταία αγωνιστική στα Πηγάδια, δεν αποδείχτηκε... ευκολοχώνευτη και έκατσε άσχημα στο στομάχι του μεγάλου αφεντικού. Αποτέλεσμα;

Οι παίκτες την πέρασαν για μία εβδομάδα εσώκλειστοι στο σαλέ και εν συνεχεία έφυγαν για καλοκαιρινές διακοπές.

Επόμενος σταθμός, ο Μάρτης του 2010. Μετά την κάκιστη εμφάνιση και ήττα(3-0) από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ο Πανόπουλος τράβηξε τον τελευταίο άσο από το μανίκι του προκειμένου να διατηρήσει την Ξάνθη στην κατηγορία. Με την σύμφωνη γνώμη του τότε τεχνικού Νίκου Κεχαγιά έκλεισε την ομάδα στο σαλέ για… συμμόρφωση, ενόψει των πέντε αγώνων που απέμεναν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Το μέτρο απέφερε καρπούς. Με απολογισμό τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, η Ξάνθη έριξε στο σακούλι τους απαιτούμενους βαθμούς και «κλείδωσε» την τελευταία αγωνιστική στο Καυτανζόγλειο την παραμονή της στην Super League.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, το έργο επαναλαμβάνεται μετά από την έκτη συνεχόμενη ήττα της Skoda στην Κέρκυρα. Μέχρι ωσότου η ομάδα καθαρίσει την… μπουγάδα της παραμονής και πείσει τον μεγαλομέτοχο για την αγωνιστική βελτίωση, το ποδοσφαιρικό τμήμα κόσμο θα ακούει και κόσμο δεν θα βλέπει!

Παρεμπιπτόντως, υπήρξε και μία σοβαρή σκέψη μαντρώματος κατά το παρελθόν από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, που έφαγε άκυρο από τον τότε τεχνικό της ομάδας Γιώργο Παράσχο.

Τον Νοέμβρη του 2010 ο δυσαρεστημένος από την εικόνα και τα αποτελέσματα Χρήστος Πανόπουλος, σκέφτηκε να προχωρήσει στο… μάντρωμα εφαρμόζοντας ήθη και έθιμα του παρελθόντος.

Ωστόσο, ο Παράσχος ήταν αντίθετος όχι μόνο στον περιορισμό στο σαλέ, αλλά και σε οτιδήποτε θα είχε τη μορφή λήψης μέτρων κατά των ποδοσφαιριστών, εξηγώντας στον ιδιοκτήτη πως κάτι τέτοιο θα χειροτέρευε αντί να καλυτερέψει την κατάσταση. Στο τέλος τον έπεισε και έτσι οι παίκτες εξακολούθησαν να χαίρονται την… ελευθερία τους!



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved