Ποκετίνο: «Δύο μεγάλοι προπονητές»

Ποκετίνο: «Δύο μεγάλοι προπονητές»

Το εγκώμιο των Ερνέστο Βαλβέρδε και Μανόλο Χιμένεθ έπλεξε με δηλώσεις του ο προπονητής της Εσπανιόλ, Μαουρίτσιο Ποκετίνο.

Ο Αργεντινός τεχνικός μίλησε στην εφημερίδα Sportday για τους δύο Ισπανούς συναδέλφους του και τους χαρακτήρισε μεγάλους προπονητές, ενώ μεταξύ άλλων δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εργαστεί στο μέλλον στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τι δήλωσε:

Για το αν θα εργαζόταν ποτέ στην Ελλάδα: «Ναι, γιατί όχι; Στην Ελλάδα παίζεται ελκυστικό ποδόσφαιρο, υπάρχουν μεγάλες ομάδες. Έχουμε δει προπονητές στην Ελλάδα, όπως ο Βαλβέρδε, ο Χιμένεθ, ο Κούπερ. Νομίζω ότι είναι από τα ελκυστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης».

Για τα τμήματα υποδομής της Εσπανιόλ: «Θεωρώ ότι έχουμε μία από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ισπανία. Πρέπει να πιστεύουμε στους νέους. Να έχουμε την υπομονή και την ικανότητα να στηρίξουμε τα νέα παιδιά, να καταλάβουμε ότι αναπτύσσονται, βελτιώνονται, ωριμάζουν, κάνουν λάθη. Είναι λογικό όταν είναι νέα».

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Ο Ερνέστο έκανε πολύ καλές σεζόν ως προπονητής της Εσπανιόλ. Παραλίγο να πάρουμε και το UEFA απέναντι στη Σεβίλλη. Έχει αφήσει το στίγμα του ως προπονητής, αλλά και ως παίκτης. Και στον Ολυμπιακό άφησε το στίγμα του την πρώτη σεζόν, πήρε το πρωτάθλημα και φέτος βαδίζει προς τον ίδιο δρόμο. Μακάρι να τα καταφέρει, να στεφθεί πάλι πρωταθλητής και να είναι επιτυχημένη και αυτή η θητεία του. Ο Ολυμπιακός είχε καλές αναμνήσεις από την πρώτη θητεία του, γι' αυτό όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά απευθύνθηκε ξανά σ' αυτόν. Τον σέβομαι, είναι μεγάλος προπονητής και επαγγελματίας».

Για τον Μανόλο Χιμένεθ: «Έκανε πολύ καλές σεζόν στη Σεβίλλη, είναι πολύ μεγάλος τεχνικός. Είναι νεαρός προπονητής με μεγάλο παρόν και μεγαλύτερο μέλλον. Είναι κρίμα για το ισπανικό πρωτάθλημα που δεν είναι σ' αυτό, αλλά είναι τύχη για το ελληνικό που τον έχει».

Για τον Άλμπερτ Ριέρα: «Είναι παίκτης που μπορεί να ανατρέψει τις ισορροπίες από τα άκρα».

Για τον Μόισες Ουρτάδο: «Μπορώ να πω μόνο καλά λόγια για τον Μοϊσές. Είναι ένας παίκτης που έχει βοηθήσει πολύ την Εσπανιόλ. Τον βοήθησαν οι καλές σεζόν του για να πάει σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός. Το άξιζε. Ελπίζω οι τραυματισμοί αυτοί να πάψουν να τον συντροφεύουν για να δείξει την αξία του. Έπαιζε με συνέπεια. Δεν είχε τραυματισμούς. Μερικές φορές υπάρχουν ατυχίες που δεν σ' αφήνουν να δείξεις αυτό που μπορείς, αλλά σίγουρα δεν θα έχει πρόβλημα στο μέλλον. Θα επιστρέψει και θα δείξει την αξία του. Είναι μεγάλος παίκτης».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved