Αμπντούν: «Να δώσουμε και άλλες χαρές στον κόσμο!»

Αμπντούν: «Να δώσουμε και άλλες χαρές στον κόσμο!»

Την επιθυμία του να συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού και να ακούει το χειροκρότημα του κόσμου εξέφρασε ο Τζαμέλ Αμπντούν, τονίζοντας πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε να του δίνουν συνέχεια χαρές.

«Εύχομαι να συνεχίσουν να με χειροκροτούν οι οπαδοί μας. Και εμείς να τους δώσουμε κι άλλες χαρές», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Αλγερινού μέσου των «ερυθρόλευκων» μιλώντας στον «NovaΣΠΟΡ FM 94.6», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αγωνιστική του μεταμόρφωση, στη μάχη του πρωταθλήματος, στο Europa League, αλλά και στο ερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον… Σάββα Θεοδωρίδη!

Αναλυτικά όσα  είπε ο Τζαμέλ Αμπντούν:

-Είχες υποσχεθεί ότι θα δούμε τον αληθινό Αμπντούν μετά τη διακοπή. Ποια ήταν τα «κλειδιά» της μεταμόρφωσης;

«Δεν υπάρχουν "κλειδιά". Υπάρχει μόνο πολλή και σκληρή δουλειά. Επίσης, ένας προπονητής που με περιβάλλει με εμπιστοσύνη, δεδομένου ότι μου έδινε χρόνο συμμετοχής κι όταν δεν ήμουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είχα και μία πολύ χρήσιμη συζήτηση με τον πρόεδρο. Έχασα το βασικό μέρος της προετοιμασίας του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι κι έπρεπε να δουλέψω σκληρά και σοβαρά για να καλύψω το χαμένο έδαφος. Η ομάδα μου είναι μεγάλη και απαιτητική, έχει όμως και οικογενειακό κλίμα. Είναι σα δεύτερη οικογένεια για μας τους παίκτες και όλοι προσπαθούμε να ιδρώνουμε τη φανέλα».

-Υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που σε βοήθησαν σε αυτό το δύσκολο διάστημα;

«Φυσικά. Κατ' αρχάς ο Ρος (σ.σ: ο Ποθάνκο), ο γυμναστής. Δούλεψε μαζί μου και με βοήθησε αρκετά να φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο. Επιπλέον, ο Φρανσουά Μοντέστο και ο Ραφίκ Τζεμπούρ με στήριξαν πολύ και υπάρχει κι ο κύριος Σάββας (σ.σ: Θεοδωρίδης) που ήταν κοντά μου. Εξυπακούεται ότι οφείλω την τωρινή μου κατάσταση, όπως είπα πιο πριν, και στον κόουτς, καθώς και σε όλα τα παιδιά μέσα στην ομάδα».

-Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον στο +4 από τον Παναθηναϊκό. Δίκαιη εξέλιξη; Γιατί είστε πια στην κορυφή;

«Η αυτονόητη εξήγηση είναι πως κερδίζουμε πιο πολλά ματς σε σχέση με τον αντίπαλό μας. Εντάξει, ειλικρινά τώρα, είμαστε σοβαροί και αξίζουμε να είμαστε πρώτοι, ωστόσο πρέπει να διατηρήσουμε μέχρι τέλους αυτά τα στοιχεία. Έχουμε ποιότητα σαν ομάδα, μαχόμαστε σε κάθε αναμέτρηση σκληρά και τα αποτελέσματα έρχονται».

-Ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ποιον παίκτη του θεωρείς πιο επικίνδυνο;

«Τέτοιος έχει αποδειχθεί στην τρέχουσα σεζόν ο Σεμπαστιάν Λέτο, αλλά ως γνωστόν είναι τραυματίας και θα απουσιάσει. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς καλούς παίκτες, όπως ο Βραζιλιάνος ο Κλέιτον για παράδειγμα, μα εμείς θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε ανώτεροι. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, αλλά βέβαια δεν τον φοβόμαστε».

-Λες, λοιπόν, ότι ο τίτλος δεν έχει κριθεί ακόμα...

«Ναι. Απομένουν έξι αγωνιστικές ακόμα και θα ησυχάσουμε μόνο όταν θα είμαστε πια και μαθηματικά πρωταθλητές. Πάμε να πάρουμε το μάξιμουμ των 18 βαθμών. Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε. Είναι νωρίς για πανηγυρισμούς».

-Σχετικά με τον χθεσινό αγώνα με τον Άρη; Ήσουν ο MVP της αναμέτρησης...

«Πήγε καλά, θα μπορούσαμε μάλιστα να είχαμε σημειώσει και περισσότερα τέρματα. Είχαμε την απαραίτητη "πείνα" για να φτάσουμε στη νίκη και κρίνω καθ' όλα δίκαιο αυτό το 3-0».

-Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε μετά το τέλος του παιχνιδιού με κολακευτικά λόγια για την απόδοσή σου...

«Αλήθεια; Είναι πολύ ευχάριστο, αλλά πάνω απ' όλα είναι η ομάδα. Χωρίς την καλή δουλειά των συμπαικτών μου, δεν θα φαινόμουν τόσο ούτε εγώ. Περνάω θαυμάσια εδώ με την οικογένειά μου και αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Ελπίζω να παραμείνω για αρκετά χρόνια μέλος αυτού του συλλόγου».

-Έγινε κάτι στη φάση του πέναλτι με τον Χολέμπας;

«Τίποτα απολύτως. Εγώ το κέρδισα, αλλά από τη στιγμή που η απόφαση του κόουτς ήταν να αναλάβει την εκτέλεση ο Χοσέ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

-Πρώτα απ' όλα τα υπόλοιπα, την Πέμπτη υπάρχει η ρεβάνς με τη Μέταλιστ. Τι βλέπεις;

«Παίζουμε σε τριπλό ταμπλό και θέλουμε να προχωρήσουμε παντού. Είναι ευχάριστο που θα έχουμε τώρα τον κόσμο μαζί μας απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι οι Ουκρανοί. Η πρόκληση να αγωνιστούμε στην προημιτελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης είναι πολύ μεγάλη για να την αφήσουμε να πάει χαμένη».

-Θεωρείς την ομάδα από το Χάρκοβο πιο επικίνδυνη από τη Ρούμπιν Καζάν, την οποία αποκλείσατε στον προηγούμενο γύρο;

«Οι Ρώσοι ήταν επίσης πολύ καλοί, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά σχετικά με τις αντιπάλους μας. Όταν αντιμετωπίσαμε τη Ρούμπιν, αυτή δεν είχε ξεκινήσει ακόμα τις υποχρεώσεις της στο ρωσικό πρωτάθλημα, κάτι που δεν ισχύει τώρα με τη Μέταλιστ. Βρίσκεται σε μεγαλύτερο στάδιο ετοιμότητας κι επιπλέον οι παίκτες της είναι πολύ επικίνδυνοι με την μπάλα στα πόδια. Καλό είναι το 1-0 που πήραμε εκτός έδρας, έχουμε όμως ακόμα μπροστά μας πολλή δουλειά.».

-Τζαμέλ, δικός σου ο επίλογος...

«Εύχομαι να... συνεχίσουν να με χειροκροτούν, όπως χθες, κι εμείς οι παίκτες του Ολυμπιακού να τους δώσουμε κι άλλες χαρές, με την κατάκτηση τίτλων».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved