«Η πολυμετοχικότητα έκανε κακό»

«Η πολυμετοχικότητα έκανε κακό»

Στην εκτίμηση ότι η πολυμετοχικότητα αντί να κάνει καλό στον Παναθηναϊκό έκανε κακό προχώρησε ο Γιάννης Γκούμας με δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3.

O παλαίμαχος παίκτης του «τριφυλλιού» προέβλεψε παράλληλα πως τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποιος υπεύθυνος να αναλάβει τον σύλλογο και να πλαισιώσει την ομάδα με ανθρώπους που την αγαπάνε.

«Εγιναν πολλά λάθη, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι η πολυμετοχικότητα δεν βοήθησε την ομάδα, αντί για καλό έκανε κακό, φάνηκαν τα λάθη από την αρχή της σεζόν, με αποτέλεσμα να βρεθεί η ομάδα τώρα σ’ αυτή την κατάσταση. Και αν δεν βρεθεί λύση θα πάμε σε χειρότερα. Αν δεν αναλάβει κάποιος υπεύθυνος που να καταλαβαίνει ότι αναλαμβάνει έναν σύλλογο που είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα και να πλαισιωθεί με ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα και να την πονάνε, θα βρεθεί σε δυσκολότερη θέση», είπε χαρακτηριστικά.

O Γιάννης Γκούμας αναφέρθηκε ακόμα στο ντέρμπι των «αιωνίων» και είπε πως ο Ολυμπιακός έχει ψυχολογικό αβαντάζ λόγω της βαθμολογικής διαφοράς, αλλά αυτό μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Εφερε μάλιστα ως παράδειγμα για να ενισχύσει το επιχείρημά του το γεγονός ότι την περυσινή χρονιά ήταν ο Ολυμπιακός που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και όμως κέρδισε μέσα στο ΟΑΚΑ.

«Ο Ολυμπιακός έχει το ψυχολογικό αβαντάζ  λόγω των 7 βαθμών, ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Καραϊσκάκη με σκοπό τη νίκη γιατί ξέρει ότι αν δεν κερδίσει, σε μεγάλο ποσοστό θα χαθεί το πρωτάθλημα. Το πρώτο του μέλημα είναι να φυλάξει το μηδέν στην άμυνά του και από εκεί και πέρα με κάποιες αντεπιθέσεις να βρει τον Σισέ και να πάρει τη νίκη που θα τον κρατήσει ζωντανό στην υπόθεση - τίτλος. Οι απουσίες σίγουρα θα επηρεάσουν τον Παναθηναϊκό αλλά όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός πρέπει να διαθέτεις τέτοιο ρόστερ, ώστε να αντικαθιστώνται οι απόντες με ανάλογους παίκτες για να μην φαίνεται η απώλεια. Ο Παναθηναϊκός έχει βάθος πάγκου και μπορεί να αντεπεξέλθει στις συνθήκες του αγώνα. Σίγουρα το πάθος στο γήπεδο θα δεσπόζει, η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες.  Eνα ντέρμπι είναι ένα ντέρμπι. Προγνωστικά δεν χωράνε. Είτε έχει ψυχολογικό αβαντάζ ο Ολυμπιακός, είτε ο Παναθηναϊκός, όπως πέρσι που ήταν μπροστά και ο Ολυμπιακός ήρθε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά κέρδισε το παιχνίδι. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν μπορείς να πεις ότι λόγω της διαφοράς που έχει ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα. Είναι πώς θα «κάτσει» το παιχνίδι, σε ποια μέρα θα βρεθούν τα ατού της κάθε ομάδας, μια απλή κίνηση μπορεί να κρίνει το ματς».

Είπε ακόμα πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια για χάσει το παιχνίδι γιατί θα απωλέσει οριστικά τον τίτλο και γι’ αυτό εκτίμησε ότι θα παίξει με σφιχτό κέντρο και άμυνα και θα προσπαθήσει με αντεπιθέσεις να βάλει το γκολ που θα του δώσει τη νίκη.

«Κατά τη γνώμη μου, θα παίξει με σφιχτό κέντρο, θα δέσει την άμυνά του για να μην δεχθεί γκολ και από εκεί και πέρα με τους γρήγορους επιθετικούς, ιδιαίτερα με τον Σισέ θα εκμεταλλευτεί κάποια αντεπίθεση για να πάρει το παιχνίδι.  Ετσι πιστεύω ότι θα παίξει ο Φερέιρα για να πάρει τον έλεγχο του κέντρου και από εκεί και πέρα θα κοιτάξει να δημιουργήσει ευκαιρίες - γιατί πιστεύω ότι θα δημιουργήσει ευκαιρίες -  να βάλει το γκολ και να πάρει τη νίκη».

Αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να μην πηγαίνει στο γήπεδο να παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό και είπε πως τώρα που έφυγαν κάποιοι άνθρωποι από την ομάδα, θα αρχίσει να πηγαίνει ξανά.

«Κάποιοι κάνουν αυτό που θέλουν χωρίς να κοιτάζουν το συλλογικό όφελος και με βρίσκουν αντίθετο με αυτή την ιστορία γι’ αυτό και δεν ήθελα να πάω στο γήπεδο. Με την ΑΕΚ, όμως, μόλις έφυγαν κάποια άτομα που έκαναν κακό στην ομάδα, πήγα στο γήπεδο και από εδώ και πέρα που έφυγαν αυτά τα άτομα που μόνο κακό έκαναν στην ομάδα, θα πηγαίνω στο γήπεδο. Δεν θέλω να πω ονόματα, ο κόσμος ξέρει, είναι έξυπνος και καταλαβαίνει».

Σε ερώτηση τέλος για το αν θα επέστρεφε ο ίδιος στον Παναθηναϊκό, είπε πως είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση του γίνει, γιατί αγαπάει την ομάδα και θέλει να την υπηρετήσει.

«Ο Γκούμας έχει αποδείξει ότι όλα αυτά τα χρόνια αν αγαπάει την ομάδα. Από εκεί και πέρα, αν νομίζουν οι υπεύθυνοι ότι μπορώ να βοηθήσω, είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω. Ξέρω τα αποδυτήρια, έχω καλές σχέσεις, αν νομίζουν ότι έχω αυτά τα προσόντα, πολύ ευχαρίστως. Είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση, αγαπάω την ομάδα, την πονάω, μπορώ να βοηθήσω, σε όποιο πόστο μου ζητηθεί».

«Η πολυμετοχικότητα έκανε κακό»



Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved