Μαρκάνο: «Τρομερό αυτό που έχουμε πετύχει…»

Μαρκάνο: «Τρομερό αυτό που έχουμε πετύχει…»

Στο γεγονός πως… μπαινοβγαίνουν ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού χωρίς να αλλοιώνεται η αγωνιστική του εικόνα στάθηκε ο Ιβάν Μαρκάνο, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μηδέν «ερυθρόλευκο» παθητικό στους τελευταίους δέκα αγώνες, αλλά και στη ρεβάνς με τη Μέταλιστ.

«Ξεκινήσαμε δυνατά με τον Άρη, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες τις οποίες δεν κάναμε γκολ όμως ανοίξαμε νωρίς το σκορ κάναμε το 2-0 και διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος παίξαμε πολύ καλά. Ναι, μετά το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου και το γεγονός ότι είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο, είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε ένα πιο συντηρητικό παιχνίδι. Η ιδέα του παιχνιδιού μας ήταν να τρέχει η μπάλα πολύ και όχι εμείς. Προσπαθήσαμε αρκετά και στο δεύτερο μέρος, μας έβγαλαν κάποιες αντεπιθέσεις όμως είναι αλήθεια ότι είχαμε στο μυαλό μας ένα πιο ήρεμο παιχνίδι στο δεύτερο σαραντεπεντάλεπτο για να μην επιφορτιστούμε με επιπλέον κούραση», τόνισε αρχικά ο αμυντικός των πρωταθλητών για την αναμέτρηση με τους «κίτρινους», συμπληρώνοντας για το «μυστικό» της φετινής πορείας του Ολυμπιακού:

«Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να έχει ένα τόσο βαθύ και ποιοτικό ρόστερ. Αλλάζουν τρεις τέσσερις παίκτες σε κάθε αγώνα και δεν φαίνεται καμία διαφορά στο παιχνίδι μας. Το θεωρώ πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έρχονται παίκτες από τον πάγκο και να ανταποκρίνονται έτσι όπως κάνουμε εμείς. Όταν έχεις τρεις διοργανώσεις και πρέπει να ανταποκριθείς και στις τρεις πρέπει να έχεις πολλές λύσεις. Η κούραση είναι κάτι που πρέπει να το διαχειριστούμε και όταν υπάρχουν πολλές επιλογές αυτό το πετυχαίνουμε. Όλοι όσοι επιλέγονται να παίξουν δίνουν τα πάντα και αυτό είναι θετικό για την ομάδα».
 
Για την ιδιαίτερη… σχέση που έχει αναπτύξει με τα αντίπαλα δίχτυα: «Ποτέ δεν έχω παίξει ως επιθετικός στην καριέρα μου (σ.σ. γέλια). Πάντα έβαζα γκολ όμως. Προσπαθώ να είμαι στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι».

Για τον κόσμο και το μέλλον του στο λιμάνι: «Το χειροκρότημα του κόσμου είναι πολύ σημαντικό για μένα. Είμαι δανεικός εδώ και αποτελώ ενεργό μέλος της ομάδας, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Ο κόσμος με εμψυχώνει και με βοηθάει πολύ. Δεν σκέφτομαι ακόμα το μέλλον. Αυτό που έχω στο μυαλό μου τώρα είναι να τελειώσουμε καλά σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League και μετά θα τα δούμε όλα».
 
Για τη ρεβάνς με τη Μέταλιστ: «Έρχεται ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Μέταλιστ. Είδαμε στο πρώτο ματς ότι έπαιξαν πολύ καλά. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε δυνατοί στην άμυνα, όπως ήμασταν και στην Ουκρανία. Στην έδρα τους χάσαμε πολλές μπάλες όταν βγαίναμε μπροστά και πρέπει να το προσέξουμε αυτό»

Για το μηδέν παθητικό στους τελευταίους αγώνες: «Είναι γεγονός ότι όταν δεν δέχεσαι γκολ, έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις τα παιχνίδια. Είναι τρομερό αυτό που έχουμε πετύχει. Δέκα αγώνες σε πολλά γήπεδα δίχως να δεχτούμε κάποιο τέρμα είναι τρομερό. Η άμυνα τα πάει καλά, όλη η ομάδα αμύνεται καλά και παίζει όπως πρέπει. Κερδίζει η ομάδα. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Σε κάθε αγώνα πρέπει να κάνουμε φάσεις, να σκοράρουμε και να κερδίζουμε. Αν συνεχίσουμε έτσι, δύσκολα θα λαθέψουμε για να χάσουμε βαθμό ή βαθμούς».



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved