Ο... μετρ του rotation, Βαλβέρδε και οι δύο «τελικοί»

Ο... μετρ του rotation, Βαλβέρδε και οι δύο «τελικοί»

Ο φετινός Ολυμπιακός έχει μάθει να «προσγειώνεται» στο… άψε σβήσε, καθώς μετά από κάθε σπουδαία νίκη που κατακτά, υποχρεώνεται να σκύψει ξανά το κεφάλι ενόψει της επόμενης δύσκολης αναμέτρησης, είτε εντός, είτε εκτός συνόρων.

Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκεται και πάλι ο Ολυμπιακός, καθώς η άνετη νίκη (3-0) επί του Άρη - η οποία σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ έφερε τους «ερυθρόλευκους» στο +4 στην βαθμολογία - γέμισε άπαντες στο «στρατόπεδο» των πρωταθλητών με ικανοποίηση, μπήκε ωστόσο, ήδη στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Και πώς να γίνει αλλιώς, όταν ακολουθεί σε τρεις μέρες (15/03, 22:05) η ρεβάνς με τη Μέταλιστ, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Europa League, αλλά και το «καυτό» ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο ενδεχομένως να «κλειδώσει» το τίτλο για μία ακόμα χρονιά στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Τα… κεφάλια μέσα, λοιπόν, στου Ρέντη ενόψει των δύο κρίσιμων και καθοριστικών αναμετρήσεων και μάλιστα, σε διάστημα τριών ημερών (!), με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να γνωρίζει πρώτος απ’ όλους ότι δεν θέλει και πολύ για να χαθεί η αυτοσυγκέντρωση εξαιτίας των αλλεπάλληλων επιτυχιών του Ολυμπιακού.

Ο 48χρονος Ισπανός τεχνικός ωστόσο, στον οποίο άπαντες βγάζουν πλέον το… καπέλο για τον τρόπο, με τον οποίο έχει διαχειριστεί το ρόστερ του Ολυμπιακού όλες αυτές τις «καυτές» εβδομάδες με τα διαδοχικά δύσκολα παιχνίδια εντός κι εκτός Ελλάδας, δείχνει να ξέρει πώς να κρατήσει αφενός «φρέσκους» κι αφετέρου σ’ εγρήγορση τους παίκτες του!

Ο Βαλβέρδε επιβράβευσε τους ποδοσφαιριστές του με ρεπό-έκπληξη σήμερα, Δευτέρα (12/03) προκειμένου να «γεμίσουν τις μπαταρίες» τους ενόψει Μέταλιστ και Παναθηναϊκού, ενώ μεγάλη σημασία έχουν και όλα όσα είπε μετά το τέλος του ματς με τον Άρη δικαιολογώντας τους για το ότι… χαμήλωσαν στροφές στο β’ ημίχρονο.

Ο «Txingurri» έδειξε με την δημόσια τοποθέτησή του ότι καταλαβαίνει απόλυτα τους παίκτες του, αλλά κι ότι εκτιμά τις προσπάθειές τους όλο αυτό το διάστημα, στο οποίο ο Ολυμπιακός έμεινε «όρθιος» και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει… Κι αυτή η στάση του Βαλβέρδε έχει συζητηθεί στου Ρέντη, καθώς όλοι οι παίκτες εκτιμούν την κίνηση του προπονητή τους να σηκώσει… ασπίδα προστασίας.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε περιμένει αύριο, Τρίτη (13/03) τους παίκτες του στο προπονητήριο του Ρέντη, ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» για τα ματς με Μέταλιστ και Παναθηναϊκό, αν και ο Ισπανός αυτή τη στιγμή ουσιαστικά «βλέπει» μπροστά του μόνο τους Ουκρανούς και το ματς της προσεχούς Πέμπτης!

«Θα πρέπει να μπούμε μέσα με τη Μέταλιστ έχοντας στο μυαλό μας ότι το παιχνίδι είναι 0-0 και όχι ότι έχουμε προβάδισμα…» έλεγε στους παίκτες του ο Ερνέστο Βαλβέρδε, λόγια που είναι… καρμπόν με όσα έλεγε πριν τη ρεβάνς με τη Ρούμπιν Καζάν.

Η διατήρηση του μηδέν στα μετόπισθεν αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον προπονητή του Ολυμπιακού, καθώς θεωρεί ότι αργά ή γρήγορα - έχοντας και την βοήθεια από την εξέδρα - η ομάδα του θα καταφέρει να πετύχει ένα γκολ… Οπότε αν ο Ολυμπιακός κατορθώσει να επιβεβαιώσει για μία ακόμα φορά ότι διαθέτει την κορυφαία άμυνα στην Ευρώπη και κρατήσει ανέπαφη την εστία του για 11ο σερί ματς (!), όλα θα είναι πιο εύκολα όσον αφορά στην πρόκριση… Με δεδομένο, άλλωστε, το 0-1 της Ουκρανίας, αν η Μέταλιστ δεν σκοράρει στο Φάληρο, οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι στην κληρωτίδα των προημιτελικών του Europa League ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα…

Όσον αφορά στα πλάνα του τεχνικού ηγέτη των πρωταθλητών Ελλάδας για την αναμέτρηση με τη Μέταλιστ, αυτά λογικά θ’ αρχίσουν να διαφαίνονται από αύριο, Τρίτη (13/03)…

Σύμφωνα με την διαχείριση του έμψυχου δυναμικού και το rotation που έχει κάνει ο Βαλβέρδε, στο ματς της προσεχούς Πέμπτης ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει πέντε ή έξι «φρέσκα» πρόσωπα στην ενδεκάδα του!

Ο λόγος για τους Τζεμπούρ, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Φουστέρ και Ορμπάιθ, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό κόντρα στον Άρη παίρνοντας σημαντικές… ανάσες ενόψει της δύσκολης συνέχειας, αλλά και τον Τοροσίδη, ο οποίος πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 80ο λεπτό και τον Μανιάτη, ο οποίος μπήκε στο 62’. Αρκετά «φρέσκοι» μπορούν να θεωρηθούν και οι Καζίμ Ρίτσαρντς και Φετφατζίδης, οι οποίοι με τον Άρη έπαιξαν μόλις 18’ και 10’ αντίστοιχα και σίγουρα υπολογίζονται από τον Βαλβέρδε ενόψει Μέταλιστ και Παναθηναϊκού

Ο 48χρονος Ίβηρας προπονητής έχει – σε πολύ μεγάλο βαθμό – κατασταλάξει στην ενδεκάδα, την οποία θα παρατάξει κόντρα στην ομάδα από το παγωμένο Χάρκοβο. Το είπε ο ίδιος, άλλωστε, μετά το ματς με τους Θεσσαλονικείς… Ο Βαλβέρδε έχει βάλει κάτω… μολύβι και χαρτί και πραγματοποιεί «επιστημονικό» rotation, το οποίο θα ζήλευαν ακόμα και οι μεγαλύτεροι προπονητές στον κόσμο! Ο Ισπανός τεχνικός έχει κερδίσει πολλούς πόντους έτσι όπως διατηρεί την φρεσκάδα στον – τρομερά καταπονημένο από τα συνεχή δύσκολα παιχνίδια – Ολυμπιακό! Η διαχείριση, όμως, την οποία έχει κάνει φέτος στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού, είναι σεμιναριακού επιπέδου και αυτό δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί από κανέναν! Και οι πρώτοι που… βγάζουν το καπέλο στον Βαλβέρδε είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας!..

Σύμφωνα με τη… λογική, ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης (15/03, 22:05) θα έχει τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια του, με τους Τοροσίδη και Χολέμπας ν’ αγωνίζονται στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής των πρωταθλητών Ελλάδας. Το δίδυμο των στόπερ – ελλείψει Μέλμπεργκ λόγω καρτών – θα συνθέσουν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μαρκάνο, ενώ την τριπλέτα στον άξονα της μεσαίας γραμμής θ’ αποτελούν οι Ορμπάιθ, Μανιάτης και Ιμπαγάσα. Εδώ είναι ίσως το μοναδικό ερωτηματικό, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε ίσως τελικά επιλέξει τον Μακούν αντί του Ιμπαγάσα κρατώντας τον Αργεντίνο «μαέστρο» του ακόμα πιο ξεκούραστο ενόψει τους «τελικού» του πρωταθλήματος, την Κυριακή στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό

Στις δύο «πτέρυγες» θα βρεθούν οι Φουστέρ και Μιραλάς, ενώ «αιχμή του δόρατος» θα είναι ο Τζεμπούρ.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, όπως προαναφέραμε, αποτελούν τη… λογική ενδεκάδα για τον τεχνικό του Ολυμπιακού. Κανείς ωστόσο, δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχει ο Βαλβέρδε κάποια… κρυμμένα χαρτιά στο μανίκι του σε μία προσπάθεια αιφνιδιασμού των αντιπάλων του. Ίδωμεν…



Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved