Κωστένογλου: «Δεν άξιζε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα του 2008»

Κωστένογλου: «Δεν άξιζε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα του 2008»

Ο Νίκος Κωστένογλου με δηλώσεις του στη NOVA εμφανίστηκε ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έκανε ένσταση το 2008 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Φαίνεται πως ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον… χαμό του πρωταθλήματος του 2008 ο Νίκος Κωστένογλου. Ο τεχνικός της ΑΕΚ φιλοξενήθηκε από την εκπομπή «Ώρα των πρωταθλητών» και αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα.
 
Αρχικά μίλησε για τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών σε όλους τους τομείς: «Είναι σημαντικές αυτές οι διακρίσεις από τους συγκεκριμένους αθλητές σε αυτές τις εποχές που ζούμε. Αν συνυπολογίσουμε και τις υποδομές που υπάρχουν και οι προετοιμασίες που γίνονται, δεν συνάδουν με τις διακρίσεις που έχουμε στον αθλητισμό μέχρι στιγμής».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην πρόσκληση που του είχε κάνει ο Θοδωρής Ζαγοράκης το 2004 και να πάει στην Πορτογαλία για το Euro. «Μεγαλώσαμε μαζί με τον Ζαγοράκη και όντως με είχε καλέσει στο Euro. Ήμουν με πρόσκλησή του και έζησα από κοντά αυτές τις ξεχωριστές στιγμές. Ο Ζαγοράκης ήταν δίκαια ο αρχηγός της ομάδας και θεωρώ ότι ήταν επιτυχημένη και η παρουσία τους ως πρόεδρος στον ΠΑΟΚ»

Για τα οικονομικά προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό κα ΠΑΟΚ είπε: «Για να είμαι ειλικρινής. Ο Ολυμπιακός είναι η πληρέστερη ομάδα και η ψαλίδα μεγαλώνει. Σε αυτό ίσως φταίει το ότι κάποιες φορές πήρε πρωτάθλημα που δεν τα άξιζε. Περίμενα από τον Ολυμπιακό να μην υποβάλλει την ένσταση το 2008. Δίκαια πήρε αρκετά πρωταθλήματα, αλλά η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει ακόμα ένα πρωτάθλημα. Τα παρατεταμένα πρωταθλήματα έφεραν πολλά οφέλη στον Ολυμπιακό και δίκαια βρίσκεται στην κορυφή. Το πρωτάθλημα νοσεί με τον Ολυμπιακό τόσο μπροστά. Οι ΑΕΚ. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι χαμηλότερα και από αυτό χάνει το πρωτάθλημά μας. Δεν είναι ανταγωνιστικό και δεν είναι ελκυστικό. Η φθίνουσα αυτή κατάσταση απομακρύνει τον κόσμο από τα γήπεδα.

Σχετικά με τους νέους και πως μπορούν οι προπονητές να βοηθήσουν είπε: «Το ότι έχουν μειωθεί τα ταλέντα αυτό συμβάλλει η αλλοίωση της δομής της κοινωνίας μας. Υπάρχει το ίντερνετ που έχει αλλοιώσει την επικοινωνία και την καθημερινότητα των παιδιών. Αρκετά παιδιά δεν παίζουν ποδόσφαιρο πλέον. Αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα. Το δεύτερο είναι πως οι ομάδες δεν έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στους νέους ποδοσφαιριστές. Αρκετές ομάδες έχουν ποδοσφαιριστές από ξένες χώρες. Τώρα πλέον, θα πρέπει να ετοιμάσουν ποδοσφαιριστές με έναν… παράλογο τρόπο να τους εντάξουν στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει τόσα προβλήματα και πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά. Αυτό θα γίνει με συγκεκριμένο τρόπο. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχει μία μεθοδευμένη συνεργασία ανάμεσα σε ακαδημίες και προπονητή. Ο κ. Φερέρ πραγματικά προσπαθούσε να βοηθήσει τους νέους ποδοσφαιριστές. Μετά τη φυγή του δεν υπήρξε κάτι ανάλογο. Με τον Χιμένεθ νομίζω αυτό ήταν το πλάνο. Δυστυχώς εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Σίγουρα υπήρχαν οι Κλωναρίδης και Μπουγαΐδης που αγωνίστηκαν. Έγινα πολλά λάθη στον σχεδιασμό της ομάδας. Εγώ βρήκα τους Ρίκκα και Αργυρίου στη β’ ομάδα και από τη στιγμή που πρέπει να πληρώσει η ΑΕΚ ποσά σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές, θεώρησα να έρθουν άμεσα στην πρώτη ομάδα. Πολύ σημαντικό για την περίπτωση του Κλωναρίδη, χρησιμοποιήθηκε ως εσωτερικός χαφ, και σκεφτήκαμε ότι δεν είχε ξεκάθαρο ρόλο. Μπορεί στο μέλλον να το σκεφτούμε. Διέκρινα ότι ως ακραίος επιθετικός μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Βελτιώνοντας τα τελειώματά του θεωρώ ότι έχει κάνει σημαντική πρόοδο. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο, πρέπει να προετοιμάζεις τους παίκτες για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την ώρα του παιχνιδιού. Θέλουμε να υπάρξουν και άλλοι όπως ο Κλωναρίδης».

Για το αν υπάρχουν άλλοι ανάλογοι σαν τον Κλωναρίδη στην ομάδα: «Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Θέλαμε να εντάξουμε τον Βλάχο στην πρώτη ομάδα, αλλά δεν γινόταν. Υπάρχει και ο Φούντας που έχει πάρα πολλές πιθανότητες. Ο Τσίτας είναι επιθετικός, έχει μία ικανότητα στο σκοράρισμα. Θέλει ειδική μεταχείρηση στο πότε θα χρησιμοποιηθεί. Είχε καλή εικόνα στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, δεν είχε αντίστοιχη συνέχεια όταν μπήκε αλλαγή σε άλλα παιχνίδια. Υπάρχει και η περίπτωση του Νίκου Εγγλέζου. Μετά το ματς με την Στουρμ Γκρατς, όπου είχε καλή παρουσία. Έχει πρόβλημα στο γόνατο και θέλει μία ιδιαίτερη διαχείριση την οποία ξεπεράσαμε. Δεν ήταν κάτι σοβαρό, αλλά το ξεπεράσαμε. Πλέον είναι πίσω σε φυσική κατάσταση. Ο Μπουγαΐδης σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίστηκε πήγε πάρα πολύ καλά. Ξεπέρασε τον εαυτό του. Οι αρκετές συμμετοχές θα μπορούσαν να του δημιουργήσουν πρόβλημα.

Ενόψει της επόμενης περιόδου και τα πλάνα για το ρόστερ είπε: «Η άποψή μου σαν προπονητής είναι σημαντικό το ποιος θα είναι ο πρόεδρος. Θα είναι μία ηγετική φυσιογνωμία ισχυρή οικονομικά; Εάν η ΑΕΚ συνεχίσει με τη λογική ότι δεν μπορεί να βρει οικονομικά ισχυρό πρόεδρο, τότε θα έλεγα ότι το βασικό είναι να διαχειριστούμε τους Έλληνες και τα νεαρά παιδιά. Είτε φύγω είτε μείνω, θέλω να αφήσω μία παρακαταθήκη. Το πρώτο μέλημα ήταν να μάθω για τις ακαδημίες και να ακολουθούν όλες οι ομάδες το ίδιο πρόγραμμα. Αυτό γίνεται για να δώσω τη δυνατότητα σε όλους τους ποδοσφαιριστές να πάρουν τις ευκαιρίες. Οι ικανότεροι από αυτούς έρχονται περισσότερες φορές με την πρώτη ομάδα».

Για τους έμπειρους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είπε: «Θα έλεγα ότι οι τέσσερις έμπειροι ποδοσφαιριστές, ο καθένας από τη δική του πλευρά, η παρουσία τους είναι καταλυτική. Είναι επαγγελματίες και δουλεύουν και με το συναίσθημα. Ο κόσμος θέλει νέο αίμα, αλλά θεωρώ απαραίτητη την παρουσία τους. Είναι οι παίκτες που παίρνουν στις πλάτες τους, την ομάδα. Πλέον είναι δύσκολο να υπάρξει δέσιμο ανάμεσα σε παίκτες και οπαδούς. Είναι ευχάριστο που 2-3 ομάδες ανεβάζουν πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι αυτή η λύση θα φέρει αποτελέσματα και θα βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved