Ο Τσιώλης δίνει λάμψη στον Αστέρα Τρίπολης

Ο Τσιώλης δίνει λάμψη στον Αστέρα Τρίπολης

Μαγικό ραβδί δεν διαθέτει ο Σάκης Τσιώλης, αλλά σίγουρα έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αγωνιστική μεταμόρφωση του Αστέρα Τρίπολης.

Από τον πρώτο αγώνα που έδωσε ο Αστέρας με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό, φάνηκε μια αλλαγή στην απόδοση και την ψυχολογία της ομάδας. Υστερα από 17 παιχνίδια πρωταθλήματος, οι Αρκάδες μετρούν δέκα νίκες, με τον Τσιώλη να ισοφαρίζει σε χρόνο… ρεκόρ την επίδοση του Πάουλο Κάμπος στη Super League, ενώ υπολείπεται μιας μόνο νίκης του Βαγγέλη Βλάχου, που έχει 11 στον πάγκο του Αστέρα στη μεγάλη κατηγορία, σε σύνολο 40 αγώνων. Σε αυτή την επίδοση, πρέπει να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι οι Αρκάδες έχουν πάρει τέσσερα συνεχή εκτός έδρας «τρίποντα», κάτι που δεν είχαν πετύχει ποτέ ως τώρα στα «μεγάλα σαλόνια», ενώ η πορεία στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, με οκτώ νίκες και μια ισοπαλία, βγάζει τον Αστέρα… πρωταθλητή.

Οι νίκες επί του Ολυμπιακού στην Τρίπολη, της Ξάνθης στα Πηγάδια, του Λεβαδειακού εκτός έδρας, του ΠΑΟΚ στην Τούμπα αποτελούν μεγάλες επιτυχίες που θυμίζουν και… ξεπερνούν τα επιτεύγματα του Αστέρα στην πρώτη τους χρονιά στη Super League. Μάλιστα, το 2007-08, οι Αρκάδες είχαν συγκεντρώσει συνολικά 44 βαθμούς, ενώ φέτος, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος, έχουν ήδη 37 και ετοιμάζονται για νέο ρεκόρ συγκομιδής. Παράλληλα, με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια Κυπέλλου, οι «κυανοκίτρινοι» έφτασαν στα ημιτελικά, όπου θα διεκδικήσουν από τον Ατρόμητο το ιστορικό εισιτήριο για τον τελικό…

Το έργο του Σάκη Τσιώλη στο τιμόνι του Αστέρα είναι σημαντικό και πολυσύνθετο και δεν αποδίδεται μόνο με αριθμούς και με ρεκόρ που έχει «σπάσει». Ανέλαβε την ομάδα τον περασμένο Νοέμβριο, όπου βρήκε ένα μεγάλο ρόστερ. Αυτό που έκανε ήταν να μην αρκεστεί στις εκτιμήσεις των προκατόχων του για το υλικό, αλλά απέκτησε άποψη για όλους τους παίκτες, δίνοντας σχεδόν σε όλους την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους. Η διαχείριση ενός τόσο μεγάλου σε αριθμού ρόστερ θέλει μαεστρία, που ο Καρδιτσιώτης τεχνικός φάνηκε να την διαθέτει, καθώς έχει κερδίσει αρκετά… στοιχήματα με παίκτες που δεν υπολογίζονταν από τους προηγούμενους προπονητές.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Τσίμο Ναβάρο, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί μέχρι πρόσφατα. Όταν ο Τσιώλης διαπίστωσε πως είναι έτοιμος να παίξει, του έδωσε την ευκαιρία και σε δύο παιχνίδια, με Εργοτέλη και ΠΑΟΚ, σημείωσε τρία γκολ και είχε εκπληκτική απόδοση. Και στην συνέντευξη που έδωσε ο 23χρονος Ισπανός στο Onsports επισήμανε πως αυτός ο προπονητής έμαθε στην ομάδα πώς να… κερδίζει στην ομάδα. Γιατί αυτό που βγάζει στον δεύτερο γύρο ο Αστέρας στο γήπεδο είναι ένα πνεύμα νικητή κι ένα πνεύμα ομαδικότητας.

Όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη και ο ίδιος, αυτή η ομάδα έχει την ευκαιρία και τις δυνατότητες να γράψει ιστορία. Εξάλλου, υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες από τη διοίκηση που επιτρέπουν στον ίδιο να δουλέψει ανενόχλητος. Τα επιτεύγματα του Τσιώλη ως τώρα στον Αστέρα είναι εντυπωσιακά, ενώ ως το τέλος της χρονιάς μπορεί να γίνουν ακόμη μεγαλύτερα. Με το να καταφέρουν οι Αρκάδες να μπουν στην πεντάδα ή να προκριθούν στον τελικό Κυπέλλου, θα γράψουν χρυσή σελίδα στην ιστορία τους, με τον Έλληνα τεχνικό να είναι ο… μαέστρος της επιτυχίας.

Ο απαιτητικός και δύσκολος κόσμος της Τρίπολης πάντως έχει αρχίσει να αγκαλιάζει την προσπάθεια της ομάδας και τον Σάκη Τσιώλη, καθώς για πρώτη φορά μετά από την εποχή του Κάμπος, ακούστηκε όνομα προπονητή από την εξέδρα.



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved