«Δεν κάθεται στο +7»

«Δεν κάθεται στο +7»

Την βεβαιότητα ότι ο Ολυμπιακός δεν θα «καθίσει» πάνω στην άνεση που του προσφέρει το προβάδισμα των 7 βαθμών, αλλά θα παλέψει για τη νίκη στο ντέρμπι, εξέφρασε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Σε δηλώσεις στον Sentra FM103,3 o παίκτης που έχει μείνει χαραγμένος στο μυαλό των «ερυθρόλευκων» ως ο φυσικός ηγέτης της ομάδας, είπε πως ο Ολυμπιακός θέλει πάρα πολύ το παιχνίδι για το γόητρο και για τον κόσμο του γι’ αυτό θα μπει στον αγώνα αποφασισμένος να πάρει τη νίκη και μόνο.

«Ο Ολυμπιακός το θέλει πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι. Δεν θα μπει καν σε διαδικασία όπως το αντιλαμβάνομαι ότι έχει προβάδισμα βαθμολογικό και επομένως άνεση για να μείνει σ' αυτό. Το θέλει πολύ το παιχνίδι για πολλούς λόγους και για το γόητρο και για τον κόσμο και έτσι θα είναι πιστεύω πολύ αποφασισμένος  να πάρει το παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε πως ένας λόγος που θέλει τη νίκη είναι επειδή στα προηγούμενα ντέρμπι δεν τα έχει πάει τόσο καλά.

«Ενας λόγος που ο Ολυμπιακός θέλει πολύ το παιχνίδι είναι και ότι στα προηγούμενα παιχνίδια δεν τα πήγε όπως τα περιμέναμε είναι αλήθεια. Πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία για τους παίκτες του. Μην ξεχνάμε όμως ότι ο Ολυμπιακός είναι μια νέα, μια καινούργια ομάδα, που χτίζεται φέτος στην ουσία. Ξεκίνησε με πάρα πολλούς καινούργιους παίκτες, έχει όλες τις δυνατότητες , αλλά από εκεί και πέρα απομένει να δούμε τι θα συμβεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Είπε επίσης ότι στο ντέρμπι δεν χωρούν προγνωστικά, γιατί ό,τι και αν ειπωθεί και σε όποια κατάσταση και αν είναι οι δύο ομάδες σημασία έχει τι εικόνα θα παρουσιάσουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί.

«Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προγνωστικά. Σ’ αυτά τα παιχνίδια δεν μπορείς να προβλέψεις το αποτέλεσμα. Σίγουρα βλέποντας τα παιχνίδια και τις δύο ομάδες, αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι 7 βαθμούς μπροστά, έχει το προβάδισμα με το μέρος του, αλλά από εκεί πέρα απομένει ο αγωνιστικός χώρος. Γιατί όπως γνωρίζουμε, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο που πριν το παιχνίδι είναι δύσκολο να τα προβλέψουμε».

Σε ερώτηση αν ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τον Σισέ, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς τόνισε πως ο Παναθηναϊκός έχει κι άλλους παίκτες που χρειάζεται να προσεχθούν ιδιαίτερα.

«Ότι ο Σισέ είναι πραγματικά σε μια πολύ καλή κατάσταση σε όλη τη φετινή σεζόν και σίγουρα έχει βγάλει σε αρκετές περιπτώσεις τον Παναθηναϊκό από τις δύσκολες στιγμές είναι γεγονός. Από εκεί και πέρα, σίγουρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Όμως, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που χρειάζονται προσοχή. Δεν μπορούμε να σταθούμε σε έναν μόνο παίκτη».

Είπε ακόμα πως ο Ολυμπιακός έχει πολλούς νέους παίκτες που μπορούν να εξελιχθούν σε ηγετικές φυσιογνωμίες, στάθηκε ιδιαίτερα στους Μιραλάς και Φουστέρ, γιατί όπως είπε για τους Ιμπαγάσα και Ριέρα όλοι γνωρίζουν ποιες είναι οι πραγματικές τους δυνατότητες, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα και έχει ήδη καταφέρει πολλά, ενώ μπορεί να καταφέρει ακόμα περισσότερα. «Για τον Ολυμπιακό δουλεύει ο χρόνος», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε το γεγονός ότι «οι ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να φτάσουν στη νίκη μέσα από την ομαδικότητα και όχι μέσα από ατομικές ενέργειες.

«Στον Ολυμπιακό υπάρχουν 6-7 παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις στο σκοράρισμα σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που περιμένει τα πάντα από έναν παίκτη. Ο Ολυμπιακός σε αυτή την περίπτωση έχει το προβάδισμα, γιατί σκοράρουν 6-7 παίκτες από διαφορετικές θέσεις, άρα έχει περισσότερες λύσεις. Ο Ριέρα τον τελευταίο καιρό είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση,  υπάρχουν λύσεις, ο Πάντελιτς, ο Μιραλάς, ο Ιμπαγάσα. Αυτό που χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό είναι ότι μέσα από την ομαδικότητα προσπαθεί να φτάσει στις νίκες και τις επιτυχίες. Δεν στέκεται σε ατομικές σκέψεις και ενέργειες. Ο Μιραλάς έχει πραγματικά κάνει μια πολύ καλή χρονιά. Ο Φουστέρ πραγματικά είναι σε καλή κατάστας και έχει δώσει πολλές λύσεις στην ομάδα. Είναι ο Ιμπαγάσα και ο Ριέρα που τους γνωρίζουμε τόσα χρόνια, δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σ’ αυτούς. Είναι αρκετοί, αλλά το πιο σημαντικό είναι νομίζω ότι για τον Ολυμπιακό δουλεύει ο χρόνος. Είναι μια καινούργια ομάδα, με 15 καινούργιους παίκτες, δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα».

Σε ερώτηση για το ποια είναι η κορυφαία στιγμή του με τον Ολυμπιακό, ανέφερε το ματς της Ριζούπολης, αλλά και το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό το 1996.

«Δεκατρία χρόνια είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια που μου έχουν μείνει στο μυαλό. Πολύ σημαντικό και καθοριστικό παιχνίδι ήταν αυτό της Ριζούπολης. Είναι επίσης το πρώτο μου κόντρα στον Παναθηναϊκό το 1996 στο παλιό Καραϊσκάκη. Κάθε παιχνίδι είναι τέτοιο που μπορεί να αναδείξει ξεχωριστές στιγμές. Από κάθε ματς μπορείς να βγάλεις κάποιες στιγμές, θετικές ή αρνητικές, γιατί μέσα στο παιχνίδι υπάρχουν κι αυτά».

Oταν, εξάλλου, ρωτήθηκε αν θα ήθελε να γυρίσει πίσω το χρόνο για να παίξει, είπε πως θα το ήθελε, αλλά παρόλο που δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια αισθάνεται πως μετά από ενάμιση χρόνο έχει «κρυώσει» λιγάκι, αφού του λείπει η καθημερινή δουλειά για να είναι σε φόρμα.

«Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, θα ήθελα να παίξω. Δεν έχουν περάσει τα χρόνια, αλλά όπως γνωρίζετε, το ποδόσφαιρο θέλει καθημερινή δουλειά για να είσαι σε φόρμα και καλή κατάσταση. Τώρα, μετά από ενάμιση χρόνο, αρχίζουμε και… κρυώνουμε λίγο».



Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
ΑΕΚ: Παραμένει εκτός ο Μουκουντί
ΑΕΚ: Παραμένει εκτός ο Μουκουντί
Γκριμάου: «Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχουμε δώσει φέτος»
Γκριμάου: «Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχουμε δώσει φέτος»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved