Ξεκίνησαν οι εργασίες στο γήπεδο της Δόξας!

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο γήπεδο της Δόξας!

Γυρίζει σελίδα στην ιστορία της η Δόξα Δράμας, καθώς τη Δευτέρα (12/03) ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανακατασκευή της φυσικής της έδρας.

Με το σύνθημα: «Όλοι μαζί θα χτίσουμε το γήπεδο μας» από τα χείλη του προέδρου της Ερασιτεχνικής Θεόδωρου Παπασταφίδα, οι «μαυραετοί» μετρούν πλέον αντίστροφα για την επιστροφή στο «σπίτι» τους. Μια… εξορία που άπαντες στη Δράμα πιστεύουν πως έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή τους στα «μεγάλα σαλόνια» της Super League. O Παπασταφίδας μάλιστα με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Δόξας μίλησε για τη «μεγάλη αυτή ημέρα», αλλά και για τον αγώνα που θα γίνει προκειμένου να μαζευτούν τα χρήματα που απαιτούνται για το μεγάλο αυτό έργο, κάνοντας έκκληση στον κόσμο για βοήθεια μέσω αγοράς κουπονιών, όπως γνωστοποίησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Είναι μια μεγάλη ημέρα για όλους μας σήμερα που ξεκίνησαν τα έργα, αν και φυσικά το ζήτημα είναι να ολοκληρωθούν, το ότι ξεκίνησαν είναι πολύ ευχάριστό άλλα ο στόχος είναι και παραμένει να γίνουν όλα έτσι όπως πρέπει και να έχει η ομάδα μας το γήπεδο που αρμόζει στους φιλάθλους της και την ιστορία της», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής για να συμπληρώσει σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα:

«Είπα ότι είναι πιο εύκολο σήμερα να φτιαχτεί το γήπεδο απ’ ότι ήταν για τους προγόνους μας. Είμαστε 100 χιλ. Δραμινοί και μπορούμε με ένα ευρώ τον Μάρτιο και ένα τον Απρίλιο να μαζέψουμε σε πρώτη φάση τα χρήματα που απαιτούνται για να γίνει η εκταμίευση από τον ΟΠΑΠ του αντίστοιχου ποσού. Μπορούμε και θα το κάνουμε».

Καταλήγοντας, o Παπασταφίδας σχολίασε:«Mετά την άνοδο της Δόξας στη Α’ εθνική η διοίκηση του ΟΠΑΠ πήρε την απόφαση να εγκρίνει έργα 740.000 ευρώ εκ των οποίων χρηματοδοτεί το μισό ποσό. Δηλαδή 370.000 ευρώ. Ευτυχή συγκυρία για τη Δόξα είναι ότι δύο επιφανείς Δραμινοί ο κ. Μπουδούρογλου και τον κ. Αποστολίδη χρηματοδοτούν 100 και 70 χιλιάδες αντίστοιχα. Απομένουν 200.000 χιλιάδες και για τους υπόλοιπους χιλιάδες Δοξαίους στη Δράμα, στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Παπασταφίδας, προκειμένου να κοινοποιήσει το μεγάλο γεγονός, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Το διοικητικό συμβούλιο του Γυμναστικού Συλλόγου Δόξας είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι εκδόθηκε η άδεια για τις εργασίες που θα πρέπει να γίνουν στο γήπεδο μας.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κ . Τσίμπα, τον κ. Παντελίδη και όλους του εργαζόμενους στην πολεοδομία που συνέβαλαν στην ταχεία έκδοση της αδείας για να αρχίσουν οι εργασίες στο γήπεδο μας. Θα ήθελα να κάνω μία μικρή αναφορά στο ιστορικό. Μετά την άνοδο της Δόξας στη Α’ εθνική η διοίκηση του ΟΠΑΠ πήρε την απόφαση να εγκρίνει έργα 740.000 ευρώ εκ των οποίων χρηματοδοτεί το μισό ποσό. Δηλαδή 370.000 ευρώ. Ευτυχή συγκυρία για τη Δόξα είναι ότι δύο επιφανείς Δραμινοί ο κ. Μπουδούρογλου και τον κ. Αποστολίδη χρηματοδοτούν 100 και 70 χιλιάδες αντίστοιχα. Απομένουν 200.000 χιλιάδες και για τους υπόλοιπους χιλιάδες Δοξαίους στη Δράμα, στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ένα ποσό που αντικειμενικά μπορεί να μαζευτεί από τους οικονομικά μικρούς και μεσαίους.

Αύριο είναι το διοικητικό συμβούλιο έχει την πεποίθηση ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να ξεκινάει από το σπίτι του. Εμείς σαν διοικητικό συμβούλιο είπαμε ο καθένας τι χρήματα θα βάλει σ’ αυτή την προσπάθεια, μετά πάμε στα μέλη της Δόξας μέσα από τη γενική συνέλευση και μετά πάμε στην υπόλοιπη κοινωνία για να βρούμε αυτά τα χρήματα.

Από αύριο που είναι και η μέρα της γενικής συνέλευσης, η οποία συνέπεσε και δεν το επιδιώξαμε εμείς θα ξεκινήσουν και τα τρία έργα μαζί. Στη θύρα 5 από κάτω θα γίνουν τα αποδυτήρια και η αίθουσα Τύπου έργο το οποίο έχει αναλάβει η αναλάβει να χρηματοδοτήσει η εταιρεία Raykap και αναλαμβάνει ο συμπολίτης μας και αρχιτέκτονας Ηρακλής Παπαϊωάννου. Οι εργασίες στη Θύρα 6 θα αναλάβει ο συμπολίτης μας πολιτικός μηχανικός Τάκη Κουρτίδης έργο που θα χρηματοδοτήσει ο κύριος Μπουδούρογλου. Το άλλο έργο που αφορά το φωτισμό αναλαμβάνει η εταιρεία Σύριος από την Κομοτηνή, η οποία έχει τοποθετήσει και τους προβολείς στο γήπεδο του Πανθρακικού. Καλούμε όλους τους Δοξαίους, όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να έρθουν αύριο στη γενική συνέλευση, η οποία είναι απολογιστική, είναι τακτική γενική συνέλευση που γίνεται κάθε χρόνο αλλά υπάρχει μέσα και το γήπεδο για να εντείνουμε όλοι τις προσπάθειες μας και να εργαστούμε ώστε να μαζέψουμε αυτά τα χρήματα για να γίνει αυτό το σπουδαίο έργο.

Εδώ θέλω να σταθούμε και να εξηγήσουμε το εξής. Ο ΟΠΑΠ χρηματοδοτεί το 50% του έργου. Δηλαδή αν εμείς πάρουμε 500, 000 ευρώ θα μας δώσει 250.000. Αν κάνουμε 1.000.000 θα μας δώσει 370.000. Δεν δίνει παραπάνω. Αυτό που χρειάζεται είναι πολλά πράγματα περισσότερα από αυτά που έχουμε βάλει στη σειρά για να φτιάξουμε για να έχει η Δόξα της προϋποθέσεις να αγωνίζεται στην Α’ εθνική γιατί το γήπεδο μας έχει και άλλα προβλήματα. Άρα θα είμαστε σε μία συνεχή προσπάθεια, αλλά σε πρώτη φάση θα πρέπει να βρούμε, άλλα 200.000 ευρώ για να εκταμιεύσουμε τα 370.000 ευρώ.

Πεποίθηση του διοικητικού συμβουλίου είναι ότι θα το καταφέρουμε. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η οποία υπάρχει εμείς θα τα καταφέρουμε και θα δείξουμε ένα δρόμο για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται με αυτούς του δύο επιφανείς Δραμινούς, οι οποίοι δίνουν μία ελπίδα στον κόσμο. Αυτό αν μπορούσε να γίνει σε όλη την Ελλάδα πόσο εύκολα θα μπορούσε να βγει η χώρα μας από αυτή την κρίση. Θέλω να ενημερώσω ότι για την οικονομική εξόφληση στην οποία κάνουμε ότι έχουμε εκδώσει κουπόνια με 1, 10 και 100 ευρώ δηλαδή για όλα τα βαλάντια. Έχουμε εκδώσει κουπόνια όσο ήταν η τελευταία απογραφή της Δράμας που είναι 98.000 και φυσικά έχει συμβολική σημασία. Υπάρχουν και των 10 και των 100 ανάλογα με πόσο μπορεί να αγοράσει ο καθένας. Καλούμε τα μέλη να δώσουν αύριο ένα βροντερό παρών και να δώσουν την αισιοδοξία στους στόχους που έχουμε βάλει για να δημιουργηθεί ένα γήπεδο αντάξιο της ιστορίας της Δόξας Δράμας. Αυτό που δεν έγινε τόσα χρόνια θα το κάνουμε σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή και το κυριότερο θα το κάνουμε όλοι μαζί. Πρέπει όλοι μας να σταθούμε όλοι οι Δραμινοί στο ύψος των περιστάσεων γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος, αλλά εμείς και είμαστε περήφανη γι’ αυτό, όπως και οι πρόγονοι μας έφτιαξαν αυτό το γήπεδο. Θα το κάνουμε και ποιο εύκολα από ότι το έκανα οι πρόγονοι μας. Είμαστε 100.000 και με ένα ευρώ το Μάρτιο και ένα ευρώ τον Απρίλιο καθαρίσαμε».

 



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved