Γεωργιάδης: «Θα μπει 1000% στα play offs ο ΠΑΟΚ»

Γεωργιάδης: «Θα μπει 1000% στα play offs ο ΠΑΟΚ»

Σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί μέσα στην πρώτη 5άδα της βαθμολογίας της Super League εμφανίστηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης, αποδίδοντας σε κακή μέρα την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης.

«Ήταν μια κακή μέρα για τον ΠΑΟΚ. Παιχνίδια σαν κι αυτά, με ομάδες σαν τον Αστέρα Τρίπολης και αγωνιζόμενοι στην έδρα μας, θα πρέπει να τα «καθαρίζουμε» από το πρώτο 20λεπτο. Εμείς, όμως καταφέραμε και το χάσαμε. Δεν μπήκαμε με τον καλύτερο τρόπο μέσα στο παιχνίδι, κάθε άλλο. Από το παιχνίδι του Σαββάτου μπορούμε να κρατήσουμε μόνο την αντίδραση της ομάδας μετά το 0-3. Δεν παρατήσαμε το παιχνίδι, το παλέψαμε και είχαμε τα περιθώρια να γυρίσουμε τον αγώνα, αν ήμασταν πιο πιεστικοί, αλλά και πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια», είπε αρχικά στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» ο Γιώργος Γεωργιάδης.

-Υπάρχει εξήγηση για το μπλακ άουτ στην αρχή του αγώνα;

«Ασφαλώς και δεν είναι καθόλου θετικό το γεγονός ότι είχαμε ένα τόσο κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι, αν, μάλιστα, θυμηθούμε ανάλογες περιπτώσεις στους αγώνες με Ολυμπιακό και Ουντινέζε. Δεν είμαι ο κατάλληλος να δώσει εξηγήσεις, παρά ο προπονητής, που θα πρέπει να βρει τον τρόπο, προκειμένου να αποφεύγουμε αυτά τα λάθη στην αρχή του αγώνα. Ας μην ξεχνάνε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και όταν μια ομάδα αρχίζει ουσιαστικά τον αγώνα με ένα και δύο γκολ σε βάρος της, τότε, αν μη τι άλλο, η ψυχολογία θα είναι με το μέρος του αντιπάλου της».

-Τι φταίει και ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί τη φετινή σεζόν να αξιοποιήσει την έδρα του;

«Η αλήθεια είναι ότι παραδοσιακά η ομάδα αντλούσε μεγάλη δύναμη από την έδρα της και, έχοντας ως βάση την εντός έδρας συγκομιδή της, επιδίωκε να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μακριά από την Τούμπα. Φέτος, όμως, τα πράγματα δείχνουν να έχουν αντιστραφεί και βλέπουμε ότι η ομάδα τα καταφέρνει καλύτερα αγωνιζόμενη εκτός έδρας, παίρνοντας αρκετούς βαθμούς. Αντίθετα, δυσκολευόμαστε στην Τούμπα, κάτι που πρέπει να το διορθώσουμε άμεσα. Και νομίζω ότι στη συνέχεια θα αξιοποιήσουμε την έδρα μας».

-Θα συμφωνείς ότι δεν είναι και πολύ... φυσιολογικό, τη μια Κυριακή να κερδίζετε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό και την επόμενη να χάνετε στην Τούμπα από τον Αστέρα Τρίπολης...

«Είπα και μετά τον αγώνα του Σαββάτου ότι ως ομάδα θα πρέπει να βρούμε μια ισορροπία. Δεν μπορούμε τη μια αγωνιστική να κάνουμε το διπλό με τον Παναθηναϊκό και την άλλη να χάνουμε στην Τούμπα από τον Αστέρα. Πρέπει, λοιπόν, να βρούμε την απαραίτητη ισορροπία, που θα μας επιτρέψει, έπειτα από μια μεγάλη νίκη, να συνεχίζουμε στον δρόμο των επιτυχιών».

-Ήταν εμφανής και ο εκνευρισμός σας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, από ορισμένες υποδείξεις του διαιτητή, αλλά και τις καθυστερήσεις των παικτών του Αστέρα...

«Όταν είσαι πίσω στο σκορ και κυνηγάς την ισοφάριση, και βλέπεις τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας κάθε δυο τρία λεπτά να πέφτουν κάτω με το παραμικρό, το λιγότερο που παθαίνεις είναι να χάνεις τον ρυθμό σου και να μην μπορείς να ασκήσεις έντονη πίεση στον αντίπαλο. Από την άλλη, έτσι είναι το ποδόσφαιρο και είναι στην κρίση του διαιτητή πότε πρέπει να διακόψει τη ροή του παιχνιδιού και πότε όχι.

Για μένα, είναι σωστό να τηρούμε το fair-play, όμως, αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, να σταματά δηλαδή αναγκαστικά το παιχνίδι όταν πέφτει ένας παίκτης στο έδαφος, δεν είναι σωστό. Ο διαιτητής θα πρέπει να παίρνει την απόφαση, κρίνοντας αν είναι αναγκαίο να διακόπτει σ’ αυτές τις περιπτώσεις την εξέλιξη του αγώνα. Κι όχι να συμβαίνει αυτό που συχνά βλέπουμε, να διακόπτεται το παιχνίδι κάθε δύο λεπτά».

-Αισθάνεστε απόλυτα ασφαλείς για την είσοδο στα play offs;

«Η ομάδα θα είναι στα play offs 1000%. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα».

-Έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα, δεν χάρηκες και το πρώτο σου γκολ στην Τούμπα σε αγώνα πρωταθλήματος...

«Ήθελα πολύ να πετύχω ένα γκολ στην Τούμπα, υπό άλλες όμως συνθήκες. Το ιδανικό θα ήταν να είχε συνδυαστεί με τη νίκη της ομάδας μου, κάτι που δεν έγινε. Ελπίζω αυτό να συμβεί την επόμενη φορά».

-Ήταν, πάντως, ανάλογο με αυτό που πέτυχες στο Ολυμπιακό στάδιο με την ΑΕΚ. Έχεις αποκτήσει κάποια ειδικότητα;

«Δεν θα το έλεγα. Απλά, βρέθηκα στην κατάλληλη θέση, όπου με βολεύει να σουτάρω στην απέναντι γωνία με το δεξί πόδι. Έτσι έκανα και στον αγώνα με τον Αστέρα και κατέληξε στα δίχτυα».

-Τι σκέφτεσαι για το κυριακάτικο παιχνίδι στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό;

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού ο Παναιτωλικός μέσα στην έδρα του φέρνει σε δύσκολη θέση τους αντιπάλους του. Το θετικό είναι ότι εκτός έδρας έχουμε δείξει καλό πρόσωπο και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο Αγρίνιο».

Τέλος, μίλησε και για την απόδοσή του: «Ο φίλαθλος έχει το δικό του κριτήριο. Προσωπικά, είτε παίζω από την αρχή είτε παίζω ως αλλαγή στο ημίχρονο ή και στο τελευταίο δεκάλεπτο, θα δώσω το 100% των δυνάμεών μου για την ομάδα. Αυτή, άλλωστε, είναι πάνω από όλα. Δεδομένου ότι αυτή είναι η πρώτη μου χρονιά στην ομάδα, χωρίς να έχω ακολουθήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας, θα έλεγα ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τις συμμετοχές που έχω κάνει.

Βέβαια, στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είσαι ποτέ ικανοποιημένος. Από την άλλη, ερχόμενος από τον Πανσερραϊκό στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω και στην Ευρώπη και, μέχρι στιγμής, θα έλεγα ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τον εαυτό μου».



Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved