ΑΕΚ από τα παλιά!

ΑΕΚ από τα παλιά!

Με διαφορά την πιο ολοκληρωμένη της εμφάνιση για τα φετινό πρωτάθλημα έκανε η ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό και έδωσε λόγο στους φίλους της να χαμογελάσουν και πάλι ύστερα από καιρό.

Οι τελευταίες εμφανίσεις της ΑΕΚ, σίγουρα είχαν αφήσει πολλά θετικά μηνύματα. Απέναντι στον ΟΦΗ είχε αρκετές τελικές προσπάθειες, ενώ στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη έχασε αρκετά… άχαστα.

Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες δύο εμφανίσεις δεν συνδυάστηκαν και με θετικό αποτέλεσμα δεν έδωσαν το δικαίωμα στους «κιτρινόμαυρους» να δουλέψουν με ηρεμία για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Την Κυριακή (11/3) το βράδυ η ΑΕΚ θα έδινε το τελευταίο της μεγάλο παιχνίδι για την κανονική διάρκεια της σεζόν. Έχοντας απογοητεύσει στα προηγούμενα ντέρμπι, είχε μία τελευταία ευκαιρία να γυρίσει το κλίμα υπέρ της και να φέρει συσπείρωση και πάλι στις τάξεις των οπαδών της.

Και τα κατάφερε με τον πλέον πειστικό τρόπο. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έκανε με διαφορά την καλύτερή της φετινή εμφάνιση στο πρωτάθλημα και απέδειξε ότι έχει αδικήσει τον εαυτό της στα τελευταία παιχνίδια όπου έχασε αρκετούς… εύκολους βαθμούς.

Η αποφυγή του αρνητικού ρεκόρ

Ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, η ΑΕΚ βρέθηκε πολύ κοντά στο να «σπάσει» ένα αρνητικό ρεκόρ που δεν θα την τιμούσε καθόλου. Τη σεζόν 1985-86 ήταν η τελευταία φορά που δεν είχε μπορέσει να επικρατήσει σε ένα από τα ντέρμπι με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Φέτος, είχε δύο ήττες και μία ισοπαλία μέχρι στιγμής και παίρνοντας τη νίκη απέναντι στους «πράσινους» απέφυγε την ισοφάριση του συγκεκριμένου αρνητικού ρεκόρ που σίγουρα θα την έβαζε σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες.

Οι αρκετοί… MVP

Όταν οι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν από κοντά την αναμέτρηση, κλήθηκαν να διαλέξουν τον MVP της αναμέτρησης η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκαν αρκετά. Λεονάρντο, Φάμπιαν Βάργκας, Γρηγόρης Μάκος ή Δημήτρης Κωνσταντόπουλος;

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, ήταν η κύρια πηγή κινδύνου για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Είχε αρκετές τελικές προσπάθειες και δημιουργούσε αρκετές ευκαιρίες μοιράζοντας πολύ ωραία το παιχνίδι. Η καλή του παρουσία, συνδυάστηκε με το υπέροχο τέρμα του στο 48΄ όπου είχε βέβαια και τη βοήθεια της τύχης.

Ό,τι και να ειπωθεί για την παρουσία του Κολομβιανού μέσου στο χώρο της μεσαίας γραμμής είναι πραγματικά λίγο. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής βρισκόταν σε… όλο το γήπεδο. Δεν άφησε τους μέσους του Παναθηναϊκού να πάρουν ανάσα και είχε πάρα πολλές κρίσιμες επεμβάσεις. Μάλιστα, δημιούργησε και επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα, όπως η πάσα του στον Λεονάρντο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε και ο Γρηγόρης Μάκος. Ο Έλληνας διεθνής είχε πολύ σημαντικές επεμβάσεις στο κέντρο και εφόσον είχε αποφύγει κάποια αβίαστα λάθη δεν αποκλείεται να είχε πάρει εκείνος το βραβείο του καλύτερου.

Η περίπτωση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου είναι εντελώς διαφορετική. Ο διεθνής τερματοφύλακας είχε καιρό να αγωνιστεί και εδώ η ΑΕΚ μπορεί να θεωρηθεί και τυχερή για την παρουσία του. Η άσχημη εμφάνιση του Γιάννης Αραμπατζή στην αναμέτρηση με τον Άρη, έφερε με… σπόντα τον Κωνσταντόπουλο στη βασική ενδεκάδα. Ο έμπειρος τερματοφύλακας με τις επεμβάσεις του, το σημαντικότερο είναι ότι μετέφερε ασφάλεια στους αμυντικούς του και δεν κινδύνεψε καθόλου, έχοντας πολύ καλές εξόδους σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ και με την μπάλα στα πόδια δεν έκανε κανένα λάθος.

Η… δικαίωση του Κωστένογλου

Ο Νίκος Κωστένογλου είναι γεγονός ότι σε αρκετά από τα φετινά παιχνίδια έχει υποπέσει σε λάθη. Εκεί που υστερούσε μέχρι στιγμής, ήταν στις αλλαγές που έκανε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όμως όλες οι αλλαγές που έκανε είχαν και αποτέλεσμα.

Την ώρα που η ΑΕΚ δεχόταν ασφυκτική πίεση από την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο τους… κουρασμένους ποδοσφαιριστές, προσθέτοντας φρέσκα πνευμόνια στην 11αδα με αποτέλεσμα ο Κλωναρίδης να βρει τον κενό χώρο και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα σε μία από τις πρώτες του επαφές με την μπάλα.

Η συνέχεια…

Η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, απέδειξε ότι μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα. Εφόσον εμφανίσει το ίδιο πρόσωπο και στα υπόλοιπα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν δεν έχει να φοβάται τίποτα απολύτως. Το ζητούμενο πλέον για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου είναι η διάρκεια στο παιχνίδι της. Τον τελευταίο καιρό δείχνει πολύ καλά σημάδια και αν παραμείνει ήρεμη από τα πάρα πολλά διοικητικά προβλήματα και βρεθεί λύση τότε το μέλλον μπορεί να φέρει ακόμα μεγαλύτερες χαρές στους ταλαιπωρημένους φίλους της ομάδας.



Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ αποκλειστικά στην COSMOTE TV
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ αποκλειστικά στην COSMOTE TV
Flash Bets αποκλειστικά στη Novibet!
Flash Bets αποκλειστικά στη Novibet!
Diamond League: Το απόγευμα αγωνίζονται Τεντόγλου-Στεφανίδη
Diamond League: Το απόγευμα αγωνίζονται Τεντόγλου-Στεφανίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved