Σωτήρης Νίνης, η επιστροφή… (photos)

Σωτήρης Νίνης, η επιστροφή… (photos)

Έξι μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Σωτήρης Νίνης επανεμφανίστηκε στα γήπεδα, μπαίνοντας ως αλλαγή στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Το Onsports καταγράφει την πορεία του αυτό το διάστημα.

Ήταν το 80ο λεπτό του χθεσινού -πλέον- ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό όταν ο τέταρτος διαιτητής της αναμέτρησης, Κώστας Ιωαννίδης, σήκωσε την πινακίδα που έγραφε το νούμερο 29. Έξω από την επανατατική γραμμή, τον Κώστα Κατσουράνη περίμενε… καρτερικά για να του δώσει το χέρι και να πάρει τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο ένας παίκτης που είχε να παίξει ποδόσφαιρο έξι ολόκλήρους μήνες!

Για τον Σωτήρη Νίνη ο λόγος, με τον 22χρονο άσο των «πράσινων» επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του σαν… έτοιμος από καιρό! Παρά το ότι η επανεμφάνισή του στα γήπεδα δεν έγινε και με τις καλύτερες προϋποθέσεις, δεδομένης της ήττας του ΠΑΟ με 2-0, εκείνος πάτησε χορτάρι και αυτό είναι που μετράει, σε προσωπικό επίπεδο…

Σούπερ αρχή…

Δεν πέρασε και λίγα άλλωστε, ο Νίνης φέτος. Για όσους δεν θυμούνται, τα πράγματα ήταν ιδανικάγια τον ίδιο στο ξεκίνημα της σεζόν. Έχοντας ξεκουραστεί το καλοκαίρι μετά από καιρό και βγάζοντας κανονικά την προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα, ήταν έτοιμος για… μεγάλα πράγματα!

Κάτι που φάνηκε άλλωστε και από τα πρώτα κιόλας επίσημα ματς του Παναθηναϊκού. Βασικός στα δυο παιχνίδια με την Οντένσε, με καλή εμφάνιση και μια ασίστ στην ρεβάνς , το ίδιο και στους αγώνες κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ κι ενώ είχε μεσολαβήσει μια… φιλική εμφάνιση του, απέναντι στην Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Το φορμάρισμά του διεθνή μέσου του «τριφυλλιού» επιβεβαιώθηκε και μέσω της ολιγόλεπτης παρουσίας του στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας, όταν και μέσα σε 11 λεπτά πρόλαβε να σκοράρει, διαμορφώντας το τελικό 2-0 επί της Κέρκυρας, εκτός έδρας...

…μεγάλη ατυχία

Για να φτάσουμε στην… αποφράδα 2α Σεπτεμβρίου και το παιχνίδι της Ελλάδας κόντρα στο Ισραήλ, στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο «Σώτος» ξεκινάει βασικός και καταθέτει τα διαπιστευτήριά του, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Τότε που ο Μάκος κλέβει την μπάλα στο κέντρο, την δίνει στον Νίνη κι εκείνος αφού πρώτα… χορεύει πέντε αντιπάλους του  έξω από την μεγάλη περιοχή με δυνατό συρτό διαγώνιο σουτ στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνιά του Αουάτε, για να κάνει το 0-1 για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος!

Ωστόσο, 18 λεπτά αργότερα, έρχεται η αλλαγή συναισθημάτων. Σε μια κόντρα με τον Μπεν Χαρούς, βρίσκεται κάτω στο έδαφος. «Σφαδάζει», αλλά συνεχίζει… ανυποψίαστος. Το κακό όμως έχει γίνει και παρότι η αρχική διάγνωση -του ιατρικού τιμ της Εθνικής- λέει ότι έχει κάκωση στο γόνατο, η δεύτερη… σοκάρει. Ρήξη πρόσθιου χιαστού και άρα πέντε με έξι μήνες εκτός δράσης!

Το «πάλεψε» και γύρισε!

Με την βοήθεια των δικών του ανθρώπων, ο Νίνης καταφέρνει να ξεπεράσει όσο το δυνατόν πιο… αναίμακτα -όσο φυσικά είναι εφικτό κάτι τέτοιο- το διάστημα της αποχής του από το ποδόσφαιρο.

«Ο πρώτος καιρός, ο πρώτος μήνας ήταν πολύ δύσκολος. Στη συνέχεια είχα ανθρώπους δίπλα μου, φίλους, την οικογένεια που μου συμπαραστάθηκαν και από εκεί και πέρα άρχισε ένα κομμάτι δουλειάς και αυτοσυγκέντρωσης πάνω σε αυτό το θέμα. Και σίγουρα το να ανεβάσω την ψυχολογία μου, παρότι είχα αυτό τον τραυματισμό, έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι φίλοι και η οικογένεια μου και το ξεπέρασα όσο πιο ανώδυνα μπορούσα», θα πει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Ο «El Ninio» πήγε για εξετάσεις αλλά και προκειμένου να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα για την αποθεραπεία του στην Ιταλία, πήρε γνώμες γιατρών κι εδώ στην χώρα μας, για να βαδίσει τον… μοναχικό δρόμο της αποκατάστασης. Δεν το έβαλε κάτω και από χθες, είναι πάλι μαζί μας…



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved