Φερέιρα: «Θα δώσουμε μάχη μέχρι τέλους»

Φερέιρα: «Θα δώσουμε μάχη μέχρι τέλους»

Την ευθύνη για τις δύο συνεχόμενες ήττες ανέλαβε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, αλλά υποσχέθηκε ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει τα πάντα για να διεκδικήσει τον τίτλο – Συγχαρητήρια στον Κουκουλάκη, αλλά αιχμές για τις προηγούμενες καθοριστικές διαιτησίες

Καμία διάθεση να ρίξει το φταίξιμο για την ήττα σε τρίτους δεν είχε ο Πορτογάλος τεχνικός. Ο Φερέιρα, μάλιστα, έδωσε συγχαρητήρια στον Κουκουλάκη τον οποίο χαρακτήρισε αδέκαστο παρά τη φάση στην οποία ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι (Χριστοδουλόπουλος-Κοντοές) που δεν του δόθηκε και ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Ο Φερέιρα ισχυρίστηκε ότι η έλλειψη γκολ στοίχισε στην ομάδα του τόσο στο αποψινό ματς όσο και σε αυτά με ΠΑΟΚ και Λεβαδειακό, αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που έχει συναντήσει το "τριφύλλι" καθόλη τη διάρκεια της περιόδου και στην απουσία του Λέτο, έκανε λόγο για τις κακές διαιτησίες του πρόσφατου παρελθόντος, ενώ κλείνοντας υποσχέθηκε ότι η προσπάθεια θα κρατήσει μέχρι τέλους. Ζήτησε, όμως, από τους οπαδούς του Παναθηναϊκύ να δώσουν βροντερό παρών στις εξέδρες στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό, ώστε η ομάδα του να επικρατήσει, να μειώσει τη διαφορά και να αυξήσει τις φαινομενικά λίγες ελπίδες που έχει πλέον για να κόψει πρώτη το νήμα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φερέιρα

Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί το πρωτάθλημα αλλά σε ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι δεν είχε το απαραίτητο πάθος. Τι έφταιξε;

«Όταν χάνεις όλα τα πράγματα φαίνονται άσχημα. Η διαφορά είναι στη συμπεριφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ έκανε το παιχνίδι της, δεν είχε να ρισκάρει τίποτα. Εμείς έπρεπε να κερδίσουμε και το γνώριζαν οι αντίπαλοί μας αυτό. Έκαναν ένα παιχνίδι πιο κλειστό, αφήνοντας λιγότερους χώρους. Και στα 90 λεπτά είχαμε μεν τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά όχι τις τελικές προσπάθειες που θα θέλαμε. Το ότι δεν σημειώσαμε γκολ δεν είναι κάτι σημερινό, αλλά συμβαίνει συχνά το τελευταίο διάστημα. Όπως είπα και πριν χάσαμε στην τελική προσπάθεια. Το πρώτο γκολ ήρθε με απευθείας φάουλ και είναι κακό για μας να δεχόμαστε τέτοιο γκολ. Είχαμε το άγχος λόγω της θέλησης για νίκη. Η ΑΕΚ έπαιξε καλή άμυνα με καλές αντεπιθέσεις. Ήταν δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Στην αρχή είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε».

Στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός ήταν άλλη ομάδα. Τι έχει αλλάξει; Φταίει μόνο η απουσία του Λέτο;

«Καμία ομάδα δεν μπορεί να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο σε όλη τη χρονιά. Δεν το καταφέρνει ούτε η Μπαρτσελόνα ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε καμία ομάδα στον κόσμο. Υπήρξαν πολλά προβλήματα που συνεχίζονται. Χάσαμε αρκετούς σημαντικούς παίκτες κατά τη διάρκεια της σεζόν. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα κέρδιζε. Μας έτυχε ένας κακός αγώνας με τον Λεβαδειακό, είχαμε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ χωρίς κόσμο, μας έλειψε και ο Λέτο που είναι ένας παίκτης 15 γκολ όσο έπαιζε, όποτε όλα αυτά μας επηρέασαν. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πω ότι χάσαμε επειδή δεν είχαμε τον Λέτο. Ξέρετε ότι οι ομάδες έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους. Υπάρχουν βέβαια παίκτες καλύτεροι από άλλους. Θέλω να σταθώ στον αποφασιστικής σημασίας αγώνα με τον Λεβαδειακό στον οποίο ηττηθήκαμε και επίσης είχε ως αποτέλεσμα να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ χωρίς κόσμο. Δεν ξέρω τι έγινε αλλά μας επηρέασε. Όταν έχει δύο σημαντικούς αγώνες που το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό επηρεάζεσαι».

Αυτό που ξενίζει είναι ότι ενώ φαινόταν ότι αυτά τα τρία ματς θα είναι τα πλέον κρίσιμα για τον τίτλο, ο Παναθηναϊκός έχασε τα δύο με κάτω τα χέρια, χωρίς να δείχνει έτοιμος για αυτά…

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε δέκα αγώνες είχαμε σερί νίκες. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε ως εδώ με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Έχουμε ακόμα έξι αγώνες και την άλλη εβδομάδα με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη μας για νίκες μέχρι το τέλος. Σκοπός μας είναι να βρούμε λύσεις, αν και δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Όσο το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει δεν μπορούμε να πούμε ότι κρίθηκε κάτι. Είμαι ο επικεφαλής, είμαι υπεύθυνος, οπότε αναλαμβάνω τις ευθύνες και συνεχίζουμε για τη νίκη. Μια λεπτομέρεια μόνο που θα ήθελα να προσθέσω. Πρώτη φορά που δεν βάλαμε γκολ ήταν με τον Λεβαδειακό. Η δεύτερη φορά ήταν με τον ΠΑΟΚ και η τρίτη με την ΑΕΚ που επίσης χάσαμε. Πάντα όταν πετυχαίναμε γκολ κερδίζαμε εκτός από το ματς με τον Άρη. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλά άλλαζαν σε αυτή τη διαδρομή. Όλα αυτά οπωσδήποτε επηρεάζουν».

Το γεγονός ότι δεν πετυχαίνει γκολ ο Παναθηναϊκός, ίσως οφείλεται στο ντεφορμάρισμα παικτών όπως ο Κατσουράνης, ο Ζέκα, ο Κουίνσι και γενικά παικτών από τη μέση και μπροστά;

«Ποτέ δεν μπορείς να βρεις μόνο ένα λόγο για όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα ή όταν πηγαίνουν καλά. Θα πω παραδείγματα που γνωρίζετε και μπορείτε να τα ερμηνεύσετε όπως θέλετε. Στη διάρκεια αυτών των τρεισήμισι μηνών χάναμε χρόνο προπονήσεων, χάναμε παίκτες, όλα παίζουν το ρόλο τους. Τελειώνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ στους φιλάθλους μας. Θέλουμε να τους δούμε όλους σε ένα γεμάτο στάδιο. Ο Ολυμπιακός είναι μια ισχυρή ομάδα στο πρωτάθλημα. Εχει αβαντάζ, είναι πιο ήρεμοι από εμάς, αλλά χρειαζόμαστε την υποστήριξη των φιλάθλων μας για να κάνουμε ένα μεγάλο αγώνα και να κερδίσουμε. Δεν ξέρω αν το είδατε… Στο τέλος του αγώνα συνεχάρην τον διαιτητή. Χάσαμε μεν, αλλά του έδωσα συγχαρητήρια. Είτε κερδίζω ή είτε χάνω δεν έχω πρόβλημα με τη διαιτησία. Όταν βλέπω ότι ο διαιτητής είναι αδέκαστος είναι άξιος συγχαρητηρίων. Θα δίνω τα συγχαρητήρια εκεί που πρέπει και θα μιλάω όταν κάτι δεν μου αρέσει. Ελπίζω τον αγώνα με τον Ολυμπιακό να είναι ένας ανάλογος διαιτητής.

Ανεξάρτητα με την εικόνα του διαιτητή υπήρξαν δύο καθοριστικά λάθη. Στο πρώτο γκολ υπάρχει οφσάιντ, ενώ έχει γίνει και πέναλτι στον Χριστοδουλόπουλο…

«Το πρώτο γκολ δεν το έχω δει, αλλά όντως υπάρχει πέναλτι στον Λάζαρο. Στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΟΚ έγιναν αυτά που είδε όλος ο κόσμος. Και τελικά ο συγκεκριμένος διαιτητής τιμωρήθηκε για το πέναλτι που έδωσε σε μας! Και μην ξεχνάμε ότι πριν τρεις μήνες ο Βασσάρας είχε πει στους διαιτητές να προσέχουν τον Λέτο γιατί παίρνει πέναλτι και από τότε δεν πήραμε άλλο. Αν ένας διαιτητής τιμωρήθηκε επειδή σφύριξε πέναλτι σε εμάς τότε κανείς άλλος δεν θα σφυρίξει πέναλτι σε εμάς. Ακόμα και με αμφιβολία για το οφσάιντ, αλλά και για το πέναλτι που έγινε στο Λάζαρο, θεωρώ πως ο διαιτητής ήταν σωστός. Δεν έκρινε με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ήταν αμερόληπτος. Δεν μπορώ να δω όλα τα φάουλ ή τα λάθη, αλλά δεν είχε καμία σχέση με άλλες διαιτησίες που έχουμε δει. Και πάντα θα λέω αυτά που βλέπω και αυτά που αισθάνομαι».



Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved